Schizofrenie debut

16-08-2010
justin
Nu este medic/terapeut
justin
Buna ziua. De cateva zile am niste momente ciudate: sunt convins ca am murit de 2 saptamani si ma simt aiurea rau. Cat mai e pana o sa vorbesc aiurea? Cum pot trata aceasta boala, sau cum o pot ameliora? Va multumesc
18 comentarii
0
17-08-2010, ora 20:41
justin
Nu este medic/terapeut
justin
In plus, depersonalizarea si erealizarea m-au distrus...pot face ceva?...
0
19-08-2010, ora 10:07
justin
Nu este medic/terapeut
justin
Nu raspundeti schizofrenicilor?..
0
21-08-2010, ora 13:30
justin
Nu este medic/terapeut
justin
Ma ajuta si pe mine cineva?.. Psihiatrul mi-a spus ca am anxietate dar eu ma simt mult mai rau: simt ca pierd controlul asupra mea, nu ma mai cunosc, nu-mi vine sa cred ca traiesc, ma simt ca intr-o cusca, in plus, imi vin brusc amintiri care n-au nicio legatura ca momentul in care imi vin, total aiurea, nu imi place niomic, mi-e teama sa ies din casa pt ca afara imi pierd controlul(asa simt). Inca nu ma manifest vizibil, dar nu mai e mult. Inceps a cred ca lumea e o jucarie...ce naiba pot sa fac? Exista vreun remediu? Am ganduri obsedante de tot rahatul, nici mie nu-mi vine sa cred ca ma gandesc la ele.Ajutati-ma va rog..
0
21-08-2010, ora 17:15
cristi_1989
Nu este medic/terapeut
cristi_1989
parerea mea este sa mergi la un psihiatru, poate te ajuta. succes si zine ce ai facut
0
02-09-2010, ora 13:24
carmen79
Nu este medic/terapeut
carmen79
buna. din cate stiu eu, schizofrenia este un fel de psihoza accentuata, adica nu recunosti ca esti bolnav, nu prea mai gandesti rational, devii agresiv etc..eu sustin ca un psihiatru bun te poate ajuta, , , acum cum iti dai seama ca e bun? ca si eu sufar de anxietate si tot urmez tratamente si ma intreb daca sunt buni cei la care merg. pai sa te asculte, sa fie medic primar si cu experienta.
chestia asta ca am murit de 2 sapt sincer ma depaseste, dar cred ca face parte din registrul bolii.
faza e ca si in anxietat si depresie apare depersonalizarea si starea de frica, angoasa, atacuri de panica, insomnie.daca esti ortodox, rugaciuni si sf maslu si post..ajuta mult, te incarca pozitiv si rabdare.Si FII tare!
cu tratament te vei face bine/
0
07-09-2010, ora 18:10
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Exista cam doua feluri de tulburari psihice: nevroze si psihoze. Se diferentiaza dupa gravitatea simptomatologiei, constiinta bolii psihice si relatia cu realitatea inconjuratoare. Se pare ca tu Justin intri la categoria nevroze.

Nevroza este reprezentata prin simptome psihopatologice dezadaptative care nu sunt determinate de cauze organice si care sunt declansate de obicei de stres. Simptomele sunt: anxietate, depresie, astenie, insomnie, irascibilitate si uneori, obsesii, compulsii sau somatizare. Aceste simptome sunt considerate a fi mai intense decat in mod normal - de ex. disproportionate fata de stresul care le determina.

Daca doresti o evaluare, un diagnostic si un tratement medicamentos, examinarea unui medic psihiatru nu trebuie amanata.
Daca iti doresti ca prin fortele proprii sa treci peste aceste momente, iti recomand sa o faci cu ajutorul unui specialist in psihologie clinica si psihoterapie.

Psihoterapeut de familie si cuplu
Delia Ciobancan
2
06-01-2011, ora 13:38
justin
Nu este medic/terapeut
justin
Buna ziua. Astazi am primit verdictul : tulburare de personalitate de tip schizotipal si tulburare Borderline. Nu stiu nimic despre asta dar mi s-a spus ca mai devreme sau mai tarziu... nu o sa mai stiu de mine. Am cipralex si seroquel...ce or fi alea...
