se pot lua boli prin saliva cainelui pe penis?

18-11-2010
Andreea111
Nu este medic/terapeut
Andreea111
Buna mi-e cam jena sa va spun dar am o problema prietenul meu...mi'a spus ca ia dat cainelui sa ii linga capul penisului...si vreau sa va intreb se poate lua vreo boala (sau bts) prin saliva cainelui pe capul penisului.? (cainele este a lui dar nu este vaccinat) va rog frumos...nu ma intrebati de ce a facut sau cum, ca nici eu nu prea stiu vreau sa stiu daca se pot lua boli prin saliva cainelui pe penis
6 comentarii
0
18-11-2010, ora 15:59
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Eu i-as da papucii imediat!!
0
18-11-2010, ora 18:35
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Prin saliva, ciinii pot transmite anumite boli.Eu cred ca ar tb. sa iei in considerare sfatul Jaquelinne-i.
0
19-11-2010, ora 07:22
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Andreea111,

Din păcate, prietenul dvs., ocazional sau nu, conştient sau nu, are instincte cel puţin parţial zoofilice.
Zoofilia este o parafilie, adică o tulburare mentalo-psihică - o perversiune sexuală!
_
Ar fi indicat să îl întrebaţi pe prietenul dvs., de ce i-a dat câinelui să îi lingă capul penisului (din curiozitate, pentru a obţine plăcere, din cauza unui impuls irezistibil etc.), pentru a vedea dacă a făcut-o din pur teribilism sau din cauza unei tulburări de comportament.
Dacă a făcut-o pentru a-şi produce plăcere, cred că ar trebui să îi recomandaţi să consulte un psiholog, pentru a face psihoterapie orientată către conştientizarea problemei (în unele cazuri, când psihoterapia nu are succes, se apelează la medicaţie psihiatrică).
_
Se pot transmite boli prin saliva câinelui!
Toate cele bune!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Cu respect,
Nick
0
19-11-2010, ora 09:41
Andreea111
Nu este medic/terapeut
Andreea111
Buna, multumesc pentru raspuns l-am intrebat astazi si mi-a raspuns cam jenat ca... de curiozitate sa vada daca e ca un oral...:) si a spus ca nu o sa mai faca niciodata.(aproape plangea) dar ? ce boli se pot transmite prin saliva lui ? bts ? ceva grave...? sa se duca la un medic sau ?:| multumesc
0
17-01-2011, ora 02:44
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Perfect, atunci înseamnă că prietenul dv. nu suferă de o tulburare de comportament, ci pur şi simplu a făcut tot ce a făcut din curiozitate, aşa cum v-a spus chiar dânsul şi aşa cum am şi anticipat.
Mă bucur că NU o să mai facă niciodată aşa ceva! :) (cel puţin aşa v-a spus dv.; sper că se va ţine de cuvânt!).
În altă ordine de idei, trebuie să ştiţi că saliva câinelui conţine o substanţă numită litozim - un antiseptic natural care, în principal, favorizează cicatrizarea mai rapidă a unor eventuale răni, distrugând anumite bacterii, şi totuşi, chiar şi având o astfel de proprietate benefică pentru om, din păcate, ea - saliva - conţine şi agenţi patogeni care pot produce infecţii grave persoanelor care au un sistem imunitar slăbit.
_
Nici nu ştiu ce să vă recomand.
Spuneţi-i prietenului dv. să consulte medicul de familie pentru a beneficia de un consult (ar fi indicat să informeze medicul cu privire la ce a făcut, pentru a primi ajutor, dacă va fi nevoie, bineînţeles, după cum va considera de cuviinţă medicul respectiv, în funcţie de examinarea făcută şi de ce evidenţiază sau nu ea).
_Toate cele bune şi Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick

Post scriptum - Îmi cer iertare pentru răspunsul întârziat. Am avut probleme cu Windows-ul, fapt pentru care am pierdut, la un moment dat, câteva zeci de link-uri care-mi asigurau accesul la a răspunde în cadrul unor topicuri Romedic, printre care şi topicul deschis de către dv. Astăzi am reuşit să obţinut acele link-uri! :) Mulţumesc pentru înţelegere.
0
18-08-2018, ora 18:30
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
Andreea prietenul tau este un bolnav psihic, daca a facut astfel de fapte, cu alte cuvinte in termeni medicali este un zoofil.Sfatul meu este sa renunti definitiv la el, si sa faci o sesizare catre politie si catre un spital de psihiatrie, pentru ca astfel de persoane sunt vredinice de inchisoare si sa stea la balamuc!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bolile cu transmitere sexuală la vârstnici - o povară pentru sistemele de sănătate
  •