Sa fie o problema dupa pilire? | Forumul Medical ROmedic

Sa fie o problema dupa pilire?

12-08-2011
warLike
Nu este medic/terapeut
warLike
Buna seara,
Saptamana trecuta am pregatit partea de jos a danturii prin slefuire pentru o lucrare si acum astept ca tehnicianul sa termine scheletul pentru proba.Am avut niste nevralgii, unele chiar severe, in partea dreapta jos dar cu un antinevralgic se mai calma.Acum cred ca caninul dreapta a fost, , sursa"pentru ca e singurul care il simt mai diferit.Daca strang dintii nu ma doare, insa prin percutare, adica clantanirea dintilor simt un deranj la el! Oare sa puna probleme? sau poate se va calma?
4 comentarii
0
12-08-2011, ora 23:11
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Cel mai probabil va necesita scoaterea nervului.
0
14-08-2011, ora 07:54
warLike
Nu este medic/terapeut
warLike
Multumesc pentru raspuns, de aseara ma simt mai bine, nu mai doare asa de tare, este ca ceilalti, sensibili datorita slefuirii.Oare sa scap de devitalizare?Ma gandesc ca daca este ceva pe canal nu isi facea efectul cu un antinevralgic, O sa vb. cu doamna doctor sa tinem in proba mai mult timp.Ce spuneti doamna doctor Nicoleta, cat timp ar trebui sa nu ma deranjeze iar pentru ca sa nu fie omorat? Tin f. mult sa fie vital sub lucrare, si acea durere nu f. tare dar deranjanta sa fi fost de la vreun curent?Nervul putin iritat, dar de ce si cine?Multumesc anticipat, sarutmana.
0
14-08-2011, ora 10:41
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Si eu sint pro dinti vitali sub lucrare.

Dar durerea puternica aparuta din senin, durerea aparuta noaptea, durerea prelungita dupa un stimul rece... toate astea inseamna pulpita ireversibila... adica nervul va trebui scos, chiar daca nu va mai doare. Faptul ca nu mai doare nu e neaparat un semn bun, pt ca nervul poate sa moara singur (fara durere uneori). Iar daca e mort, atunci trebuie scos. Si daca e de scos, atunci e mai bine sa fie scos inainte ca lucrarea finala sa fie gata (din mai multe motive).

Niste teste de vitalitate repetate la intervale de timp pina la finalizarea lucrarii vor lamuri asupra problemei.
0
14-08-2011, ora 11:48
warLike
Nu este medic/terapeut
warLike
Multumesc inca o data, pana peste o saptamana cand o sa fac proba la schelet am sa fac eu niste teste, adica numai unul, cel termic, daca e sensibil la rece cald, mai sunt doua am vazut pe net, teste zic, electric si cu laser. Banuiesc ca daca este sensibil la rece cald e ok.Sper ca nu gresesc.Va doresc un weekend placut.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExtracÈ›ia dentară
  • DinÈ›ii îngălbeniÈ›i - cauze È™i tratamente
  • Cariile dentare
  • Eroziunea dinÈ›ilor
  • Urgentele dentare - primul ajutor
  • PeriuÈ›a de dinÈ›i manuală
  • Albirea dinÈ›ilor acasă
  • Obiceiuri care afectează dantura
  • DinÈ›ii antimicrobieni printaÈ›i 3D
  •