Sigilarile dentare. Argumente pro si contra

25-07-2013
Alemiro
Nu este medic/terapeut
Alemiro
Se recomanda sigilarile dentare pe dintii de lapte?
Dar pe cei permanenti? Exista suficiente avantaje ale acestor sigilari, astfel incat sa nu luam in considerare argumentele pe care unii le au impotriva acestor sigilari?

Fetitei mele i-am fost sigilati molarii prin metoda Ultraseal - FUJI TRIAGE? Ce inseamna de fapt aceasta procedura?
1 comentarii
0
31-07-2013, ora 22:39
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna, Alemiro! Sigilarea este indicata de obicei la maxim 1 an dupa eruptia dintelui. De aceea este indicata de obicei la molarii permanenti, in functie de aspectul fetei ocluzale ( fata dintelui pe care "se musca" ) si in functie de riscul de carie. Sigilarea molarilor de lapte daca se face in conditii bune la 3-4 ani este oki, dar sigilarea molarilor de lapte intregrii la 7-8 ani mi se pare nejustificata ( daca pana la varsta aceasta sunt necariati, inseamna ca riscul de carie al copilului este mic ). Metoda de sigilarae intrebata este de fapt numele materialului cu care s-a facut sigilarea, "umflerea" santurilor si fosetelor ( Ultraseal sau fuji triage ).
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: