Senzatie de arsura la picioare

22-02-2024
Auditt44
Nu este medic/terapeut
Auditt44
Buna ziua.senzatie de arsura la picioare
3 comentarii
0
22-02-2024, ora 22:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Analizele de sange cum v-au iesit? Glicemia?
0
23-02-2024, ora 11:57
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Senzația de arsură la picioare poate avea mai multe cauze, iar pentru a identifica cauza specifică este necesară evaluarea medicală. Iată câteva dintre cele mai comune cauze ale acestei senzații:

1. Neuropatie periferică: Aceasta este una dintre cele mai comune cauze ale senzației de arsură la nivelul picioarelor. Neuropatia periferică se referă la o deteriorare a nervilor periferici, care poate rezulta din diverse condiții, inclusiv diabetul zaharat, deficiențe de vitamine (în special B12), infecții, expunerea la toxine și alcoolism.

2. Diabet: Neuropatia diabetică, o complicație a diabetului zaharat, poate cauza o senzație de arsură, furnicături sau durere la nivelul picioarelor datorită lezării nervilor.

3. Sindromul picioarelor neliniștite: Această afecțiune poate cauza o nevoie irezistibilă de a mișca picioarele, adesea însoțită de senzații neplăcute, inclusiv arsură sau furnicături.

4. Deficiențe de vitamine: Deficiențele de anumite vitamine, cum ar fi vitamina B12, B6 și E, pot duce la simptome de neuropatie, inclusiv senzația de arsură la nivelul picioarelor.

5. Insuficiență venoasă: Circulația slabă la nivelul picioarelor poate cauza disconfort, inclusiv senzații de arsură, în special în partea inferioară a picioarelor și a gleznelor.

6. Infecții fungice: Infecțiile fungice, cum ar fi piciorul de atlet, pot cauza mâncărime, roșeață și o senzație de arsură la nivelul picioarelor.

7. Afecțiuni ale pielii: Eczemele, psoriazisul și alte afecțiuni dermatologice pot cauza iritații și senzații de arsură la nivelul pielii.

8. Expunerea la toxine sau alergeni: Contactul cu anumite substanțe chimice sau alergeni poate duce la reacții alergice sau iritații ale pielii, rezultând în senzații de arsură.

Pentru a determina cauza specifică a simptomelor tale, este important să consulți un medic. Acesta poate recomanda teste suplimentare, cum ar fi analize de sânge pentru a verifica nivelurile de vitamine și zahăr din sânge, teste pentru funcția nervoasă sau examene ale pielii. Tratamentul va depinde de cauza de bază identificată și poate include medicamente, suplimente de vitamine, schimbări în stilul de viață sau tratamente specifice pentru afecțiuni ale pielii.
0
24-02-2024, ora 18:41
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Dacă se vede ceva pe pielea picioarelor (o erupție etc.), poate fi de la o problemă de dermatologie.
Dacă nu, poate fi de la vene (insuficiență venoasă), de la artere (arteriopatie), sau de la nervi (neuropatie). Problemele cu venele sau cu arterele se văd la ecografia Doppler. Problemele cu nervii de la picioare sunt mai frecvente și pot fi de la diabet (glicemia este OK?), de la toxice (ați lucrat în mediu toxic? vopsele, diluanți, plumb?), de la alcool (dacă este cazul), de la lipsă de vitamine (de exemplu B12) și alte cauze.

Dacă este pe un singur picior (sau aproape exclusiv pe un singur picior), poate fi de la sciatică (probleme cu coloana, care apasă pe un nerv și face senzația de arsură în picior).


Desigur, este greu de spus de la distanță.
Dacă pe piele nu se vede nimic, mergeți la un control de medicină internă.

Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: