ruptura tendon muschi supraspinos

15-07-2011
Serban Mihaela
Nu este medic/terapeut
Serban Mihaela
Buna ziua,
Ma numesc Mihaela Serban si am fost diagnosticata cu ruptura de tendon la umarul stang.Ama facut RMN, iar la concluzii sunt trecute urmatoarele:leziune de tip interstitial tendon muschi supraspinos prin impingement subacromial si tenosinovita bicipitala.Va rog sa-mi spuneti daca aceasta problema poate fi rezolvata si fara operatie!
Va multumesc!
6 comentarii
0
15-07-2011, ora 13:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Raspunsul depinde de examenul clinic local, dar si de varsta, greutate, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice si de alta natura etc.
Din pacate artroscopia umarului este extrem de putin dezvoltata in Romania, in vederea unei reparatii eventuale a muschiului (a "coafei rotatorilor").
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
15-07-2011, ora 22:56
stilnox
Nu este medic/terapeut
stilnox
Nu sunt specialist, insa din diagnosticul prezentat inteleg ca ar fi vorba de o deplasare a tendonului muschiului supraspinos prin deplasare subacromial. Ar fi interesant ce simte bolnavul, ca sa incercam sa vedem daca exista solutie fara operatie.
0
15-07-2011, ora 22:57
stilnox
Nu este medic/terapeut
stilnox
Daca este ruptura de tendon, operatia este singura solutie pentru salvarea bratului
0
18-07-2011, ora 09:23
Serban Mihaela
Nu este medic/terapeut
Serban Mihaela
Multumesc pentru raspunsuri!Exanul local a confirmat rezultatele RMN-ului!Am 47 ani, 1, 63 şi 58kg!am mai avut probleme cu coloana!Mana mu o pot ridica la un unghi de 90 grade, cateodata am dureri, dar nu foarte mari, nu pot dormi pe ea!
Mi s-a recomandat infiltratii si daca nu isi revine, operatie!As vrea o metoda mai non-invaziva, daca se poate!
0
11-02-2017, ora 19:44
zaineadumitra@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
zaineadumitra@yahoo.com
Va rog f frumos sa analizati si cazul meu.Zainea Dumitra, 69 ani, 65 kg : Am RMN umeri cu urmatoarele concluzii :1) Ruptura completa a tendonului supraspinosla nivel insertional, grad 1 Snyder; 2) Fina bursitasubacromio-deltoidial ; 3) Modificari edematos- degenerativearticulare A-C (responsabile de impingement subacromio- tuberozitar si lezarea a ala long a tendonului supraspinos ; Inainte de concluzii, dezvolta mai detaliat cum ca : un tendon supraspinos ( dreptul ) este rupt complet ( 8 mm ) iar stangul rupt 4 mm. Iar la RMN coloana am multe afectiuni. Cervical : pe pertea stanga si dreapta venind in contact cu radacina nervoasa C6 si inca in 6 locuri si multe alte probleme la coloana cervicala si dorsala ( daca-mi dati un nr de whatsapp) pot trimite RMN toata coloana dar si RMN umeri bilaterali. AM DURERI INSUPORTABILE ! Durerile au aparut de 1-2 luni. Nu am avut accident, nu-mi dau seama cum s-a intamplat dar stiu ca am sotul cu stimulator cardiac si-l tot menajam CARAND EU TOTUL ( apa, legume, fructe, etc sacosi f grele cu alimente.Am facut si un masaj neautorizat cu 2 ani in urma pe plaja, dar durerile insuportabile au aparut acum.
0
13-02-2017, ora 11:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Analiza cazului necesita, evident, examinare clinica directa si studierea imaginilor RMN.
Prin urmare, trebuie sa consultati un specialist in artroscopia umarului si apoi un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum devin tendoanele mai rigide și mai puternice
  •