Nu mai stiu daca transpir de la Seroxat sau de la anxietate

13-03-2024
panoramic
Nu este medic/terapeut
panoramic
Buna ziua
Am o intrebare pentru cei care faceti tratament cu Seroxat.Eu fac tratament de multi ani am incercat sa renunt dar nu am reusit.Problema mea este ca transpir foarte tare si ma deranjeaza foarte tare.Vroiam sa stiu daca si voi transpirati de la Seroxat si cum faceti fata.Pana la urma nici nu mai stiu daca transpir de la Seroxat sau de la anxietate.

Multumesc
5 comentarii
0
13-03-2024, ora 22:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna seara.
Analizele de sange va ies bune? Hemoleucograma plus analize hormonale?
0
14-03-2024, ora 10:50
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Transpirația excesivă poate fi o reacție adversă comună a multor medicamente, inclusiv a antidepresivelor din clasa inhibitorilor selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI), cum ar fi Seroxat (paroxetină). În timp ce unii oameni pot experimenta transpirații excesive ca parte a simptomelor de anxietate, este posibil ca și medicamentul să contribuie la această problemă.

Pentru a diferenția dacă transpirația este cauzată de medicament sau de anxietate, este util să discutați cu medicul dumneavoastră. Medicul vă poate evalua simptomele și poate ajusta doza de medicament sau poate sugera alternative care pot avea efecte secundare mai puțin incomode pentru dumneavoastră. De asemenea, medicul vă poate oferi strategii pentru gestionarea transpirației excesive, cum ar fi utilizarea unor antiperspirante mai puternice sau tratamente medicale specifice pentru hiperhidroză.

Dacă decideți împreună cu medicul dumneavoastră să întrerupeți sau să schimbați medicamentul, este important să o faceți gradual, sub îndrumarea acestuia, pentru a evita orice simptome de sevraj sau revenirea simptomelor de anxietate.

Pentru a face față transpirației excesive în viața de zi cu zi, există câteva strategii practice:
- Purtarea îmbrăcămintei din materiale naturale, care permit pielii să respire.
- Păstrarea unei temperaturi confortabile în locuință și la locul de muncă.
- Utilizarea antiperspirantelor clinice sau a celor prescrise de medic.
- Menținerea unei hidratări adecvate și evitarea factorilor care pot agrava transpirația, cum ar fi alimentele picante sau cofeina.

Este important să discutați despre toate preocupările și simptomele dumneavoastră cu medicul, pentru a găsi cea mai bună abordare în gestionarea tratamentului și a efectelor secundare.
0
14-03-2024, ora 17:25
panoramic
Nu este medic/terapeut
panoramic
Mulțumesc!
0
14-03-2024, ora 18:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Exista si alte boli care dau transpiratii. Nu pot fi numai anxietatea sau efecte secundare ale medicamentelor. Faceti analizele de sange inainte de a schimba Seroxatul.
Sanatate multa!
0
17-03-2024, ora 02:42
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Nu transpiri de la Seroxat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul