scoatere nerv sau doar plomba

11-09-2014
rinna
Nu este medic/terapeut
rinna
Buna ziua,

In urma unei dureri permanente de 2 zile a unei masele am fost la stomatolog. Medicul mi-a pus un pansament la masea insa fiindca sangera gingia a zis ca nu vede exact cat de adanca este caria. Pana a doua zi cand am fost la control nu mai durea la fel de tare, doar ca un disconfort. Medicul a zis sa raman cu pansamentul, revin peste o saptamana si daca mai doare, scoate nervul si apoi plomba, daca nu, doar plomba. Intrebarea mea este: nu ar trebui sa se vada la control starea nervului sau decizia de a scoate nervul se bazeaza doar pe durerea prezenta la maseaua respectiva? Nu am mai avut probleme cu maselele si nu pot diferentia o durere de nerv de una de gingie, dupa cum i-am zis si medicului.
Astept cu interes un sfat in privinta aceasta intrucat nu stiu ce decizie sa iau. Va multumesc.
2 comentarii
0
14-09-2014, ora 22:06
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Decizia de a scoate sau nu nervul, respectiv de a realiza tratament de canal si obturarea canalelor, se face in functie de situatia clinica si simptomatologie. Asa ca dintele trebuie urmarit; disconfortul poate fi si de la pansamentul care probabil apasa pe gingie.
0
19-09-2014, ora 16:39
Dr. Durbac Marius
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Durbac Marius
Buna ziua,

De preferat este sa va pastrati vitalitatea dintelui daca acest lucru este posibil. In anumite cazuri "pe muchie de cutit" decizia trebuie luata si in functie de disponibilitatea dumneavoastra, adica:

-daca se alege a se pastra nervul dintelui atunci trebuie sa fiti informat de ce anume poate merge bine si ce anume nu, deasemenea in mod normal tratamentul dureaza mai mult in timp.

-daca se alege direct scoaterea nervului atunci alte discuti nu mai sunt necesare iar desfasurarea tratamentului decurge conform deciziilor medicului curant.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul