Senzatie de insuficienta respiratorie

14-02-2019
NLucia
Nu este medic/terapeut
NLucia
Buna seara.
Timp de o saptamana am avut senzatia de nod in gat, care in momentul in care inghiteam se oprea in spate. Aceasta senzatie a aparut dupa ce am scapat de raceala. Am fost la pneumolog, mi-am facut radiografie si a spus ca nu am nimic si ca e posibil sa am gastrita post-traumatica ( de la cantitatea mare de medicamente luate).
De 4 zile insa am impresia ca nu am suficient aer cand respir. Senzatia e constanta si neplacuta in ideea in care simt ca nu pot trage destul aer in plamani mai ales daca respir pe nas.
1 comentarii
0
14-04-2019, ora 20:34
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Dacă lipsa aceasta de aer (dispneea) persistă mai mult timp (2-3 săptămâni) fără a fi însoțită de alte simptome respiratorii mergeți la pneumolog pentru o evaluare a funcției pulmonare prin spirometrie. Dacă nu aveți alte simptome, e posibil să fie și o patologie digestivă (esofagită post-medicamentoasă) care să se manifeste prin dispnee, deși acest lucru este mai rar. Sper să vă fie util ceea ce v-am scris. Dacă aveți nevoie de întrebări vă rog să-mi scrieți. O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  •