Schizofrenie - ce se intampla daca voi mai avea vreun episod?

28-11-2018
ely20
Nu este medic/terapeut
ely20
Buna ziua. Am fost diagnosticata cu schizofrenie paranoida in 2014. Am fost internata la psjhiatrie. Dupa externare eram f slabita si medicul meu psihiatru a sugerat familiei mele sa mi fac pensie. Fac tratament cu uniquet 400 sima simt f bine. Nu am maia vut nici un episod din 2014/dupa cateva luni am inceput sa ma simt mai bine si am lucrat ca zilier pana anul acesta. Acum as dori sa ma angajez asta presupune sa renunt la pensie. Intrebarea mea este.ce se intampla daca voi mai avea vreun episod?
4 comentarii
1
28-11-2018, ora 19:22
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Cel mai simplu ar fi sa mai discutati cu psihiatrul despre asta, dar probabil va va spune acelasi lucru: ca o mai realista optiune ar fi pensia/indemnizatia de handicap. Chiar daca declarati episod unic al bolii, personal consider ca intrebarea mai potrivita nu ar fi "daca mai fac un episod psihotic", ci "cand". Si daca riscul acesta merita asumat, avand in vedere ca orice episod psihotic nou adaugat, agraveaza boala psihica.
1
28-11-2018, ora 19:34
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Si intreband aici, noiva putem spune orice, dar nu e realist, ci doar ipoteze si recomandari. Nu stim multe despre dvs, cati ani aveti, ca sa intelegem varsta de debut a bolii, antecedente medicale anterioare ale dumneavoastra si ale familiei, plus multe alte detalii pe care doar un psihiatru, un neurolog si un psiholog clinician le pot pune cap la cap, astfel incat sa vi se poata face o prognoza. E fireasca dorinta dvs de a munci, dar important e sa si puteti si sa aveti din ce trai in cazul in care nu mai puteti lucra. Sanattate!
1
28-11-2018, ora 23:31
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Sunteți pensionata cu drept de munca?grad 3 daca da atunci e ok daca nu pierdeți pensia de invaliditate dearece trebuie notificata casa de pensii înainte să vă reluați activitatea.
Reluarea activității implica trecerea prin comisia de expertiza a capacității de muncă și avizare psihiatrica favorabila
1
29-11-2018, ora 11:40
ely20
Nu este medic/terapeut
ely20
Buna ziua.Multumesc ca mi ati raspuns.Asta este si temerea mea ca daca voi avea un alt episod psihotic n o sa am din ce trai.Dar simt ca trebuie sa fac ceva cu viata mea.Ma simt izolata si as vrea sa incerc sa ma integrez in societate.am40de ani..stiu ca multi dintre noi cu acest diagnostic sunt in situatia mea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •