Senzatia de deja vu

03-10-2010
Mada15
Nu este medic/terapeut
Mada15
Buna ziua! Nu stiu cu ce sa incep. As avea si eu o mica problema... Cateodata am niste asa -zise senzatii de "deja vu", am impresia ca vad a doua zi ceea ce am visat noaptea (somnul este foarte profund). Aceste reactii imi dau si niste simptome fizice, un soi de gol in stomac sau uneori usturime a stomacului. Mi se par foarte ciudate aceste stari si ma sperie, totodata. Mentionez ca ele apar in perioadele cu stres mai ridicat. Va rog mult, daca ma poate ajuta cineva in legatura cu asta, spuneti-mi ce poate fi si daca necesita consultatie medicala de specialitate! Va multumesc anticipat!
13 comentarii
0
07-10-2010, ora 22:54
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Specialistin domeniu"Sex si dragoste", vrasta adoloscenta e o vrasta mai nebuna din cauza anxietatii.
Poti sa-ti cauti un prieten si sa urmez poza.
0
08-10-2010, ora 08:08
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Nu luati in seama...O sa rasfoiesc si eu putin un tratat de psihiatrie, vazusem pe undeva senzatia de deja-vu, dar nu stiu pe unde, o sa-mi ia ceva timp.Nu-l luati in seama pe Filip Marius, nu suntem toti la fel ca el.
Uneori senzatia apare si fara legatura cu o boala psihica, de multe ori este un simptom.Nu fiti trista, simptomele unei tulburari psihice trebuie incadrate intr-un context, nu inseamna ca aveti o afectiune psihica.As zice sa cititi putin din DSM IV.
0
08-10-2010, ora 23:02
Mada15
Nu este medic/terapeut
Mada15
La mn nu cred ca se pune problema de asa ceva. Am trecut de mult de adolescenta, prieten am, asa ca nu se pune problema de sex sau alte chestii de genul asta. Totusi ma gandeam ca poate e de la stres, de aceea am ales sa cer aici sfatul unui specialist.
0
09-10-2010, ora 13:06
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
buna Mada15

Cel mai preferat in cazul tau;un psiholog sa lucreze la controlul tau de gandire(poate fi doua variante).

Inainte de toate vreau sa stiu ce ai consumat ultima vreme(cel putin 2 saptamini), cu siguranta vom gasi inceputul sau contaminarea ccc.

Cand ceva psihic se intimpla(e de preferat mai devreme pt. nu agravrea mecanismelor psihice);iti inteleg mult efort psihic (stres), si sa punem mare accent pe regimul alimentar si apoi procesele psihice.
0
09-10-2010, ora 13:08
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Da dublu clic pe forma poza si cauta articolul Vegetarian-Carnivor si Constient si inconstient.
0
10-10-2010, ora 19:54
Mada15
Nu este medic/terapeut
Mada15
Recunosc ca regimul meu alimentar nu e unul tocmai de apreciat, asta insemnand ca nu acord o mare atentie la ceea ce consum si nici orele la care iau masa nu sunt tocmai ordonate. O perioada mai lunga de timp nu am avut un loc de munca, asa ca duceam o viata destul de sedentara, dar de ceva vreme am ales sa urmez inca o scoala si colac peste pupaza, intre timp mi-am gasit si un loc de munca, asa ca ritmul meu de viata a fost total dat peste cap. In perioada aceasta aceste senzatii au fost foarte intense. Am mai avut in trecut ceva de genul asta de "senzatii de deja-vu", dar niciodata atat de intense incat sa ma sperie. Eu le-am pus pe seama stresului, de aceeea am vrut sa cer si alta parere. Multumesc!
0
10-10-2010, ora 21:59
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Mada15

Acorda mare atentie la ceea ce consum(asta e singura sursa de mentinere in viata si influentare psihica si apoi fizica).Starea a nivelului de stres este puternic influentata de regimul alimentar artficial, influenteaza sistemul de functoinare psihic.

Cum poata Mada sa-si dea seama ce importanta are hrana sau alimentele sa lupte impotriva stresului, incearca ;amidon(3 cartofi cruzi, taiati bucatele rapid, lasat intr-un vas cu apa timp de doua ore maxim, sa nu moara amidonul), care se serveste ca un fel de bautura, aceste substante stimuleaza producerea de serotina sau delirul fericiri.

Iti mai aduc niste substante activesau vii;poti consuma cortizol, andrenalina, microceluloza, etc(de curiozitate de interesez mai detaliat de fiecare si le pui in aplicatie).Incearca dezcontaminare de gluten, o sa dureze 2 sau 3 saptamini pana te cureti de gluten.
0
15-10-2010, ora 13:54
tigeratlantic
Nu este medic/terapeut
tigeratlantic
Te sfatuiesc sa cauti pe internet sa citesti despre senzatia de deja-vu.Ea este o senzatie foarte des intalnita la toti si o senzatie normala a creierului.E ceva de care nu trebuie sa te sperii.Eu am des senzatii de deja-vu si vreau sa spun ca trebuie sa stii ca aproape toata lumea are senzatii de felul acesta.In ceea ce priveste senzatia de rau si de gol asta tine de psihiatrie, psihologie etc.Iti recomand sa spui asta unui psihiatru sau unui psiholog daca problema devine enervanta si alarmanta.Dar sa stii, e o diferenta intre psihiatru si psiholog de asta trebuie sa te decizi.Eu cred ca tu stii diferenta.Eu personal cred ca iti trebuie cateva medicamente anti-anxietate, medicamente pe care le prescrie psihiatrul dar si cateva terapii la psiholog.Succes si sanatate
0
19-10-2010, ora 15:44
tigeratlantic
Nu este medic/terapeut
tigeratlantic
Ti s-a intamplat vreodata sa intri pentru prima data intr-un magazin si sa ai senzatia ciudata c-ai mai fost acolo? Sau purtai o conversatie cu cineva si brusc ai avut impresia ca ai auzit exact aceeasi replica inainte, avand certitudinea ca n-a fost asa? Se numeste Deja Vu si in jur de 60-70% dintre noi recunosc faptul ca au avut o astfel de experienta.
O imagine, un sunet, un gust sau un miros ne poate face sa avem senzatia ca am mai avut aceeasi perceptie si anterior, cu certitudinea ca nu este adevarat.
Sunt peste 40 de teorii pentru deja vu si ceea ce il cauzeaza, variind de la reincarnare pana la erori ale procesului de memorare.
Deja vu este un termen frantuzesc si se traduce prin deja vazut si are cateva variatii, incluzand deja vecu, adica deja trait, deja senti, adica deja simtit, deja visite, adica deja vizitat. Termenul a fost ales in 1876 de catre francezul Emile Boirac, unul dintre primii care au studiat fenomenul.
De multe ori deja vu este confundat cu alte fenomene gen: experiente precognitive (senzatia ca stii exact ce urmeaza sa se intample, si chiar se intampla), halucinatii (determinate de boli sau medicamente/droguri), amintiri false (determinate de schizofrenie). Spre deosebire de adevaratul deja vu, care dureaza in jur de 10-30 de secunde, celelalte fenomene pot dura mult mai mult.
Fiecare cercetator care a studiat femonenul deja vu i-a dat definitii particulare si a stabilit categorii pentru factorii care genereaza un deja vu. Teoria cea mai credibila este ca deja vu poate fi determinat de 3 categorii de factori: disfunctie biologica (ex: epilepsia), familiaritate implicita si perceptie divizata.
Deja vu este un fenomen greu de studiat pentru ca apare spontan, dureaza putin si nu are manifestari fizice. Din cauza asta nu i-a fost stabilita inca o explicatie definitiva.
Teoria care mi s-a parut cea mai interesanta este asa numita teoria telefonului mobil sau atentia impartita/perceptie divizata.
Pentru a lansa aceasta teorie, Dr. Alan Brown a facut un experiment in care un grup de subiecti trebuia sa priveasca niste fotografii cu locatii si sa spuna care le sunt familiare. Inainte de asta, subiectilor le-au fost aratate o parte din fotografii la viteza foarte mare - 10 fotografii in 20 de milisecunde - suficient pentru creier sa le inregistreze dar insuficient pentru subiecti sa le constientizeze.
Rezultatul experimentului a fost ca fotografiile neconstientizate, dar inregistrate, le-au fost familiare intr-un procent mult mai mare decat celelalte fotografii aratate in experiment.
Asta inseamna ca atunci cand atentia ne este distrasa de la o anumita activitate, inregistram totusi tot ce este in jurul nostru, dar nu constientizam. Apoi cand putem sa ne concentram pe ceea ce facem, lucrurile din jurul nostru ni se par deja familiare chiar daca nu ar trebui sa fie.
Un exemplu concret: intram intr-o casa in timp ce vorbim cu gazda si putem experimenta un deja vu. Totul a functionat asa: inainte sa ne uitam atent la camera, creierul a procesat deja vizual/fonic imprejurimea, iar cand vine timpul sa percepem normal camera avem senzatia ca am mai fost acolo.
Cele mai multe senzatii de deja vu le-am avut in timpul dialogului cu alte persoane, cand aveam impresia ca am mai auzit exact aceleasi replici, cu toate ca nu era asa. Tu ai avut astfel de experiente?
0
19-10-2010, ora 15:45
tigeratlantic
Nu este medic/terapeut
tigeratlantic
Alta stire interesanta:http://www.realitatea.net/studiu--senzatia-de-deja-vu-este-determinata-de-o-zona-a-memoriei-din-creier_110631.html
0
19-10-2010, ora 15:45
tigeratlantic
Nu este medic/terapeut
tigeratlantic
Oricum, in mare, nu este ceva de speriat.
0
20-10-2010, ora 21:20
Mada15
Nu este medic/terapeut
Mada15
Am mai avut, intradevar, si in trecut ceva senzatii de deja-vu, dar nu au fost atat de intense cum au fost in perioada cand am cerut sfatul pe site. De ceva vreme nu le mai am, slava domnului. Oricum va multumesc ca mi-ati raspuns. Ceea ce mi-ati spus m-a mai linistit. Informatiile oferite mi-au fost de un real folos. Multumesc inca o data!
0
20-10-2010, ora 21:40
Cathylia
Nu este medic/terapeut
Cathylia
Am foarte des..senzatii de deja-vu dar m-am obisnuit cu ele..la mine incep sa devina ceva obisnuit..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: senzatia de deja-vu

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Senzația de déjà vu
  •