0
13-01-2011, ora 12:05
justin
Nu este medic/terapeut
justin
Vreau sa merg la un medic in Bucuresti sa vad ce este de facut. Meeicul care mi-a pus diagnosticul a vb cu mine 5 minute. Nu refuz sa cred ca am boala asta, ba chiar ma astept la ce e mai rau si imi asum, dar as vrea sa vorbesc si cu un alt medic, poate stie vreun remediu, tratament mai usor pt ca aici la Baia Mare s-a purtat cu mine aiurea rau. Nu am luat tratamentul dat de medic inca. Mi-e teama sa nu imi dea halucinatii, nu am avut in viata mea, sau sa ma inebuneasca de tot..Ajutati-ma va rog.
0
31-01-2012, ora 20:13
luzluz
Nu este medic/terapeut
luzluz
justin, numai noi ne putem ajuta..singuri. ca si la mine cu atacuri de panica..toate au plecat de la ceva...mergi fa o terapie dale naibii de pastile..cipralex si seroquel mi-a dat si mie si inca 5 med. si nu le-am luat. relaxeaza-te, fa ceva ce-ti place si ia-ti gandul de la faza asta ca esti mort ca doar respiri deci nu esti mort. poate pt ca anul asta unii dintre noi sufera niste transformari din cauza adn-ului in anul 2012...citeste despre asta pe net. si eu am avut clipe nasoalesi ma duceam zi de zi la urgenta..si atacuri de panica naspa...dar am trecut de ele acum... daca chiar ai nevoie de pastile mai bn iei ceva de plante...iti doresc numai bn si astept sa mai spui ce ai mai facut intre timp. app...cu tine a vb 5 min psihiatru...dar cu mine dr a vb cam 2 min.si nu m-a intrebat nimik dar mi-a dat 7 feluri de pastile
0
31-10-2012, ora 13:30
dr carlogogorita
Identitate neconfirmată
dr carlogogorita
ptr justin. Buna ziua dl. Nu ati precizat varsta, va rog ! Si inca ceva foarte important, care va este cea mai draga persoana ?
0
31-10-2012, ora 13:31
dr carlogogorita
Identitate neconfirmată
dr carlogogorita
Feritiva de sfaturi neautorizate, aveti incredere in specialisti! Succes.
0
09-11-2012, ora 11:15
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Ai avut antecedente in familie?
0
13-11-2012, ora 07:57
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna, este vorba despre anumite simptome dintr-un episod psihotic, nu neaparat de schizofrenie. Trebuie sa te raportezi diferit la realitate si sa dobândeşti anumite strategii de autocontrol. Sugerez să contactezi un psiholog clinician. Până atunci, menţine o minte deschisă, fii atent la lucrurile pe care ţi le doreşti şi rămâi cât mai activ indiferent de gânduri.
În calitate de om, îţi sugerez ca înainte de medicaţia prescrisă de un psihiatru, să încerci şi o intervenţie psihologică.
0
27-04-2013, ora 14:24
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Servus, poate ca este derutant si inspaimantator pentru tine sa ti se puna un astfel de diagnostic mai ales ca nu ti s-a explicat pe indelete ce inseamna si cum poti face fata. Eu pot sa iti spun ca la momentul actual exista in Romania si in lume persoane cu acelasi diagnostic care fac fata cu bine bolii si duc o viata normala fara a fi diferentiati. Ar fi bine sa ceri si o a doua opinie in ceea ce priveste diagnosticul, desi fiecare doctor poate avea o alta parere. Mai important e sa ameliorezi simptomele pe care le ai si care sunt clare. Ar fi bine sa iei medicamentele recomandate care au efect asupra elementelor psihotice, iar daca apar efecte adverse care sunt reversibile, te poti adresa medicului sa ti le schimbe cu ceva mai potrivit, desi seroquel-ul nu este asa de agresiv ( depinde si concentratia ). Pe langa medicamente este indicata psihoterapia ca sa vezi care sunt solutiile astfel incat sa reduci anxietatea.
1
13-05-2013, ora 09:59
Alessandra M
Nu este medic/terapeut
Alessandra M
Buna ziua tuturor.Am si eu o mica intrebare..Ati spus ceva de constiinta bolii...daca eu imi pun des intrebari de genul..oare o sa innebunesc...oare ma comport ciudat...fac lucruri aiurea sau orice fel de astfel de intrebari..inseamna ca nu sunt semne de nebunie pt ca ma intreb lucrurile astea...?Sau spuneti-mi si mie va rog mai multe sa inteleg..un om care e pe cale sa inebuneasca nu constientizeaza asta?Nu il deranjeaza nimic?
0
02-06-2013, ora 23:37
Ionut_grigore
Nu este medic/terapeut
Ionut_grigore
Buna seara tuturor, justin, crede ma ca nu ai nici un strop de schizofrenie, mai mult decat atat, de aprox 2 ani si eu sunt un tip derealizat, depersonalizat, anxietate, dar asta nu inseamna ca am schizofrenie dragul meu, dc?pt ca aia se manifesta altfel, iti garantez, din ce am inteles, tu nu auzi voci, nu ti se pare ca cineva te urmareste sa ti faca rau, s au cand te uiti la t.v nu ti se pare ca se vb despre tine numai de rau si tot asa...sunt cateva simptome care tu nu le ai dragul meu, in rest tot ce ai scris tu acolo sus ma regasesc 100% eu, dar asta nu inseamna ca avem schizofrenie, este doar derealizarea+depersonalizare, ambele intretinute de "combustibilul perfect", anxietatea, stai relax, stiu ca nu este usor, mie insu mi imi venea in fiecare zi sa ma sinucid, trebuia sa mi gasesc in fiecare zi un motiv pt a merge mai departe si mereu ma intrebam "dc eu?", mai ales care nu fumez, nu ma droghez, nu beau, nu pierd nopti(si nici nu le am facut astea)..si crede ma ca m am stresat groaznic pana sa ma obisnuiesc cu aceasta stare, si tot felul de senzatii de genul :cap gol, un fel de tocire afectiva, vederea desi este perfecta, confirmata de teste la un o super clinica de oftalmologie, vederea mea a suferit modificari de perceptie, adica vad realitatea ca prin vis si culori mai sterse, numai imi dau seama de dimensiunile din mediul inconjurator (adica ma refer nu neaparat ca nu le percep, dar numai imi dau seama asa de mult de vastitate, de cerul instelat cat de mare e, nu stiu daca ma intelegi), am prins un tupeu foarte mare cu derealizarea asta, am devenit un pic mai inconstient, adica imi este f greu sa mi mai asum responsabilitatile, am mai pierdut ceva din super memoria care o aveam inainte..si lista poate continua, dar iti garantez ca nu se moare din asta, nici nu se innebuneste si chiar exista si vindecare...uni o obtin dupa 1 -2 -3-4 ani..depinde la individ la individ, si aceasta poate surveni de la sine s au sa ai norocul sa te duci la una din clinicile din s.u.a unde am auzit ca cica ar exista un remediu pt derealizare, ceva care sa reseteze creierul..ma rog, e mai complicat + tehnici samanice de recuperare a unor parti din suflet...sunt multe de discutat...de 2 ani de zile caut informatii din toata lumea despre aceasta tulburare..am aflat f multe lucruri..dar deocamdata sunt tinut pe loc din considerente financiare..in fine..daca te pot ajuta...lasa mi msg pe privat si v om putea vb mai multe.Multa santate iti urez si sa nu uiti sa te rogi la Dumnezeu si sa ti post..sa te ajute enorm.
0
22-06-2013, ora 16:27
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Aici sunt cateva informatii despre tulburarile de personalitate, poate sunt de ajutor:

Tulburările de personalitate formează o clasă eterogenă de tulburări mentale caracterizate de pattern-uri dezadaptative cronice de funcţionare cognitivă, afectivă şi comportamentală (Agronin, 2007; Zaitchik, Barese, 2007). Conform DSM-IV-TR, pentru a putea pune un diagnostic de tulburare de personalitate este nevoie ca pattern-urile de gândire, cele afective şi de comportament să devieze în mod marcant de la norma culturală şi să producă dizabilitate în ceea ce priveşte funcţionarea socială sau profesională a individului (vezi şi Sher, 2007; Zaitchik, Barese, 2007). Unele tulburări cauzează şi distres emoţional. Este important de menţionat faptul că tulburările de personalitate nu reprezintă o reacţie inadecvată a individului la un stresor major, ci se dezvoltă gradual, exprimându-se în adolescenţă sau la vârsta adultului tânăr (Agronin, 2007; Sher, 2007; Zaitchik, Barese, 2007). Multe dintre trăsăturile caracteristice unor tulburări de personalitate pot fi întâlnite şi la persoane care nu au respectivele tulburări (Agronin, 2007). Aceste trăsături definesc o tulburare de personalitate în momentul în care sunt marcant disfuncţionale şi inflexibile (Zaitchik, Barese, 2007).
Aproximativ 10-22% dintre adulţii din populaţia generală au cel puţin o tulburare de personalitate, această cifră fiind chiar mai mare în cazul persoanelor internate în spitalele de psihiatrie sau în cazul celor care au alte tulburări mentale, cum ar fi depresia (Agronin, 2007). În cazul persoanelor de vârsta a treia, procentul tulburărilor de personalitate raportat de studii este de 5-10%, deşi s-ar putea ca aceste cifre să nu reflecte atât prevalenţa tulburărilor, cât mai ales dificultăţile legate de stabilirea unui diagnostic acurat (Agronin, 2007).
În general, diagnosticarea unei tulburări de personalitate este destul de dificilă, deoarece necesită o evaluare longitudinală a persoanei în contexte diferite. În lipsa acesteia, distincţia între unele trăsături de personalitate de durată şi unele modificări mai recente ale dispoziţiei şi ale comportamentului poate fi dificil de realizat (Agronin, 2007). Din această cauză, de multe ori diagnosticul unei tulburări de personalitate este înlocuit cu cel pentru unele tulburări de pe axa I care par a descrie mai bine simptomele cele mai relevante ale pacientului (de exemplu, depresie, anxietate, instabilitate afectivă; Agronin, 2007).
0
22-06-2013, ora 16:29
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Si cate ceva despre tulburarea borderline:

Tulburarea de personalitate borderline reprezintă un complex de simptome centrate a jurul a trei caracteristici principale, şi anume: instabilitate afectivă marcantă, impulsivitate crescută şi dificultăţi în relaţiile interpersonale (Paris, 2005; Sher, 2007). În plus, o altă caracteristică a acestei tulburări este instabilitatea imaginii de sine şi a sentimentului de identitate personală (Donegan et al., 2003; Flury, Ickes, Schweinle, 2008; Lieb, Zanarini, Schmahl, Linehan, Bohus, 2004; Paris, 1997; Perseius, Öjehagen, Ekdahl, Ã…sberg, Samuelsson, 2003; Rizvi, Linehan, 2005; Ryan, Shean, 2007; Sher, 2007; Zaitchik, Barese, 2007).
Interacţiunea dintre aceste caracteristici principale dă simptomatologia caracteristică tabloului clinic al TPB. Impulsivitatea comportamentală se manifestă în ceea ce priveşte sexul neprotejat, jocurile de noroc, cheltuielile nesăbuite, abuzul de substanţe, imprudenţa la volan sau comportamentul alimentar (Paris, 1997; Zaitchik, Barese, 2007) şi poate avea drept scop distragerea pacienţilor de la emoţiile negative pe care le resimt (Paris, 1997). Instabilitatea afectivă poate fi definită ca o reactivitate emoţională marcantă faţă de unele evenimente din mediu, mai ales faţă de separări, frustrări sau pierderi (Skodol et al., 2002b). Tentativele de suicid şi parasuicid repetate, expresii ale combinaţiei dintre impulsivitate şi instabilitate afectivă (în principal) sunt comune în cazul acestei categorii de pacienţi, deseori aceste comportamente având rolul de a-i manipula pe cei din jur (Perseius et al., 2003; Zaitchik, Barese, 2007). Dispoziţia afectivă de bază a persoanelor cu TPB este una disforică, dar aceasta se modifică uşor ca urmare a schimbărilor din mediu (Paris, 1997). Persoanele cu TPB au de asemenea dificultăţi majore în ceea ce priveşte exprimarea adecvată a emoţiilor negative intense pe care le resimt (de exemplu, furia; Perseius et al., 2003; Ryan, Shean, 2007).
Impulsivitatea agresivă este un element central al TPB, studiile adoptive demonstrând faptul că această trăsătură este înalt eritabilă (Skodol et al., 2002b). O ipoteză interesantă, dar încă insuficient investigată este accea că impulsivitatea agresivă este o combinaţie a căutării de senzaţii cu o evitare a pericolelor scăzută (low harm avoidance; Skodol et al., 2002b). La fel de interesant este şi faptul că impulsivitatea tinde să se atenueze în timp, cei mai mulţi dintre pacienţii anterior diagnosticaţi cu TPB nemaifiind diagnosticabili la vârsta mijlocie, mai ales datorită reducerii nivelului de impulsivitate (Paris, 1997
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •