Reajustare Tratament pentru remisie scizofrenie paranoida

23-06-2020
360
Nu este medic/terapeut
360
As vrea sa stiu daca ar trebui doctorul curant sa ia in considerare reajustarea tratamentului, considerand ca sunt mai bine. Iar daca cele de mai jos ar ajuta la conturarea unei imagini clare despre situatia mea, as aprecia sa mi se zica si ce medicamente ar putea fi reduse ( in urma conversatiei cu doctorul curant, bineinteles).

Eventual, daca e greu de stabilit aici pe forum ce ar fi bine sa reduc din schema de tratament, as aprecia sa mi se zica cum sa abordez discutia cu doctorul curant pt reducerea tratamentului.

Simptomele pe care le-am avut in 2015 mi-au trecut, iar familia imi spune ca sunt complet schimbat.


Inainte de a mi se da tratament pt schizofrenie simptomele erau de nervozitate datorita lipsei somnului (aveam insomnie si la culcare si in timpul noptii - in sensul ca ma trezeam pe timpul noptii dupa 2-3 ore de somn, dupa care adormeam si iar ma trezeam dupa 2-3 ore de somn )

Nu am avut probleme cu vocile sau alte probleme pe care le au schizofrenicii. Pur si simplu am avut niste conflicte cu familia pe care o banuiam ca vorbeste cu doctorul despre mine si nu vor sa-mi recunoasca acest lucru. atat

Faptul ca mi s-au interpretat unele conversatii ca paranoia e discutabil, dar ce pot sa zic, pe forum ca sa dau explicatii ar lua prea mult timp de scris, si prea mult de citit
Pe scurt, diagnosticul mi-a fost dat in urma unor conversatii pe care le-a avut doctorul cu familia despre mine, care mi-au fost confirmate ulterior de doctor.

Nu vreau sa par gica contra, asa ca o las balta si consideram ca diagnosticul a fost corect. Poate am intins eu coarda la un moment dat. Din pacate cand l-am intrebat pe doctor care au fost motivele pt acest diagnostic, a preferat sa nu-mi raspunda, motiv pt care l-am schimbat pe acel doctor, insa am fost nevoit sa accept diagnosticul de schizofrenie paranoida la noul doctor, pt ca aveam nevoie de medicamente care sa ma ajute sa dorm. Nu aveam de ales.

Mai mult despre mine ar fi:

in 2013 am fost diagnosticat cu psihoza nonorganica si am primit ca tratament quetiapina, xanax, si ceva medicament in capsula de culoare(i) jumatate verde si jumatate alba

In 2015 am fost diagnosticat cu schizofrenie paranoida, am primit ca tratament olanzapina injectabila 300mg, orfiril 1500mg, mirzaten 30mg, diazepam 5mg

In prezent, sunt diagnosticat cu codurile 312 si 321., am ca tratament olanzapina injectabila 300mg, orfiril de 1000 (deci, mai putin cu 500 mg), mirzaten 30mg, gerodorm 20mg (deci, in loc de diazepam)

Am fost la psiholog pentru evaluare in data de 20.12.2019, unde mi s-au facut teste pentru indici de structura, psihoza, afectivitate, QI.
***************
Metodele de evaluare: Raven, Rorschach, szondi, observatie, interviu.
Rezultatele au relevat:
RAVEN QI: 130;
RORSCHACH: dominanta g, nr inferior rasp?, precizie formala, oglindire, critica abj ?, descriere;
SZONDI: F: +-; 0-, 0+, +/T:-+, +, +-, 0-.

Persoana caracterizata de senzitivitate relationala, tristete, solitudine, angoasa, impulsivitate, inteligenta superioara.
Altele: hipomanie, agresivitate

Se remarca ca la momentul evaluarii se prezinta:
- indici de depresie, indici discreti anxietate
- indici izolati de psihoza
- Qi 130
- afectivitate dominant impulsiva
- structura caracterizata de solitudine
*******************
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul