Sensibilitate/durere dupa plomba provizorie

04-06-2016
ioana aziza
Nu este medic/terapeut
ioana aziza
Buna ziua,
Acum 10 zile am mers la stomatolog pentru o carie la un incisiv lateral de pe maxilar. Am facut o radiografie in care se vedea ca caria este aproape de canal iar pentru ca nu m-a durut niciodata, medicul a decis sa imi optureze caria fara anestezie si sa puna o plomba provizorie pentru a vedea cum se manifesta dintele in urmatoarele zile.
In primele 5 zile am avut dureri scurte la contact cu apa, dupa care am luat un nurofen (ptr o durere de cap) si am observat ca nici dintele nu ma mai durea la contact cu apa, nici macar a doua zi dupa nurofen. ieri iar a trebuit sa iau un nurofen ptr aceiasi durere de cap. Deci nu pot sa stiu exact daca fara nurofen ar mai durea sau nu.. Peste 4 zile trebuie sa merg la medic ptr urmatoarele demersuri.
Am sa incerc ca urmatoarele 4 zile sa nu mai iau antiinflamatoare, daca durerea de scurta durata revine in contact cu apa trebuie scos nervul? Si daca da, ce e mai indicat, coroana sau plombare prin compozit? Este necesar ca nervul sa fie scos daca dintele doare doar la contact cu apa si nu atunci cand mestec sau altceva, o fi o sensibilotate dupa obturatie sau o fi nervul?
Multumesc anticipat
1 comentarii
0
13-06-2016, ora 10:57
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Este normala o oare care sensibilitate a dintelui dupa exereza dentinei alterate ( curatarea cariei). Daca durerea persista si mai ales daca procesul carios era in vecinatatea camerei pulpare se poate diagnostica o pulpita ( inflamatia pulpe dentare); in cazul dvs. important este examenul radologic cat si examenul clinic al cavitatii respective, daca durerea nu cedeaza tradeaza o afectare pulpare si cel mai probabil este necesar tratamentul de canal ( scoaterea nervului si obturarea canalului radicular) pt ca simptomatologia sa nu se agraveze. Dupa scoaterea nervului recomandarea noastra ar fi ca acest dinte sa fie intarit cu un pivot de fibra de sticla si acoperit cu o coroana de invelis ceramica de preferinta pentru a reusi sa realizam o estetica perfecta si sa nu se observe diferenta fata de dintii dumneavoastra naturali.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: