Schizofrenie..povestea mea

19-02-2018
kentucky
Nu este medic/terapeut
kentucky
Caut pacienti cu probleme asemanatoare. De 4 ani de când am schizofrenie nu am schimbat medicul, pt ca am avut încredere în el. Pana când, a încercat sa ma pacaleasca. Asa ca voi cauta alt psihiatru, m-am gândit la dr. Sarpe (Vrancea) sau Gabriel Diaconu. D.p.d.v. al medicatiei ma bazez cel mai mult pe leponex, care ma sedeaza puternic, dar totuşi îmi scade din simptomele puternice de paranoia și gândire dezorganizata, agitație. Mai fac inje ție Rispolept 50 o data la 2 săptămâni, și iau Rivotril, mai rar. Acum o sa trec la subiect cu adevarat..Ce sa fac pt ca, din cauza bolii nu suport anumite persoane, care folosesc un ton ridicat, ma deranjează mimica lor. Stau cu mama și verisoara ei. Cu cea din urma nu pot sa conversez pentru ca tot timpul vorbește tare, și îmi vine sa o jignesc..este o situație foarte delicata. Ce sa fac cu gândirea dezorganizata, cu paranoia. O alta problema ar fi ca nu pot sa fac nicio activtate, nu pot munci. Ce pot sa fac cu sedarea din cauza Leponexului. Exista o modalitate măcar sa nu mai existe asemenea manifestari ale bolii. Astept răspunsurile și sfaturile voastre.
20 comentarii
3
19-02-2018, ora 17:00
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Încearcă următoarea activitate: joacă pe calculator, cu computerul (nu online) jocuri de strategie. O să te ajute dacă reușești să joci.
Alte activități posibile: cuvinte încrucișate, probleme distractive de matematica, citește cărți, vizionează filme, urmează un curs online sau de ce nu prin AJOFM.
Stabileste-ti un program și tine-te de el.
În ceea ce privește munca, nu te pot ajuta, în schimb, desfășoară activități fizice simple (3, 4 ore pe zi). Trebuie să-ti ocupi timpul, să-ți forțezi creierul să gândească. Dacă nu vei face asta, problemele tale se vor agrava și nu doar din cauza bolii. Succes!
2
19-02-2018, ora 17:18
kentucky
Nu este medic/terapeut
kentucky
Sa știți ca fac activități, citesc, mai urmăresc un documentar, un film, fac curățenie. Am momente când rezist la orice efort și altele când nu pot face absolut nimic. Am facultate terminata, asa ca pt mine cursurile online sau ajofm nu au nicio valoare. Starea mea și boala nu se pot agrava, doar dacă nu ma țin de tratament. În rest, mulțumesc pt sugestii.
3
19-02-2018, ora 18:21
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Chiar dacă ai fi fost sănătos 100% lipsa de antrenament intelectual ți-ar fi afectat capacitatea de concentrare. De aceea, efortul tău trebuie să fie dublu. Nu te umfla în pene că ai facultatea terminată, dacă îți lași creierul să lenevească nu-ți va folosi la nimic.
3
20-02-2018, ora 07:12
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Ce poti sa faci in privinta paranoiei: sa citesti tot ce-ti pica in mana despre ea, sa te informezi permanent, sa cauti grupuri de discutii despre paranoia si sa participi. Si: intelegand ca e un defect de gandire si boala e invalidanta, oare nu s-ar putea ca - la fel cum un invalid fizic foloseste o carja - sa te sprijini pe gandirea unui om sanatos (cineva din familie, un prieten, un psihoterapeut) in care ai incredere? sa identificati impreuna ideile delirante si sa admiti -admitand deja ca ai paranoia- ca nu-s reale, sa cautati impreuna dovezi ca n-ar fi reale, sa le diminuezi sau chiar elimini?

Multi oameni care vorbesc tare fac asta pentru ca nu aud bine. Fii si tu intelegator si tolerant, probabil si matusa este fata de tine. Poti si s-o rogi sa vorbeasca mai potolit cat esti de fata.
1
20-02-2018, ora 18:05
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Imprevizibilul nu-i va organiza gândirea niciodată. Previzibilul în schimb, da. Ăsta e motivul pentru care recomand doar jocurile cu AI-ul, un singur adversar previzibil. O sută de adversari imprevizibili nu-l vor ajuta deloc ci doar îl vor deprima.
1
08-03-2018, ora 19:00
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Pentru a scapa de paranoia, cel mai bun leac cunoscut de om pana acum, care te face imun/a si rezistent ca om la orice manipulare sau influenta cauzata de stres din mediu este. INCREDEREA IN SINE!!!
Oamenii care au incredere in ei nu se trateaza niciodata cu pastile. De ce? Cand ai incredere in fortele tale, stii ca nimeni si nimic nu te va dobori, nu te va face sa faci lucruri pe care nu vrei sa le faci si cand te enervezi, iti amintesti ca tu nu doresti de la tine sa suferi, sa te enervezi pentru cea mai mica neintelegere trecatoare si nesemnificativa.
Un om cu incredere in el nu este paranoic, asta este clar!
Eu zic sa ramai pe rispolept daca tot il iei injectabil la doua saptamani, este suficient de bun si puternic si acela. Nu e cazul sa te droghezi cu de toate acum. Risperidona te linisteste oricum. Este suficient.
3
08-03-2018, ora 20:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Gabapentin

Nu te mai baga in tratamentul pacientilor ca nu esti psihiatru si faci mai mult rau. Ia-ti tratamentul tau asa cum ti l-a dat medicul. Nu mai scrie prostii pe forum!
4
08-03-2018, ora 21:33
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Gabapentin dar tu ce boala ai ? Ca sigur ai si tu ceva. Altfel nu postai intr-o singura zi la 40 de subiecte o data. Ce am mai observat eu este ca toate subiectele pe care le-ai selectat au legatura cu schizofrenia si la toate dintre ele ai scris despre increderea de sine. Oare de ce ? :)
1
09-03-2018, ora 00:17
Arnold7
Nu este medic/terapeut
Arnold7
Subscriu la ce au spus Clara si Martin... ma intreb..., e numai un gand...nu cumva a revenit Germont(Rica Venturiano) pe Forum? :) Nu, nu cred.
1
09-03-2018, ora 06:09
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
''Gabapentin'' este doar un nume de user.
Eu sunt aici sa ajut oamenii cum stiu mai bine, ca si voi.
Fiecare alege ce este mai bine pentru el! Pace!
1
09-03-2018, ora 12:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu e bine sa spui oamenilor sa nu isi ia tratamentul ca intra in episod psihotic si nu esti tu raspunzator pentru ce se intampla. Cred ca tu nu iti iei tratamentul tau de scrii asa. E pacat.
1
09-03-2018, ora 16:31
kentucky
Nu este medic/terapeut
kentucky
Stați liniștiți că nu bag în seama chiar orice și pe oricine, în primul rand ma bazez pe ce spune psihiatrul și consider ca cel puțin (inca) judec
2
09-03-2018, ora 16:41
kentucky
Nu este medic/terapeut
kentucky
Nu am nimic cu tine Gabapentin, dar poți face rău altora nefiind specialist și nu poți ști ce medicație i se potriveste fiecaruia
1
14-03-2018, ora 22:17
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Kentuchy, bineinteles ca in urma consultatiei, pacientul observa cum se simte si stie fiecare in parte ce i se potriveste, cand ajunge intr-o asemenea stare.
Te consulti si alegi ce este mai bine pentru tine, tu stiind mai bine ca noi de ce ai nevoie si ai si cu cine sa discuti despre asta. Omul isi da cu parerea, in general, din propriile trairi, tu esti in stare sa iti formezi o perspectiva a ta si sa te descurci singur. Restul sunt doar opinii si iti dau dreptate, conteaza mai mult experienta ta decat o parere.
Sper sa aud de bine si sa ne spui cand consideri ca ai primit ajutorul pe care il cautai. Seara buna!
1
15-03-2018, ora 08:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ kentucky

Am vorbit cu o fata care ia Leponex. Zice sa ai rabdare o perioada pina se obisnuieste organismul cu Leponexul si atunci nu vei mai fi asa sedat. Ea are serviciu norma intreaga si e bine. Ia de multi ani Leponex. La inceput a avut si ea somnolenta. Ea ia tot Leponex cu injectia cu Rispolept.
1
27-03-2018, ora 00:59
kentucky
Nu este medic/terapeut
kentucky
@clara_p

Doamna, eu iau Leponex de trei ani de zile aproape continuu si tot ma sedeaza puternic, astfel incat trebuie sa dorm 2 ore sa imi revin.
Am consultat un nou medic psihiatru, care mi.a propus efectuarea unor analize de sange, genetice, cu ajutroul carora sa se stabileasca exact tipul de schizofrenie (neavand recaderi de 4 ani, diagnosticul ar fi de sc. reziduala, ramane de vazut). Tot ma gandesc la tulburarea bipolara, la simptomele negative. T.b. ma gandesc ca as putea avea din cauza obsesiilor si unor idei mistice delirante (sunt rare, dar ma mai consuma).
Imi pun speranta ca mi se va fixa un diagnostic stabil si mi se va administra cel mai bun tratament. Recomand tuturor sistemul medical privat, e mult mai sigur, inspira mai multa incredere.
1
27-03-2018, ora 01:08
kentucky
Nu este medic/terapeut
kentucky
Leponexul il iau, deocamdata, pt gandirea dezorganizata si paranoia si nu in ultimul rand, simptomele negative. Medicul psihiatru mi.a sugerat ca sunt prea tanar pt leponex, si pe baza acelor analize, imi va contura alta schema de tratament.
1
27-03-2018, ora 15:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu prea exista analize pentru bolile astea. Vezi sa nu te pacaleasca cu banii.
1
27-03-2018, ora 15:56
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Acum vreo patru ani a facut valva rezultatul unei cercetari, cum ca ceea ce se cheama generic "schizofrenia" ar fi opt tipuri diferite de tulburari psihiatrice, dupa defectiunile diferite ale unor lanturi de gene. N-am mai auzit nimic de atunci si probabil acum despre asta e vorba. Unde se fac acele analize genetice, Kentucky?
1
27-12-2018, ora 14:06
alinadincuta
Nu este medic/terapeut
alinadincuta
kentucky, nu ti-l recomand pe doctorul Sarpe.Este un om de treaba, dar nu cunosc sa fi avut succes terapeutic cu vreun pacient. Scrie retete si atat, implicare zerooooooooo. Iti spun asta deaorece noi mergem la el.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •