schizofrenie de patru ani

1217 comentarii 1 23 ..... 40 41 Înainte ›
0
22-03-2010, ora 09:31
ladydmx
Nu este medic/terapeut
ladydmx
nu a durat 6 luni ci o saptamana si apoi au oscilat starile, medicamentele le ia chiar el ma intreaba da nu este ora la care trebuie sa imi iau pastilele, rade, glumeste, ne plimbam inca mai are ceva stari dar de cand a luat medicamentele reactioneaza mult mai bine si majoritatea imaginatiilor iau trecut sper sa fie bine e tot ce imi doresc pentru ca in oct trebuie sa ne casatorim.
0
26-05-2010, ora 21:26
mohikana
Nu este medic/terapeut
mohikana
iasmina79
sufar si eu de shizofrenie afectiva de 9 ani si am incercat sa imi gasesc un prieten dar nu am reusit. mentionez ca ma simt foarte bine cu tratamentul, uneori aproape ca uit ca am aceasta boalasi lucrez la cateva perioade de timp in strainatate.cine ma cunoaste nu si ar da seama ca am astfel de probleme.caut un prieten care sa doreasca sa mi fie alaturi, caci am si eu sentimente.Ii salut pe toti curajosii de pe acest forum si le doresc multa sanatate.id ul meu pt cine doreste sa ia legatura cu mine pentru prietenie, este iasmina79.varsta mea este de 31 de ani.
0
22-06-2010, ora 23:59
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Buna ! Ma numesc Daniel si sufar de schizofrenie paranoida. Problema mea este socializarea si memoria proasta. Fac tratament cu serdolect si depakine. As vrea sa stiu daca memoria mi se va imbunatati cu timpul sau va ramane asa !
0
23-06-2010, ora 00:29
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Salut!
nu ai spus cati ani ai?

Sunt tare curios... omega 3+vit E, ti-a pomenit medicul ceva?

in rest vezi si topicurile deschise de mine, nu iau decat suplimente, dar mi-am revenit destul de bine (schizofrenie paranoida).
Medicamentele alea sunt o aberatie in principiu.

Ca sa rezolvi problema memoriei trebuie sa ai ca principal obiectiv regenerarea neuronilor hipocampului, este elementul esential in formarea eficienta a amintirilor. Ori lucrul asta nu se intampla decat prin menajarea axei HPA.
0
23-06-2010, ora 00:30
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Schizofrenie hebefrenica, dar cu gandul la ce ai scris tu, am gresit.
0
23-06-2010, ora 12:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ don7frye

Si eu sufar de TAB si am probleme cu memoria dar ma mai ajuta cei din jur. Nu-mi fac o mare problema din asta.
Poate ar trebui sa ii spui doctorului tau despre treaba asta. Poate iti da ceva pentru memorie.
Cu pace,
Clara
0
23-06-2010, ora 19:48
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
@germont:Buna, am 26 de ani. De 2 ani am schizofrenie. Nu mi-a spus medicul de pastile de genul asta. Memoria mea s-a depreciat in decursul timpului culminand cu perioada de facultate unde am avut o depresie puternica, facultate pe care de altfel am intrerupt-o si nu am mai continuat-o.
0
23-06-2010, ora 21:07
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Ei, vezi? Asta am vrut sa demonstrez. Dr este sclavul unui sistem imbecil, ce are drept preocupare orice altceva decat vindecarea cu adevarat a omului.

Pai lipsa omega 3 accentueaza proportional simptomele din schizofrenie, existind un anumit necesar zilnic, la fel o proportie cu omega 6.
30 la suta din declinul tau poate fi defictul de omega 3 + antioxidanti si in rest consumul de paine, intr-o proportie mai mare sau mai redusa.

-
Pentru rezolvarea problemelor de memorie, curcumina din turmeric ajuta foarte mult, protejeaza hipocampul. Este renumita in prevenirea bolilor psihice si degenerative ale creierului.
La fel si ceaiul verde
-
Conteaza ff mult cat de des ejaculezi, daca te enervezi, cata proteina (implicit glutamina) consumi zilnic.
0
30-06-2010, ora 18:47
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Ce e cu consumul de paine? Cum poate afecta consumul de paine starea mentala?
0
30-06-2010, ora 18:56
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Pe getfit forum (preocupati de nutritie, viata sanatoasa si miscare), painea si laptele dulce sunt HULITE, foarte mare parte din membri adoptand o dieta paleo, fara paine.

Vezi si linkul acesta sau topicul cu dieta din profilul meu.

http://forum.romedic.ro/prod/SCHIZOFRENIA_ESTE_EREDITARA_?_016512.html
Citeste ultimul mesaj.
.
Daca vorbesti engleza:

http://heartscanblog.blogspot.com/2010/05/blame-gluten.html

CITEZ:
_
Inculpat: GLUTENUL?

Grîul este cel mai distructiv element în alimentaţia omului, un aliment vinovat de sindromul inflamator, diabet, boli de inima, cîteva boli intestinale, schizofrenie, tulburare bipolara, ADHD, crizele copiilor autisti... doar ca să menţionăm cîteva.
Dar de ce?
Grîul conţine în principal carbohidraţi. Aceasta explica capacitatea sa de a creşte glicemia dupa ce mănînci să zicem, un sandwich de curcan şi paine integrala. Absorbţia rapidă a zaharurilor, se pare că stă la baza capacitaţii sale de a forma "burta de grîu".
Dar nici carbohidraţii şi nici alte componente ca fibra sau vitaminele B, nu justifică toate celelalte efecte secundare ale grîului. Deci ce anume din grîu, spre exemplu înrăutăţeşte halucinaţiile auditive în schizofrenia paranoidă? Să fie glutenul?
0
30-06-2010, ora 22:56
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@don7frye: urmeaza-ti tratamentul dat de medicul specialist si nu urma diverse leacuri dupa ureche; iti spun din experienta clinica unde pacientii s-au luat dupa fel de fel de amatori (analfabeti in medicina) si au avut recaderi urate.

Nu te lua dupa baliverne, lumea a mancat paine si grau de sute de ani si iata ca nu erau mai multi bolnavi ca azi. Prevalenta bolilor psihice a crescut oarecum in ultimii ani si va creste datorita stressului cotidian, poluarii, factorilor genetici etc.
0
30-06-2010, ora 23:36
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
ehehe, tocmai asta e marea provocare! Medicul trebuie sa fie la curent cu ultimele noutati in domeniu. Ori se spune ca glutenul din paine iti scade curiozitatea, dorinta de a cunoaste lucruri noi, incisivitatea - o tiroida mai putin activa.

Daca dl DrT ar fi fost un "explorator" ar fi aflat foarte usor ca o treime din bolnavii de schizofrenie au nivelul crescut de anticorpi antigliadina (gliadina din grau). Astfel este o stransa corelatie intre boala celiaca sau intoleranta la gluten si schizofrenie, epilepsie sau depresie.
Am un studiu foarte serios care afirma ca apar leziuni pe creier in cazul bolii celiace, in urma mentinerii aportului de gluten.

A. Ghezzi "¢ M. Zaffaroni
Neurological manifestations of gastrointestinal disorders, with particular reference to the differential diagnosis of multiple sclerosis.
A. Ghezzi () "¢ M. Zaffaroni
Centro Studi Sclerosi Multipla
Ospedale di Gallarate
Università di Milano
Via Pastori 4, I-21013 Gallarate, Varese, Italy

_
Iata si un alt studiu, facut de niste farmacisti specialisti in toxicologie (bibliografie serioasa)
http://www.emcb.ro/article.php?story=20060726145933325

Argumentele in sprijinul acestei ipoteze sunt atat de ordin clinic, derivate din observatia ca pacientii cu astfel de tulburari neuropsihice la care se restrictioneaza consumul de alimente care contin exorfine, vor inregistra ameliorarea simptomatologiei.
_
DrT este depasit complet de situattie, ii lipsesc notiuni elementare de neuroendocrinologie, inca nu a facut corelatia intre stres, cortizol si axa HPA, dar este MEDIC PSIHIATRU!!! Un pericol public (:
0
02-07-2010, ora 11:03
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@germont: nu ma afecteaza nimic din ce spuneti deoarece stiu ca sunteti bolnav din pacate, iar astea sunt manifestarile bolii.
0
02-07-2010, ora 15:27
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
"Don doctor" nu realizeaza cat de ridicol este, fiindca el insusi poate se afla sub influenta glutenului (lacunele fundamentale si incapacitatea de a receptiona noul). La fel cum eu insumi am avut momente de asa zisa euforie natanga. dar istoria ii va da o lectie la momentul oportun, nu e cazul sa ma dau de ceasul mortii ca sa-i arat calea dreapta (paiul si barna din ochiul meu si al altuia). Chiar si cu pretul altor vieti distruse.

-
Trebuie sa acceptam niste certitudini, sunt 2 "lumi":
-unii care au avut rabdare sa testeze personal mai multe luni ca sa poate face o comparatie cu starile anterioare
- cei care fortati de o imensa suferinta au gasit adevarul oarecum pe cont propriu - cazul meu.
-foarte putinii profesionisti, medici si nutritionisti care chiar aplica pe scara larga

Insa de partea ailalta sunt ignorantii:

-pacienti aflati in suferinta
-medici sau alti terapeuti cu autoritate, dar SCEPTICI!
Cand apare o portita de comunicare intre cele doua lumi, cei aflati in functii de raspundere inchid repede usa, se asigura ca nu exista scurgeri de informatie dintr-o parte in alta.
0
03-07-2010, ora 19:53
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Domnule DrT

Nu aveti in cunostinta cu "exagerarea glutenului".

Aceasta consumare exagerata zilnica a graului, in primul rand este si un ordin crestin"Painea noastra ceea de toate zilele da-ne astazi si in fiecare zi"cred ca esti crestin.Sa trecem la esenta"Curatirea nu total a glutenului", tratamentul de curatire pe o perioada de o luna sdau mai mult, renuntarea la tot ceea ce contine grau;paine, paste fainoase, etc.

O atentie deosebita a contaminarii a produselor fara gluten, noi trebuie sa rarim putin glutenul(doar atat).
0
03-07-2010, ora 23:35
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@filipppmariusss:
Nu sunt crestin :). Dar pasajul din rugaciunea domneasca a Crestinismului si anume "painea noastra cea de toate zilele" conform intepretarii patristice teologice se refera la painea de impartasanie care este trupul lui Isus Christos, zeul crestinilor; aceasta paine care, conform doctrinei, da viata vesnica omului muritor.

Ca in orice alimentatie, e bine ca totul sa se faca rational, desigur glutenul nu trebuie consumat in cantitati mari, ci moderate...insa aveam senzatia ca "germont" sfatuieste lumea sa renunte la paine si sa ia vitamine si asta e echivalent cu tratamentul; am totusi senzatia ca indeamna oamenii sa nu mai urmeze tratemtnul bolilor pe care le au...lucru cu care nu sunt de-acord.
1
04-07-2010, ora 11:38
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Ei vezi domnu tamplar, problema dumitale este ca studiul de pe emcb.ro ti-a intrat pe un ochi si a iesit pe celalalt. Acolo zicea despre actiunea opiacee a unor peptide, iar pe topicul cu dieta era un studiu care vorbea despre remisie completa sau partiala in urma dietei fara gluten. Deci terapia medicamentoasa, trebuie aleasa luand in consideratie faptul ca omul nu mananca alimentele pentru care

Sau marturia mea (si a altora) despre corelatia intre cantitati infime de gluten si halucinatiile + depresia care reveneau si apareau EXACT in ziua in care mancam iar gluten.

De exemplu dupa 3 luni am mancat fara sa vreau budinca de la MegaImage, uitasem ca BLE = grau, de MAIS stiam ca inseamna porumb.
Am avut un somn plin de vise, visam ca se darama blocul, cutremur, senzatie de frica, de neliniste.
Ziua, m-am intalnit cu niste prieteni si tot scriam de pe niste foi:

"-Domnul Germont, ce scrie aici???!
Iar eu m-am trezit repetand in mod bizar intrebarea, un simptom pe care nu l-am avut deloc in ultimele 3 luni!!!
"-Omule, stiu cum te numesti, nu trebuie sa repeti ce zic eu, raspunde la intrebare!"

Pana acum 3 luni aveam de mai multe ori intr-o luna vise apocaliptice, inundatii, peisaje suprarealiste asociate cu senzatie de groaza. Visele au revenit EXACT in perioada cand mancam iar grau.
Sa mai zic ca pana acu 3 luni am avut burta umflata, anorexie pe fondul unui aport proteic minim???

Daca va uitati pe net despre desenele lui Gabricevschi (pictor schizofrenic), doua din ele imi caracterizeaza perfect starea de veghe - ADHD-ul,
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Schizo06.jpg
si de noapte - visele
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Schizo04.jpg
*****************************************************************************


DrT a scris:
_
Ca in orice alimentatie, e bine ca totul sa se faca rational, desigur glutenul nu trebuie consumat in cantitati mari, ci moderate...
_

Mi-aduci aminte de Iulian Mincu si "Alimentatia Rationala" din vremea comunismului, o carte inutila per ansamblu, avand in vedere noile progrese din nutritie.
Insa atunci traiam intr-un un vid informational, nu exista internet, acces la informatie in general. Insa acum oamenii de genul dumimtale nu au nici o scuza, te vor manca viermii si ai sa vezi ca ai lasat in urma dezinformare, impostura si bineinteles SUFERINTA (:
0
04-07-2010, ora 11:44
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Undeva in lume, un dr numit William Davis recomanda pe scara larga eliminarea glutenului cu rezultate umitoare,. Undeva in Romania, un tanar absolvent de medicina sta si se scobeste in nas, meditand la nobila menire a medicului si suferinta care (pana la urma) innobileaza fiinta umana.
-
Daca nu merge linkul -este prea lung, iar forumul nu suporta- cautati titlul de mai jos pe Google

The Dark Side of Wheat - New Perspectives on Celiac Disease and Wheat Intolerance

http://www.sott.net/articles/show/205172-The-Dark-Side-of-Wheat-New-Perspectives-on-Celiac-Disease-and-Wheat-Intolerance
0
04-07-2010, ora 17:27
Yanip
Nu este medic/terapeut
Yanip
Pentru don7frye : sfatul meu este sa-ti urmezi tratamentul prescris de medic si sa incerci, in conditiile in care dispui de timp si ai acces la un psiholog bun ( unul care a lucrat cu pacienti schizofrenici ) sa faci si tratament de acest fel (psihoterapie). In acelasi timp este foarte important sa-ti monitorizezi starea de sanatate, facandu-ti macar de doua ori pe an un set de analize ( hemoleucograma cu formula leucocitara; VSH; pentru ficat : transaminaze, electroforeza proteinelor serice ; pentru rinichi : uree, creatinemie, acid uric, sumar de urina; pentru depistarea unui diabet :glicemie). O data pe an e bine sa faci si o ecografie abdominala si pelvina.Te sfatuiesc sa faci toate acestea pentru ca, din pacate, majoritatea tratamentelor de lunga durata administrate in cazul schizofreniei afecteaza in timp buna functionare a organismului.Si nu in ultimul rand, daca exista cineva care iti este aproape in viata de zi cu zi, nu uita sa-i multumesti.Pentru ca traiul de zi cu zi alaturi de un schizofrenic inseamna mult curaj si multa iubire. Iti doresc sanatate!
0
20-07-2010, ora 20:41
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
@DrT As vrea sa stiu si eu cam care sunt sansele mele de a recupera din aceasta boala? Daca sunteti in masura sa ii ajutati pe cei care intra pe acest forum de ce nu ii ajutati mai mult decat cu sfatul de a-ti urma tratamentul?
0
20-07-2010, ora 20:49
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Ma gandesc sa iau un tratament cu pramistar pentru memorie, dar as vrea sa stiu daca memoria mi se va imbunatati in mod definitiv sau se va imbunatati doar pe perioada tratamentului
0
20-07-2010, ora 21:19
danvo
Nu este medic/terapeut
danvo
Buna ziua,

va scriu aceste randuri pentru ca nu stiu ce sa mai cred, ce boala am dar sigur am ceva mai mult decat o depresie...O sa va spun mai multe despre mine si poate un medic poate sa ma ajute. Am 24 de ani, stau in Bucuresti, lucrez in IT la o firma coorporatista. In iarna m-am despartit de o prietena si timp de 6 luni mereu am fost trist si de abia mai faceam fata la servici dar am continuat sa o duc asa si sa ies cu prietenii in oras si mereu pt a ma linisti si a ma simti bine am apelat la alcool (beam cam zilnic). La un moment dat am cedat si nu am mai putut sa suport ritmul de viata si am lasat totul (master, servici) si am plecat acasa in Brasov...Am fost diagnosticat cu depresie majora si tratamentul consta din sanval, stimuloton, lexotan pe care il fac de circa 2 luni. Nu mai am acea panica dar totusi nu am chef de nimic si de abia ma trezesc ca sa ma duc la servici.

Sa incep cu inceputul :
De obicei sunt retras si linistit si cam din liceu am simtit ca eu sunt diferit fata de ceilalti colegi de varsta mea - in sensul ca nu aveam prietena si nu aveam nici un chef de a merge la scoala adica intarziam mereu si cand ajungeam la scoala dormeam pe banca primele cateva ore.Mereu am spus ca o sa treaca si o sa ma simt mai bine si o sa fac fata. In clasa a 12-a am avut probleme cu stomacul, de emotii ca trebuie sa ma duc la scoala si preferam sa ma intorc acasa si sa dorm. Cand a sosit bacaulaureatul simteam ca nu ma descurc cu nimic si eram sigur ca o sa il pic si o stresam pe mama (o sunam de cateva ori pe zi) si am tras de mine si pana la urma l-am si luat cu nota foarte mare.

La facultate am locuit in camin si cand eram cu colegii era foarte bine. Eu eram cel care faceam misto de altii dar de fapt eu sufeream si cand ramaneam singur nu ma descurcam cu nimic (nu aveam chef nici macar sa ma duc sa imi cumpar de mancare).

Lucrez din anul II de facultate si mereu la servici eram panicat ca nu ma descurc dar nu am recunoscut niciodata asta. Ceilalti mereu imi spuneau ca eu sunt cel mai bun de acolo - dar realitatea e ca eu si in timpul liber mai citeam lucruri pt servici.

Din anul IV de facultate am avut o prietena si m-am angajat si la actualul loc de munca. Cu ea m-am purtat foarte urat chit ca tineam la ea enorm si vroiam sa ma schimb dar nu reuseam si drept urmare dupa 2 ani m-a parasit. La servici mereu am impresia ca nu inteleg anumite lucruri si in primul an dupa ce m-am angajat am invatat si dupa servici si si in weekend mai lucram.

Ce simptome am acuma :
1. Nu am chef de nimic - as dormi toata ziua - sunt zile cand nici nu ma duc la servici pt ca pur si simplu nu am chef de o noua zi in care sa ma stresez si sa nu inteleg lucruri simple
2. Cu prietenii nu ma simt in largul meu - am impresia mereu ca eu sunt inferior si ca fac toti misto de mine
3. Daca raman singur nu fac abosulut nimic (nici macar nu ies din casa) si nu ma intereseaza nimic, doar daca vine un prieten cu o propunere atunci ies din casa dar tot nu ma simt bine nici atunci.
4. Sunt neindemanatic in tot ceea ce fac
5. Cand sunt cu mai multi prieteni nu ma simt iar bine...nu am stare...
6. Nu sunt multumit oriunde as fi si orice as face
7. Nu pot face calcule simple, nu ma pot concentra la nimic, nu inteleg lucruri simple, nu am curiozitate pt nimic.
8. Daca e sa explic ce am facut in ziua respectiva mamei mele ii explic foarte greu pt ca nu imi gasesc cuvintele...

As renunta la servici dar imi dau seama ca daca renunt nu am cu ce sa ma intretin. Tin aici sa subliniez ca sunt singur la parinti, mama e bolnava de cancer si tatal meu e schizofrenic. Mi-e teama ca si eu am ce are el si doar acuma cu criza am stat de vorba cu mama mea despre toate astea...

Momentan sunt in bucuresti iar si lucrez si incerc sa strang cat mai multi bani posibili ca imi dau seama ca ceva e foarte rau cu mine si nu o sa mai fac mult fata asa.

Poate cineva va rog sa ma ajute?

Multumesc...
0
20-07-2010, ora 23:08
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Azi am avut o zi infernala si imi cer scuze pentru ca sunt foarte obosit si poate voi scapa din mesaje anumite pasaje.
@don7frye: sansele recuperarii din schizofrenie paranoida sunt cele mai mari conform statisticilor, insa totul depinde de pacient pentru ca fiecare om e unic. De cat timp aveti boala? De cat timp luati tratamentul? Ce s-a imbunatatit urmad tratamentul si in cat timp?.sunt intrebari din al caror raspuns se pot vedea multe.

Mai mult decat sfatul sa isi urmeze tratamentul nu pot da, si nu pot interveni peste medicul nimanui si sa ma apuc eu pe Internet sa scriu retete, dati-mi o idee daca as putea face mai mult, voi face numaidecat.

Referitor la memorie trebuie vazut putin daca sunt modificari ale encefalului (ex: atrofie corticala), daca e o tulburare neurologica sau e data de schizofrenie. Cel mai bine ar fi sa incercati cu ceva piracetam si ginkgo biloba (desi am inteles ca reactioneaza cu valproatul) si alte produse naturale care pot fi benefice. Memoria se imbunatateste si exersand, asa ca faceti exercitii memorand cate o poezie pe zi, pe care sa o puteti reproduce a doua zis si tot asa.orice activitate care va solicita memoria e binevenita.

@danvo: Mergi la medicul curant si explica-i situatia cu starea ta si faptul ca dupa doua luni nu s-a produs o ameliorare majora. Sa inteleg ca sufereai si de insomnie si ti s-a dat un sedativ usor, precum si bromazepanul care e anxiolitic si te poate "blegi". As indica sa scoti treptat Sanval-ul si Lexotan-ul, vorbind desigur cu psihiatrul care te trateaza, si sa lasi doar Sertralina (Stimulton-ul) - care antidepresiv fiind va atinge si celelalte aspecte ale anxietatii si insomniei - aceasta din urma sa o iei dimineata.

Din cate scri tu se pare ca ai o anxietate de fond, asta trebuie acceptata sau tratata prin psihoterapie. Ai fobia / obsesia ca nu te descurci, dar iti demonstrezi singur contrariul pentru ca te-ai descurcat de minune de fiecare data.

1. E normal sa te simti asa de la efectul de sedare al anxioliticului si hipnoticului
2. O usoara anxietate cu obsesii, se trateaza cu sertralina care o iei, si putina psihoterapie ar ajuta.
3. Poate un tratament cu un Solian sau Eglonyl ar ajuta, astea merg pe motivatie; sau pur si simplu fa sport si te vei mai relaxa.
4. Nu esti neindemanatic, e doar un colmplex al tau de inferioritate.
5. Anxietate, deci psihoterapie neaparat si tratament continuat cu sertralina.
7 si 8. E posibil datorita epuizarii psihice care survine de la anxietatea ta (impreuna cu obsesile si fobiile)

Nu renunta la servici si nu te izola, ai face o mare greseala.
Referitor la relatia cu prietenii ca te simti strain de ei si nu te simti bine in compania lor a fost dintotdeauna sau a aparut de ceva timp incoace? Celelalte simptome pe care le simti de la punctele 1-7 le ai de cativa ani, luni etc.sau asa ai fost mereu?
Faptul ca tatal tau sufera de schizofrenie poat sa imi schimbe acum viziunea asupra celor de mai sus si sa ma trimita cu gandul la un prodrom de schizofrenie cu debut de usoare simptome negative usor indetectabile de cei din jur. Aceste simptome, daca e prodromul schizofreniei, dureaza cativa ani buni uneori pana la declansarea fazei acute de schizofrenie cu fenomene psihotice pzoitive.

Vorbeste cu psihiatrul sa scoata sedativele si sa iti prescrie si un antipsihotic cum ar fi Eglonyl (sulpirida de 50) sau Solian (amisulprida de 200) si sa iei un comprimat seara - asta in cazul in care ar putea fi prodromul schizfreniei; pentru ca daca esste, aceasta boala nu se lasa pana nu te distruge si asa apare...incet si miseleste.
Cauta neaparat sa faci sport pe langa tratament, e un lucru extrem de important sa te extenuezi zilnic macar o ora, si cauta sa faci tot posibilul sa invingi singur toate cele ce mi le-ai spus la punctele 1-8, chiar daca nu te simti in stare, fa un efort de vointa.altfel poti sa ajungi ca tatal tau, sau mai rau.

Am vazut cazuri clinice de debut cu manifestari ca cele care le prezinti tu...insa poate ai doar o tulburare de personalitate schizotipala (de-asta te-am intrebat daca dintotdeauna ai fost asa sau e vreun debut si ai inceput sa te simti asa de la o data anume)

Multa sanatate iti doresc, si nu ezita sa mai scri pe aici.
0
21-07-2010, ora 09:56
mohikana
Nu este medic/terapeut
mohikana
buna ziua dr T!am si eu niste intrebari, privitoare la boala schizofreniei.A m fost diagnosticata cu schizofrenie nediferentiata de la varsta de23 de ani deci de8 ani.am facur 5 ani tratament cu rispolept si cu romparkin si incet, incet mi- am revenit foarte frumos incat cu tratamentul ma simt foarte bine.Acum iau tratament cu solian de 3 ani si ma simt ca si cum nu as fi bolnava.Am chef de munca, de distractie si buna dispozitie cat incape.intrebarea mea este daca nu cumva merg spre vindecare, caci inainte aveam crize urate si nu ma simteam prea bine, deloc.
va intreb daca solianul nu e un antipsihotic mai usor sau pt debutul schizofreniei, ceea ce inseamna ca am evoluat in vindecarea bolii mele..se poate asa ceva? va multumesc
ps:trebuie sa adaug ca am avut 3 recaderi de boala ata timp cat mi-am intrerupt tratamentul.
0
21-07-2010, ora 10:50
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Solianul e un antipsihotic potent pe receptorii dopaminergici, si are afinitate foarte mica pentru ceilalti neurotransmitatori; putem sa il consideram un antipsihotic mai usor...insa in functie de doza, la o oza mica de 200-300 mg e usor, deja ce sare de 600 mg spre 1200 mg e puternic. Ma bucur enorm ca boala v-a remis in asa fel incat sunteti 100% functionala, eu sunt de parere ca daca urmati in continuare tratamentul, este foarte posibil ca pe viitor sa luati doze extrem de mici de medicamente si sa va simtiti excelent.
Da, spe poate remite excelent din schizofrenie, au fost cazuri, chiar de vindecare relativa (conform statisticilor, extrem de putine, dar au fost) ori totala cu nici o recadere.

Solianul, Eglonylul etc...sunt antipsihotice care se pot da la inceputul bolii cand apare un prodrom.nu poti da direct Zyprexa pentru ca nu este cazul.
0
21-07-2010, ora 18:00
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
@Dr.T Am 26 de ani. Memoria mea s-a degradat in timp din timpul facultatii. Am suferit o depresie adanca si nu ma mai duceam la cursuri ci umblam pe strazi bodoganind. Seara parca aveam un flux de energie, ma plimbam prin camera singur si vorbeam singur.Intro zi m-am dus sa ma angajez. Deja datorita gandurilor mele si a tendintei de izolare aveam credinte nefondate. Bineinteles ca nu am rezistat decat o zi si m-au dat afara. Am inceput sa simt ca o energie in cap si parca pielea capului a inceput sa ma stranga. Am inceput sa merg pe strazi, sa plec de acasa, parca aveam un scop anume. Orice vedeam incepusem sa asociez cu ceea ce stiam deja si sa gandesc ca totul este cu un scop, cu alte cuvinte vedeam anumite tipare pe care nu le vedea nimeni si bineinteles nu existau cu adevarat. Chiar si nick-ul asta de don7frye il vazusem pe un numar de la masina mai exact Bc 07 don. Credeam ca masina este pusa acolo ca eu sa o intalnesc. La scurt timp dupa aceea a inceput sa mi se miste maxilarul fara voia mea. Ieseau cuvinte din gura mea fara ca eu sa o controlez dupa care am inceput sa aud voci.M-a luat insistent mama si m-a dus la medic. Se intampla acum 2 ani in octombrie.
In octombrie fac 2 ani de tratament. Am inceput tratamentul cu Romparkin, Zyprexa si Haloperidol.. L-a inceput am ascuns pastilele nici nu vroiam sa le iau. Am cedat si bine am facut, altfel eram terminat. Scazusem in greutate foarte mult de la mersul pe strada si lipsa de mancare. Dupa 2 saptamani am continuat cu Zyprexa si Serlift si o injectie de fluxanol. Dupa un timp mi- a schimbat tratamentul cu alibify serlift si fluxanol. Imi provoca greata tratamentul. Doctorita mi-a zis sa ma interneze sa imi faca ajutor de handicap si asa am si facut. Mi-a schimbat din nou tratamentul cu serdolect si depakine si asta mi-a ramas tratamentul din aprilie anul acesta si pana acum. Problema ca de cand am fost internat in spital mi-a intrat si o frica in mine si am inceput sa ma gandesc de o bucata de vreme la moarte si la nerealizarile mele. Facultatea nu am terninat-o, slujba nu, prietena nu si nici nu vad in viitor vreo urma de speranta pentru a realiza ceva. Simt ca viata va trece pe langa mine si nu voi realiza nimic in ea.
0
21-07-2010, ora 18:02
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Problema mare si cu comunicarea. La inceputul tratamentului nu puteam zice decat da si nu. Acum pot lega fraze mai lungi dar tot nu sunt comunicativ cum ar trebui. Probabil ca e tot din cauza memoriei, dvs ce credeti?
0
21-07-2010, ora 20:11
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Imi cer scuze ca tot mai adaug dar sunt dezorganizat din fire. Vreau sa va mai intreb daca diagnosticul meu este pus corect de schizofrenie paranoida, poate va puteti da seama din ce am scris mai sus.Sunt nesigur si datorita faptului ca nu am increde in competenta doctorului pe care il frecventez deoarece nu-mi pune prea multe intrebari cand ma duc la prelungire de reteta si mi-a si schimbat tratamentul de 3 ori pana acum. Si mentionez ca in familia mea nici din partea tatalui si nici a mamei nu sufera sau suferit de aceasta boala. Poate imi puteti spune si faptul daca memoria mea a fost afectata si datorita unui tratament cu cipralex si lexotan care l-am facut cu ani in urma pentru a trata o stare de anxietate.
0
21-07-2010, ora 20:13
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Si cat timp voi face tratament pentru aceasta boala? Toata viata ? Mi s-a spus la inceput ca minim 2 ani. Cum isi va da seama doctorul cand sa opreasca medicamentatia?
0
21-07-2010, ora 23:31
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@don7frye: Imi pare rau ca trebuie sa treci prin asaceva de la o varsta asa tanara, si eu fac 27 de ani peste cateva luni si te inteleg perfect. Diagnozticul de schizofrenie se pune daca exista cel putin doua din urmatoarele simptome: idei delirante (de urmarire, de persecutie, de otravire etc), halucinatii (auditive, vizuale, tactile etc), limbaj dezorganizat (incoerenta=salata de cuvinte, deraieri), comportament catatonic sau dezorganizat si in plus simptomele negative ale bolii (aplatizare afectiva - mai putin la tipul paranoid, alogie, avolitie, declin social). Subtipul paranoid are urmatoarele caracteristic: idei delirante de persecutie, otravire, urmarire, de grandoare; ideile delirante pot fi multe si in general sunt organizate in jurul unei anumite teme, iar halucinatiile sunt si ele in acord cu tema. Elemente asociate sunt anxietatea, furia, raceala etc.

Eu as scoate depakinul, e destul de toxic la ficat pe termen lung...incearca doar cu antipsihoticul (intreaba-ti medicul daca ar fi ok sa scoti valproatul). Ti-as mai sugera sa vezi un film: A Beautiful Mind despre un laureat la Nobel, bolnav de schizofrenie. Te-as ruga sa mergi sa iti continui facultatea si sa ai mai multe activitati, si vei vedea ca viata, calitatea ei, se va imbunatati; nu lasa boala sa te doboare, pentru ca ea "asta asteapta".
Daca tu consideri ca medicul nu e eficient, esti liber sa il schimbi pana in momentul in care simti ca te satisface pe deplin in nevoia de comunicare si tratament; de preferinta ar fi bine sa ai un medic cu experienta, mai ales in schizofrenie.
Multi medici schimba tratamentul si il cauta pe cel mai bun, cel care se potriveste cel mai bine pentru repsectivul pacient; majoritatea schimba tratamente daca acestea nu sunt adecvate.

Eu cred ca e pus corect diagnizticul cu subtipul paranoid si asta e bine pentru ca el tipul de schizofrenie care se amelioreaza cel mai bine (si pe motiv ca nu sunt prea proeminente simptome negative cum apar la tipurile hebefrenic sau catatonic)

Este posibil ca tratamentul cu citalopram si bromazepam sa fi afectat memoria, dar asta numai in cazul in care a fost de foarte lunga durata si cu doze relativ mari, eu tind sa cred ca la tine e totusi boala care ti-a afectat memoria (pentru ca e si asta o posibilitate deoarece apar probleme cognitive la majoritatea pacientilor, iar acestea sunt: ganduri dezorganizate, dificultati de concentrate, dificultati in a-si indeplini sarcinile date, probleme de memorie); asa ca e psoibil sa fi intr-o stare reziduala cand anumite simptome persista, iar daca problemele de memorie sunt datorate schizofreniei in faza reziduala, atunci nu prea ai ce sa le faci.

Tratamentul schizofreniei e pe viata deoarece e o boala cronica cu evolutie destul de rapida si urata. Medicul nu are de unde sa stie exact cand sa opreasca tratamentul, insa te evalueaza la perioade de timp si observa daca ti-au remis complet simptomele, in acest moment se reduce medicatia si te urmareste atent sa vada cum reactionezi. Daca totul merge bine cu medicatia redusa, atunci propune sa o scoata pentru a vedea daca vor aparea recaderi sau nu.in cazul in care nu apar recaderi, esti considerat vindecat, dar exista posibilitatea ca la un stress puternic sa faci recadere, toata viata vei fi mai sensibil.
Adaugă un comentariu / răspuns
1217 comentarii 1 23 ..... 40 41 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul