Să divortez ?

14-10-2018
Anka310
Nu este medic/terapeut
Anka310
Buna am 39 de ani. Sunt căsătorită de 7ani de 10 ani suntem împreună. Copii nu avem. Chiar mi am dorit si imi doresc sa am dar pana acum acest lucru nu s a intamplat. Tot timpul ma cert cu soțul nu pot sa l înțeleg. A crescut intr o familie mai cu multe probleme.Eu sunt singura frati nu mai am. Cand se întâmplă ceva eveniment în familia din partea lui trebuie sa ne certam. Chiar am ajuns sa nu mai comunicăm nimic unul cu celalalt. Tot timpul imi acuza părinții ca pe ai mei nu i intereseaza despre soarta lui numai despre mine. Ai mei au făcut multe eforturi pt noi, în schimb părinții din partea lui nimic.Si asta nu e o problemă. El nu stie sa respecte sa se uite in jurul lui cine i vrea bine si cine i vrea raul. Toti din partea lui au profitat de el si de munca lui pana ce ne am cunoscut si ar fi profitat si in ziua de azi dar eu nu am fost de acord. Problema e că nu si deschide ochii nu înțelege nu vrea să înțeleagă. Nu stiu ce să mai fac ca m am săturat să trăiesc intr un stres. Asta nu e viață. Dacă puteți să mi dati un sfat. Mulțumesc.
4 comentarii
1
14-10-2018, ora 22:16
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Va trebuie un avocat. Punct
0
14-10-2018, ora 22:36
Anka310
Nu este medic/terapeut
Anka310
Adică dvs ma sfătuiți să mi caut un avocat și să divortez ?
0
15-10-2018, ora 11:55
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ați încercat și consiliere de cuplu?
Spun asta pentru că de divorțat puteți divorța oricând. Din experiența mea de peste 10 ani de consiliere familială, am văzut de multe ori că acolo unde se credea că nu se poate face nimic, se producea schimbări la 180 de grade.
Important este ca ambii parteneri să își dorească acest lucru. E important de văzut pe ce tipar funcționează fiecare partener și de creat tiparul comun care să-i satisfacă pe ambii parteneri.
De multe ori greșelile ce se fac în cuplu și care provoacă multă suferință sunt inconștiente, iar faptul că unul dintre parteneri le observă să se lovească de orgoliile celuilalt, care are impresia că partenerul vrea să-și impună supremația și atunci face tocmai invers decât își dorește acesta. Certurile sunt provocate și din lipsa unei comunicări adecvate, pentru că e nevoie să știi și când, cum, în ce fel, să-i spui celuilalt că greșește și ce ți-ai dori de la relație. Faptul că sunteți de atâta timp împreună mie îmi spune că sunt și lucruri care vă leagă, numai că în general oamenii dacă au 10 lucruri bune și unul rău, se setează totdeauna pe cel rău.
0
31-10-2018, ora 15:46
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
In primul rand e important sa intelegeti amandoi care sunt principalele situatii care declanseaza certurile.
Terapia de cuplu va ajuta pe amandoi sa intelegeti mai bine care e roul fiecaruia in intretinerea conflictelor. Daca o sa se schimbe ceva sau nu in relatia voastra, depinde insa de cat de mult o sa accepte fiecare rolul jucat in perpetuarea tensiunilor. Terapeutul de cuplu doar faciliteaza schimbarea in bine, nu o si face in locul vostru.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul