Rog interprete buletin radiolog plămâni

23-04-2020
Crăciun Corina
Nu este medic/terapeut
Crăciun Corina
Bună ziua vă rog să mă ajuți cu un răspuns azi am fost și mi-am făcut o radiografie pulmonară deoarece am niște dureri în spate de vreo luna și o tuse seacă dimineața, vă cer ajutorul pentru ca nu știu cât de grav este și ma înspăimântata gândul sa nu am ceva deoarece mama mea a pierdut lupta cu viața după o fibroza pulmonară anul trecut la doar 56 de ani, am o fetiță de crescut și vârstă de 32 de ani și nu vreau să mă gandesc la acest lucru, poate ca sunt și foarte pesimistă mai ales prin ce am trecut, rezultatul radiografiei este :Accentuarea desenului interstiţial peribronhovascular bilateral, cord normal rgf, rog din suflet cine ma poate ajuta cu un răspuns. Dumnezeu sa va binecuvânteze..
4 comentarii
0
26-04-2020, ora 15:21
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,
cea mai mare parte a cazurilor de fibroză pulmonară (idiopatică) nu se moștenesc.
Durerea în spate nu face parte dintre simptomele fibrozei pulmonare.
Tusea seacă poate avea multe alte explicații.
”Accentuarea desenului peribrohnovascular” se întâlnește foarte frecvent în infecțiile virale (pneumonii interstițiale). Poate avea și alte cauze (alți microbi, nu virusuri), pentru care există tratament antibiotic.

Ideea era că descrierea aceasta (”accentuarea desenului...”) am văzut-o pe foarte multe radiografii ale pacienților cu patologii banale și, luată izolat, nu înseamnă mare lucru.

Bineînțeles, imaginea radiografică (mai bine decât numai rezultatul) trebuie să le vadă un pneumolog.

Multă sănătate și toate cele bune!
0
06-05-2020, ora 12:38
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Hristos a Înviat! Desenul pulmonar accentuat poate indica o pneumonie interstițială, poate apărea de la fumat sau de la expunerea profesională, nefiind ceva specific care să indice un diagnostic. Puteți face un CT toracic pentru a exclude orice leziune pulmonară! O zi binecuvântată!
0
06-05-2020, ora 13:29
Crăciun Corina
Nu este medic/terapeut
Crăciun Corina
Adevărat a înviat domnule doctor, vă mulțumesc pentru răspuns dvs, am făcut și un CT toracic acum 6 luni aici la Buzău la o clinică privată v-am scris și pe privat un mesaj dar poate nu l-ați văzut, nu mi sa spus nimic la rezultatul CT-ului este următorul :Gl. Tiroida cu dimensiuni și captare omogenă, fără imagini de noduli pulmonari interstițiali, fără epasament pleuro-pericardic fără adenopatii hilio-mediastenale acesta este interpretarea scrisă nu știu mi-am pierdut încrederea în medici din localitatea noastră, deoarece mama mea a făcut trei CT uri și nimeni nu ia observat acestă fibroza pulmonară. Asta este teama mea cea mai mare. Nu știu dacă se poate moșteni. Și nu inteteg de ce am aceasta durere în zona plămânilor de două luni nu tot timpul ma lasă o perioadă pe urmă iar mă ia durerea. Acum sunt din nou programată pentru anul viitor în ianuarie pentru încă un CT toracic. Dvs ce mă sfătuiți să-l fac mai devreme este vreo problema dacă mai aștept atât timp?? Mulțumesc anticipat pentru răspuns o zi binecuvântată..
0
06-05-2020, ora 14:44
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Puteți face CT-ul și mai devreme, căci aveți 6 luni de la ultimul CT, deși în acel CT nu au văzut nimic patologic care să necesite un alt CT. Dacă aveți un cd/dvd cu acel CT ar fi recomandat să contactați un medic radiolog care să vă dea o altă interpretare, iar dacă și dumnealui tot nu vede nimic atunci cauza simptomelor nu este pulmonară. Poate fi și un sindrom anxios. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnificația opacităților pulmonare
  •