sfaturi pentru scaderea creatininei

Tata are 72 ani, IRC gradul IV, valoare creatinina 2, 49 uree serica 148. urmeaza tratament cu zemplar 1/zi si ketosteril 9/zi. ce sfaturi imi puteti da pentru scaderea valorii creatininei sau macar mentinerea ei astfel incat sa nu ajunga la dializa?
multumesc!
multumesc!
5 comentarii

O metoda foarte buna si fara efecte secundare ar putea fi un tratament naturist si in special homeopat, facut in paralel cu tratamentul pe care deja il are.Va recomand sa apelati la un medic homeopat din orasul dumneavoastra pentru o consultatie si stabilirea unui astfel de tratament.
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan

Insuficienta renala cronica si alimentatia.In cazul celor care sufera de insuficienta renala cronica un rol extrem de important revine alimentatiei. Vreau sa va atentionez ca in caz de IRC sunt total interzise: conservele, branzeturile fermentate, vanatul, maruntaiele. Se recomanda sa se bea suc de morcov plus sfecla plus castravete, sau morcov plus patrunjel. Se mai recomanda suc de afine sau infuzie de frunze de afin, suc de tomate. Cu stima si respect:
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan

Buna seara,
Imi puteti spune daca la un copil de 4 ani si jumatate valoarea creatininei de 0, 28 mg/dl (interval de referinta 0, 40-0, 80) reprezinta un motiv de ingrijorare?
- uree=33
- acid uric=2, 3
* sediment urinar:
- relativ frecvente leucocite
- relativ frecvente epitelii plate
- relativ frecvent oxalat de calciu
Va multumesc!
Imi puteti spune daca la un copil de 4 ani si jumatate valoarea creatininei de 0, 28 mg/dl (interval de referinta 0, 40-0, 80) reprezinta un motiv de ingrijorare?
- uree=33
- acid uric=2, 3
* sediment urinar:
- relativ frecvente leucocite
- relativ frecvente epitelii plate
- relativ frecvent oxalat de calciu
Va multumesc!

Valorile creatininei. Sunteti sigur ca acestea sunt valorile de referinta pe care vi le-a dat laboratorul pentru varsta lui ? Daca da, atunci parerea mea este ca la un copil asa de mic, la care orice echilibru sau dezechilibru conteaza foarte mult, aceasta modificare a creatininei trebuie investigata in continuare. Va recomand sa va adresati unei clinici de pediatrie care are si un serviciu de nefrologie pentru investigatii suplimentare. Astept noi vesti de la dumneavoastra. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9creatinina
- 16Legat de creatinina
- 13Interpretare analize
- 4creatinina 1.87 si picior umflat
- 5analize medicale: colesterol, trigliceride, creatinina
- 5CUM POT SCADE CREATININA?
- 1analize medicale creatinina
- 0creatinina crescuta
- 10Creatinina mica la copii (copil de 9 ani subponderal nu ia in greutate)
- 0Insuficienta renala cronica-creatinina mare-cum reduc concentratia de creatinina?
- 0Creatinina 1.27 indica o insuficienta renala sau alta afectiune renala?
- 1Creatinina si uree serica mare
- 0Interpretare analize
- 0Boala renala primul trimestru de sarcina
- 3Greață în special dimineața
- 0Creatinina serică mărită
Mai multe informații despre: creatinina
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: