Sigilarile dentare. Argumente pro si contra
Se recomanda sigilarile dentare pe dintii de lapte?
Dar pe cei permanenti? Exista suficiente avantaje ale acestor sigilari, astfel incat sa nu luam in considerare argumentele pe care unii le au impotriva acestor sigilari?
Fetitei mele i-am fost sigilati molarii prin metoda Ultraseal - FUJI TRIAGE? Ce inseamna de fapt aceasta procedura?
Dar pe cei permanenti? Exista suficiente avantaje ale acestor sigilari, astfel incat sa nu luam in considerare argumentele pe care unii le au impotriva acestor sigilari?
Fetitei mele i-am fost sigilati molarii prin metoda Ultraseal - FUJI TRIAGE? Ce inseamna de fapt aceasta procedura?
1 comentarii
Buna, Alemiro! Sigilarea este indicata de obicei la maxim 1 an dupa eruptia dintelui. De aceea este indicata de obicei la molarii permanenti, in functie de aspectul fetei ocluzale ( fata dintelui pe care "se musca" ) si in functie de riscul de carie. Sigilarea molarilor de lapte daca se face in conditii bune la 3-4 ani este oki, dar sigilarea molarilor de lapte intregrii la 7-8 ani mi se pare nejustificata ( daca pana la varsta aceasta sunt necariati, inseamna ca riscul de carie al copilului este mic ). Metoda de sigilarae intrebata este de fapt numele materialului cu care s-a facut sigilarea, "umflerea" santurilor si fosetelor ( Ultraseal sau fuji triage ).
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Durere la mestecat/rece/cald la coroana provizorie masea
- 1Durere ATM - CT întreg sau doar CT ATM bilateral?
- 6Veruca/Papilom în cerul gurii.
- 2Chist maxilar cu sinuzită
- 3Radiografie dentara
- 0Despre dinți
- 1Puncte alb-galbui pe mucoasa obrazului
- 1Aparat dentar
- 2Molar de minte extracție prin chirurgie.
- 1Cabinet stomatologic pentru proteza totala mobila
Mai multe informații despre: sigilarea dentara
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: