Senzatie de muci in gat de cateva luni.

26-03-2011
crismb
Nu este medic/terapeut
crismb
Buna ziua!

De cateva luni (in concret 6-7) am o senzatie in gat, ca si cum ar curge muci si simt mereu nevoia sa inghit sau sa tusesc. Asta s-a intamplat in urma unei raceli destul de severe in luna august a anului trecut. De atunci am facut un tratament specific, prescris de un medic ORL, cu antibiotic (moxifloxacin, 7 zile), antiinflamator, expectorant, inhalatii, picaturi, etc, dar simtomele nu au trecut cu totul. In tot acest timp am avut de mai multe ori bronsita. Senzatia este doar pe partea stanga si problema la plaman am avut-o tot pe partea stanga. Ultima bronsita am avut-o acum o luna, si radiografia la plaman nu a iesit prea bine. Am facut tratament cu doua antibiotice: azitromicina, timp de 3 zile si augmentine, timp de 2 saptamani. Dupa acest tratament am fost la ORL si mi-a spus ca nu am nimic in gat sau un nas, desi eu am in continuare aceeasi senzatie, ca si cum ar curge muci direct in gat. In nas nu am decat o secretie apoasa care nu ma deranjeaza. Toata senzatia este direct in gat. Dupa ultimul tratament plamanul este curat, fara nici o problema.

Trebuie sa adaug ca acum 8 ani am facut o rinoplastie, fara nici un fel de complicatie. La probele de sange mi-a iesit ASLO destul de ridicat.

As dori sa stiu ce poate fi? poate fi alergie, sinuzita ascunsa, vreo bacterie? Ce probe ar trebui sa ii cer medicului (avand in vedere ca imi spun ca nu am nimic!!!).

Multumesc anticipat!!!
1 comentarii
0
26-03-2011, ora 22:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. tre sa faci un consult la Gastrologie. Refluxul gastric poate provoca iritatia faringelui si a rinofaringelui cu secretii de mucozitate vascoasa
2 tre sa va cumparati un aparat de aerosoli pentru tratament local la domiciliu
Adaugă un comentariu / răspuns