Schimbare Cipralex cu Coaxil. As dori sfatul unui medic

26-01-2026
L_elena17
Nu este medic/terapeut
L_elena17
Bună ziua!

Am fost diagnosticată la început de noiembrie cu tulburare de panică și am luat cipralex o săptămână, dar l-am întrerupt după ce am avut un atac de panică foarte agresiv la job. Pe tot parcul saptamanii el îmi dădea stări de agitație și tremor în mâini mult mai mare.

Am schimbat pe coaxil, pe care îl iau de pe 24 noiembrie, iar pe 16 decembrie am trecut la 3 pastile pe zi. Nu pare sa aiba efect. Inca ma simt anxioasa des, fac crize de ipohondrie si mici atacuri de panica bruste. Mi-a zis medicul sa iau xanax cand am atacuri de panica, dar evit sa le iau si cand o fac, o fac in doze mici 0.25.

Am discutat cu medicul și am decis ca e posibil sa trecem iar la un SSRI și recunsoc ca am emotii privind efectele adverse. Nu stiu sa fac diferenta intre sindromul ala nasol (nu stiu cum se numeste) si simplele efecte ale tratamentului.

Ce imi recomandati?

Mentionez ca fac si terapie in acelasi timp.
1 comentarii
0
27-01-2026, ora 01:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Treceti la SSRI si luati o benzodiazepina gen Xanax, Anxiar in prima luna de tratament, pentru a contracara reactiile adverse.
Incepeti cu jumatate de pastila de SSRI in primele 7 zile si apoi treceti la una.
Din pacate pe forum nu exista medici psihiatri.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul