Schizofrenie paranoida de mai bine de 15 ani

17-02-2008
Aam
Nu este medic/terapeut
Aam
Buna.
Sunt intr-o situatie foarte grea si am nevoie de ajutorul vostru.
Tatal meu sufera de mai bine de 15 ani de schizofrenie. De cativa ani refuza sa faca orice fel de tratament, ultimele spitalizari le-a avut pentru ca am apelat la politie si la salvare. Situatia materiala a familiei este precara, nu am avut niciodata bani sa il trimitem la vreun doctor renumit, sau sa plecam din oras cu el (locuieste in braila).
De 3 ani locuieste singur intr-o garsoniera, si pana acum 2 zile nu am avut nici o problema cu el. Acum 2 zile a amenintat 2 vecine cu un cutit - a avut motiv (i se pusese sigiliu la gaz pentru ca nu a raspuns la usa pt verificarea de 2 ani). Este prima data cand este agresiv cu ceilalti, pana acum era agresiv numai cu mama mea.
Vecinii ameninta ca vor sa il dea afara din bloc, eu ca singura solutie vad internarea. As vrea daca se poate sa imi recomandati un sanatoriu bun - nu din acela unde sunt legati, se bat intre ei, stau in propriile fecale si nu au ce manca.
Am cautat pe internet, dar nu gasesc nimic. Exista la noi in tara un sanatoriu unde sa stea cateva luni, sa urmeze un tratament? Pot plati maxim 10 milioane pe luna pentru internare.
Va rog ajutati-ma cu un raspuns/sfat - se poate intampla ceva grav oricand. Daca il internez la spital in braila, poate pleca oricand de acolo - a facut asta de nenumarate ori. Iar daca pleaca din spital, atunci sigur va face ceva rau - pentru ca nu accepta ideea de a fi inchis sau de a fi dus la doctor. El nu constientizeaza ca este bolnav - crede despre ceilalti ca sunt bolnavi si ca nu vad adevarul.
-
Multumesc mult!
4 comentarii
0
21-02-2008, ora 00:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Adu-l la Spitalul Sf. Stelian din Bucuresti daca poti. Cred ca e cel mai bun spital din tara la ora actuala. Camerele au cate doua paturi. Frigider, televizor in camera. Toata lumea se poarta frumos cu pacientii de la doctori si asistente (care sunt foarte dragutze) pina la infirmiere si bucatarese. Mancarea e foarte buna (dar va mai trebui sa isi mai ia el - la pretul pe care statul il ofera pe portie pentru un bolnav e cam putina si tratamentele astea cam dau pofta de mancare). Iti trebuie insa acordul lui la internare. Nimeni nu poate fi tinut acolo cu forta. In sala de ergoterapie poti juca remy, carti, cine are rabdare mai face cate un puzzle...
0
25-02-2008, ora 00:00
Aam
Nu este medic/terapeut
Aam
multumesc Clara, ma voi interesa. spitalul de care spui tu e cu caracter permanent - un fel de sanatoriu? si imi poti recomanda un doctor de acolo?
0
26-02-2008, ora 00:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu e sanatoriu. Dar vorbesti cu doctorii si ti-l tin cat vrei tu, cat e nevoie. Du-te la oricare doctoritza. Toate sunt foarte bune.
0
01-07-2010, ora 17:28
atardefm
Nu este medic/terapeut
atardefm
vreau sa va intreb daca un bolnav de schizofrenie care are crize, dar nu isi face rau siesi sau vecinilor in sensul de atac la viata...poate fi dat afara din locuinta de primarie, pt ca asa cer vecinii?? va rog un raspuns.multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul