m-am taiat la mana dreapta nervul ulnar complet si medianul partial

17-01-2009
remusiulian
Nu este medic/terapeut
remusiulian
in 15.12.2008 m-am taiat la mana dreapta nervul ulnar complet si medianul partial asa scrie in fisa de externare dar cred ca si tendonul flexor.Dupa cat timp as putea sa ma operez din nou dearece degetele 3, 4 si cinci nu le mai pot indrepta complect si nici palma nu pot sa o flexez inspre exterior complet.Deasemenea vreu sa intreb daca gimnastica medicala este suficienta pt recuperare si cat timp trebuie sa o fac.Simt ca pot sa-mi intind degetele dar se misca cu tot cu cicatricea de la operatie si ceva din interior ma tine.La gimnastica pe care o fac pot sa fortez daca da cat de tare? va multumesc
28 comentarii
0
18-01-2009, ora 11:55
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Este indicat ca nervii si tendoanele sectionate sa se repare chirurgical cat mai curand posibil, de dorit chiar in momentul in care v-ati prezentat la camera de urgenta. Gimneatica medicala (fizio-kineto terapia mainii) este utila dupa refacerea chirurgicala a continuitatii structurilor sectionate.
0
18-01-2009, ora 19:45
remusiulian
Nu este medic/terapeut
remusiulian
am fost operat a doua zi respectiv pe data de 16.12.2008 dar in ciuda acestui fapt nu pot indrepta degetele 3, 4 si 5 nu pot sa inchid palma sa formez un pumn perfect si nici sa flexez palma inspre exterior mi s-a spus ca s-au lipit ligamentele de tesutul muscular si se va desprinde in urma gimnasticii medicale fapt de care eu nu sunt convins si am inteles ca o noua operatie pentru eliberarea tendoanelor se poate face abia la 6 luni respectiv in data de 16.06.2009.vreau sa-mi spuneti daca a doua operatie nu se poate face mai repede eu lociesc in Arad dar as avea posibilitatea sa ma internez in Spitalul Militar Timisoara daca exista in acel spital un dr. de specialitate Daca exista pe cine mi-l recomanda-ti. Va multumesc mult
0
18-01-2009, ora 20:44
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Nu vreau sa ma substitui chirurgului care va are in evidenta, dar ce relatati dvs nu are sens dpdv al chirurgiei mainii.
Incercati eventual la TM. la dr. T. Bratu
0
18-01-2009, ora 21:39
remusiulian
Nu este medic/terapeut
remusiulian
multumesc foarte mult am sa-l caut.Nu prea stiu cum sa ma exprim daca indrept degetele 3, 4si 5 cu cealalta mana la incheietura chiar unde am fost operat se misca si pielea antrebatului chiar in locul in care am fost cusut.Reusesc sa intind degetele relativ usor dar cand le eliberez raman tot indoite. Fac fizio-kineto de doua saptamani si am deja putere in degete si in mana dar supararea mea este ca nu pot indrepta degetele.Cu riscul ca ma repet as putea face o noua operatie inainte de a terce sase luni de la prima operatie?
0
19-01-2009, ora 08:35
remusiulian
Nu este medic/terapeut
remusiulian
imi cer mii de scuze am mentionat anterior tendon dar este vorba de ligament.Cert este ca in fisa de externare scrie nerv ulnar sectionat in totalitate si nerv median partial. Asa cum v-am mai spus am fost operat la microscop mi s-a spus ca au fost suturati nervii dar la ligamente nu s-a facut nimic.Am avut norocul ca una din asistente sa fie o fosta colega de clasa care mi-a spus ca in fisa de internare apare mentionat si sectiune de tendon.Am fost operat chiar la incheietura mainii drepte pe partea cu palma chiar prietenii se radeu ca am vrut sa-mi tai venele cu flexul.Profesorul de sport de la fizio-kineto mi-a spus ca sunt lipite ligamentele. Cu riscul ca ma repet din nou as putea face o noua operatie de eliberare a ligamentelor inainte de a terce sase luni de la prima operatie? Va multumesc mult.
0
19-01-2009, ora 13:58
remusiulian
Nu este medic/terapeut
remusiulian
in sfarsit am aflat azi ca datorita sectionarii nervului ulnar am asa zisa " mana gheara". Miercuri am sa plec la Timisoara cum pot sa obtin Protocolul operatiei? Cam in cat timp se reface acel nerv? multumesc mult
0
19-01-2009, ora 19:38
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Deformarea, , in gheara, , este un semn de paralizie de nerv ulnar. Nervul nu se va reface de la sine si frecvent nici dupa o reparare minutioasa nu se recupereaza total. Exista operatii care previn sechelele paraliziei de n. ulnar si ele trebuie facute cat mai precoce, pentru a preveni anchilozarea articulatilor mainii. Consultati seviciul de chirurgie plastica din Timisoara si va vor explica care este conduita terapeutica.
0
01-02-2009, ora 21:25
Lumi_04
Nu este medic/terapeut
Lumi_04
Buna seara...In urma cu 3 saptamani am avut un accident casnic, respectiv un pahar s-a spart in timp ce spalam vasele...Urmarea .sectiune de nerv ulnar, tendon si ligament la mana dreapta.M-am deplasat la Clinica de Urgenta Buc. si am fost operata timp de 5 ore la microscop.S-a practicat tcp, excizie, preung. inciziei proximal si distal, fascitomie, fasciectomie, tenorafie tfuc, neurorafie nerv ulnar, lavaj, hemostaza, sutura, pansament si imobilizare.Timp de 21 zile atela gipsata si acum 3 zile mi-a fost indepartata atela.Am inceput programl de recuperare kineto si gimnastica medicala+masaj, urmand electrostimularea si parafina.Va adresez respectuos intrebarea, speriata fiind de faptul ca degetul mic este in continuare amortit si inca nu reusesc sa strang mana in pumn, daca recuperarea ajuta la refacerea treptata si in totalitate ?Mentionez ca in cele 3 zile de gimnastica si masaj progresele sunt vizibile.aplic Contractubex pe plaga grabind cicatrizarea, zilnic creme antiinflamatoare..Arnica, Diclac etc. fac gimnastica si acasaSpuneti-mi va rog, daca considerati ca m ai este necesar sa adaug ceva in acest program de recuperare?Va multumesc anticipat!!!
0
02-02-2009, ora 10:24
remusiulian
Nu este medic/terapeut
remusiulian
Lumi_04 se pare ca ai urmarit ce am patit si eu, nu sunt doctor dar pot sa-ti spun ce am facut in plus pt recuperare.astazi am o luna de gimnastica medicala zi de zi chiar si sambata duminica acasa.pe langa asta am fost si la fizioterapie unde in zona afectata am fost tratat cu curent am facut acupunctura si in prezent fac tratament si cu laser. Din pacate pt astea doua platesc 20 lei acupunctura 40 lei laserul care imi da o senzatie foarte placuta.Pe langa contratubex am facut 20 de injectii cu milgama care am inteles ca sunt pt amorteala si cinci infiltratii cu xilina si ceva medicament din ungaria.probabil si dumneavoastra aveti aderente rezultate in urma interventiei chirurgicale de aceea va prescris contratubex care se "rup" odata cu gimnastica.nici eu nu pot sa fac mana pumn si nici sa intind perfect ultimele trei degete dar profesorul de sport mi-a spus ca in 6 luni de gimnastica voi reusi.Mai pot sa-ti spun ca am dureri mari la mana in special dupa gimnastica.in schimb eu nu sunt multumit de interventia chirurgicala v-as ruga daca pute-ti sa-mi dati nr de telefon al dr.-lui care va operat pe dumneavoastra sa-l contactez intr-cat eu locuiesc in arad si imi este greu sa ajung la bucuresti Multumesc mult
0
02-02-2009, ora 21:43
Lumi_04
Nu este medic/terapeut
Lumi_04
remusiulian.cred ca trebuie sa consulti un serviciu de chirurgie plastica urgent si sincer cred cu tarie ca Sp.Floreasca are profesionisti desavarsiti...ceea ce sigur...nu inseamna ca este singurul loc unde acestia exista...Scuza-ma..insa nu pot sa-ti spun nr. dr. fara avizul acestuia..Duminica merg la spital si daca vrei sa vii la Bucuresti ptr. a fii vazut de acesta, eu pot sa-l intreb daca este de acord, sau daca a i alta propunere in acest sens si eu te pot ajuta, pot sa transmit m ai departe...Cred ca trebuie sa faci totul ptr. a recupera in totalitate mana.avem nevoie intreaga viata.iar in ceea ce priveste actul chirurgical, daca crezi ca exista cea m ai mica indoiala cum, ca nu s-a efectuat tot ce era necesar, ti-as recomanda cat nu este prea tarziu sa faci un drum la Buc ptr. a te lamuri si interveni eventual...in timp util..Este foarte important ca acest lucru sa fie facut in timp util...Eu vad progrese zilnic in urma electrostimularii, parafinei, ultrasunet, kineto si masaj.Contractubexul este strict indicat ptr. cicatrizarea plagii, iar Milgamma este un antiinflamator...si exista sub forma si de comprimate.Eu a m luat Arcoxia si local dupa ce a fost scos gipsul am dat cu diverse unguente si geluri..
0
02-02-2009, ora 23:07
remusiulian
Nu este medic/terapeut
remusiulian
daca ajungeti duminica la spital cand sunteti cu domnul doctor dati-mi un apel la 0744778973.Sunt constient de ce mi-ati spus si nu pot sa-mi accept mana in felul acesta. Va rog sa incercati duminica multumesc mult
0
02-02-2009, ora 23:30
Lumi_04
Nu este medic/terapeut
Lumi_04
Este bine, dupa parerea mea, sa veniti la Bucuresti.Discutiile telefonice nu sunt agreate si pe buna dreptate, una este sa vezi cu ochiul liber si alta sa povestesti la telefon.Sunt anumite teste pe care medicul te pune sa le faci ptr. a-si forma o parere despre situatia cu, care v a confruntati..respectiv.sa desface ti degetele, departandu-le sau sa apropiati degetul mare de fiecare deget...etc.
0
02-02-2009, ora 23:43
Lumi_04
Nu este medic/terapeut
Lumi_04
Trebuie sa va spun ca am stat in spital doar o zi, respectiv ziua in care m-am accidentat...deci la 16, 30 s-a spart paharul in mana mea, in jur de 17, 15 am ajuns la Urgenta si la 19 am intrat in sala de operatie, iar la ora 12 noaptea s-a terminat operatia...Tot rspectul ptr. acest medic deosebit si ptr. intreaga echipa.astept ca recuperarea sa -si faca efectul...si sper ca totul sa fie un succes...Evident ca intotdeauna exista un gram de suspiciune, deoarece te vezi in imposibilitate de a-ti folosi mana..si nu oricare "dreapta"...deci..cu ea scrii, mananci, schimbi viteza la masina, toci, cureti.etc...de ea avem nevoie toata viata...deci trebuie sa facem totul ptr. o cat mai buna recuperare.nu?Dimineata...in jur de 11 am plecat acasa si apoi am mers la pansat la fiecare 3-4 zile...Deci 2 zile la Buc. si apoi poate aranjati sa mergeti la d-voastra in oras la pansat, ptr. ca ulterior cand s-au inplinit 21 de zile sa veniti inapoi ptr. a scoate atela gipsata.Merita acest efort ptr. a rezolva un lucru atat de important...Sigur e alegerea d-voastra.
0
03-02-2009, ora 01:33
remusiulian
Nu este medic/terapeut
remusiulian
problema este ca doctorii cu care am stat de vorba nu vor sa intervina mai repede de doua luni de la operatie pentru aca vor sa vada cat de mult se reface nervul cubital de aceia aveam nevoie de un nr de tel
0
03-02-2009, ora 14:49
Lumi_04
Nu este medic/terapeut
Lumi_04
De astazi incep si eu cu Milgamma N comprimate, care contine vitaminele B1, B6, B12.si ajuta in procesul de vindecare, insa creste pofta de mancare si de aceea eu m-am ferit sa inghit asa ceva, fiindu-mi teama de ingrasare.Se pare ca totusi trebuie sa fac acest lucru si sa fiu atenta!!! Asta este...Voi barbati sunteti fericiti din pricina faptului ca nu acumulati asa repede Kg...Of...Tu a-i ascultat parerea unui singur doctor in legatura cu cele 2 luni?Este bine sa aflii si alta parere.Eu cred ca timpul trece in defavoarea ta in cazul in care nu s-a facut sutura si a nervilor sectionati si a tendoanelor sau ligamentelor in prima interventie.
0
03-02-2009, ora 14:51
Lumi_04
Nu este medic/terapeut
Lumi_04
D-l Dr.Daniel Popescu.oare nu m ai raspunde intrebarilor pe acest forum?
0
03-02-2009, ora 16:23
remusiulian
Nu este medic/terapeut
remusiulian
mi-au fost suturati nervii am fost operat la microscop circa o ora, nu am tendon sau ligament taiat ci doar o taietura foarte urata la cei doi nervi, am fost si la alt doctor in arad care mi-a spus ca evolez foarte bine am mai vb la telefon si cu alti doctori care mi-au spus ca poate vor intervenii din nou chirurgical dar nu mai devreme de doua luni iar perioada de recuperare este de la 6 luni la doi sau chiar doi ani si jumatate cea ce mi se pare o perioada imensa, dar d-ul dr. daniel popescu a spus ca exista operatii care previn sechelele paraliziei de n. ulnar si ele trebuie facute cat mai precoce, pentru a preveni anchilozarea articulatilor mainii si vreau si eu o astfel de operatie intru-cat nu cred ca nervul ulnar odata suturat se va mai reface. Am luat si eu Milgamma N comprimate dar mi s-a spus ca sunt slabe si mi-au dat injectabil. Faptul ca sunt foarte suparat pe mana ma facut sa slabesc. Vorbiti cu doctorul dumneavoastra de acupunctura si laser pe mine m-au ajutat destul de mult. La prima sedinta de acupunctura nu am simtit de loc cand mi-a introdus doua ace respectiv in degetul patru.Dupa cinci sedinte chiar m-a dururt.
0
04-02-2009, ora 16:50
Lumi_04
Nu este medic/terapeut
Lumi_04
Refacerea nervului ulnar este cu 1milimetru pe zi iar distanta din varful degetului mic pana la plaga este de 14cm, deci sunt necesare 140 zile de refacere completa a nervului, aproximativ 5 luni...De aceea toti medicii vorbesc despre 5-6 luni...
0
04-02-2009, ora 17:02
Lumi_04
Nu este medic/terapeut
Lumi_04
remusiulian cauta pe Google -refacerea nervului ulnar- si deschide chirurgie reconstructiva a nervilor periferici.
0
25-03-2009, ora 14:40
marcellabalint
Nu este medic/terapeut
marcellabalint
marcela la nivelul nervului ulnar sting sa constat un bloc de conducere, si in 21/03/2009. ma operat va rog sa-mi spuneti ca cat timp dureaza recuperarea dupa 4 zile ma simt foarte bine deja imi misc degetele aproape inchid pumnul va multumesc. multumesc Dl. Dr. MAIOR TIBERIU clinica de NEUROCHIRURGIE CLUJ.
0
06-04-2009, ora 12:48
kummer
Nu este medic/terapeut
kummer
servus. am citit in diagonala, discutiile voastre si va pot da doar o directie : Spitalul Austria din Timisoara. Eu sunt din oradea, si fratele meu stiu ca mers acolo cu o problema identica, nerv si tendon. Am inteles ca ei sunt singuri care eu specialisti in recuperarea maini. Chiar am vazut ceva articole cu tipul sau tipi de acolo.

Sper sa va fie de folos
0
01-03-2010, ora 14:21
iuliadix
Nu este medic/terapeut
iuliadix
Buna, pot sa va recomand cu toata increderea spitalul Casa Austria din Timisoara eu fiind una din pacientii care a beneficiat de serviciile oferite in regim de urgenta de o echipa medicala profesionista si sunt placut impresionata de devotamentul celor care se ocupa de pacienti la cabinetul de kinetoterapie.
0
26-01-2011, ora 19:22
zamolxes26
Nu este medic/terapeut
zamolxes26
In Noiembrie 2010, baiatul meu in varsta de 15 ani a suferit o fractura de condil intern humerus drept.In urma interventiei chirurgicale sa ales cu probleme la degetul mic de la mana dreapta pe care nu il mai simte nu are controlul total asupra lui.Imediat dupa operatie i-a amortit degetul mic timp de 48 de ore iar de atunci nu il mai simte.A urmat doua terapii de masaj si kineto, cate 10 sedinte fiecare, dar nu se vede nici o imbunatatire a situatiei.De vina se pare a fi nervul ulnar care a fost strangulat s-au sectionat in timpul interventiei chirurgicale, dar asta nu decid eu ci un specialist.Ori trebuie sa ma gandesc ca mana dreapta o va folosi toata viata de aici inainte nu poate ramane asa trebuie sa existe o solutie.Va multumesc.
0
26-01-2011, ora 23:50
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
trebuie efectuat un examen neurologic complex cu EMG, ENG, hotarat la ce nivel si cat de grava este leziune nervului, care este destul de frecventa la aceasta operatie. daca se gaseste o leziune trebuie explorat traiectul nervului si daca este necesar reconstructia acestuia. trebuie sa gasiti un specialist in chirurgia mainii
0
25-02-2011, ora 20:29
alexserban85
Nu este medic/terapeut
alexserban85
buna seara! as avea si eu niste intrebari... astazi, 25, 02, 2011, m-am taiat la degetul 3 de la mana dreapta pe partea dinspre exterior (opusa plamei), la falangele de la mijlocul degetului. taietura e adanca pana la os... la scurt timp am observat ca atunci cand tin degetul drept, varful acestuia e ridicat (dat pe spate...). am fost la urgenta si m-a pansat doar pt ca doctorita chirurg nu era acolo. la urgenta m-au pus sa misc varful degetului si nu am putut, dar cand il ajut putin cu mana cealalta, pot. puteti sa-mi explicati de ce? mi-am sectionat tendonul? puteti sa-mi rasp -*. va multumesc!


(*modificat de administrator)
0
12-07-2012, ora 12:05
Tudor2323
Nu este medic/terapeut
Tudor2323
Puteti sa recomandati o clinica unde se face EMG ENG in Bucuresti ?
0
18-08-2013, ora 17:09
soringheorghiu
Nu este medic/terapeut
soringheorghiu
buna ziua ma numesc gheorghiu din galati si as vrea sa stiu daca exista cineva cu urmatorul diagnostic sau ceva asemanator. traumatism complecs cu sectiune totala palma dreapta cu flex. cu alte cuvinte miam taiat cu un flex cam tot mai putin oasele acum a trecut cam 40 zile de la accident si as vrea sa stiu care sunt sansele reale din antamplarea altei persoane de a recupera functionalitatea mainii
0
29-11-2015, ora 17:36
costache marius
Nu este medic/terapeut
costache marius
Bună seara domnule doctor, întâmpin o problemă cu un deget de la mâna dreaptă în urma unei căzături la serviciu. Am făcut o radiografie şi mi s-a spus că am o luxaţie dupa care am stat cu degetul în gips pentru 10 zile, dar degetul nu s-a desumflat şi mă doare atunci când încerc să strâng pumnul atât cât îmi dă voie din cauza umflăturii şi nu mai este nici drept.Vă rog frumos dacă mă puteţi ajuta cu un sfat.Vă mulţumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum devin tendoanele mai rigide și mai puternice
  •