Simptome ciudate, care ar putea fi cauzele?
Salut.
De aproximativ o lună am niște simptome destul de ciudate care includ senzația de cap greu, amețeală, dificultăți de respirație, neliniște interioară (simt din stomac niște emoții), senzație de agitație, uneori îmi simt inima cum bate când stau cu capul pe pernă dar de câte ori mi-am luat tensiunea sau pulsul au fost ok.
Am 21 de ani dar ultima sesiune de la facultate pentru mine a fost stresantă iar în această vară nu m-am odihnit neapărat cum trebuia.
Odată cu începerea noului an universitar mi-au apărut aceste simptome.
De asemenea, folosesc și un pulsoximetru iar mereu saturația de oxigen este bună, 98%+.
Țin să menționez că senzația de cap greu și amețeala este destul de prezentă pe tot parcursul zilei. Îmi afectează viața foarte tare, nu pot să merg la facultate cum trebuie, nu mă pot antrena cum trebuie, nimic… Uneori când mergeam pe stradă mă apucau aceste senzații și amețeam scurt.
Când vorbesc cu cineva la telefon un timp mai îndelungat (peste 15 minute) parcă mă detașez și dispare până și senzația de cap greu.
Să fie stări de anxietate cum mi-a spus toată lumea și mai exact cum pot lupta cu aceste stări fără medicamente? Ce pot avea?
Încerc să mă automotivez mereu, să am încredere dar atunci când au apărut simptomele la început am citit lucruri pe internet și am fost mereu într-o stare de alertă că aș suferi de vreo boală. Cred că mi-am făcut mai mult rău.
Precizez că atunci când fumez o țigară de la primul fum amețesc foarte rău sau am dificultăți de respirație indiferent dacă e prima, dacă e seara, dacă e oricând și mă simt mult mai rău.
De aproximativ o lună am niște simptome destul de ciudate care includ senzația de cap greu, amețeală, dificultăți de respirație, neliniște interioară (simt din stomac niște emoții), senzație de agitație, uneori îmi simt inima cum bate când stau cu capul pe pernă dar de câte ori mi-am luat tensiunea sau pulsul au fost ok.
Am 21 de ani dar ultima sesiune de la facultate pentru mine a fost stresantă iar în această vară nu m-am odihnit neapărat cum trebuia.
Odată cu începerea noului an universitar mi-au apărut aceste simptome.
De asemenea, folosesc și un pulsoximetru iar mereu saturația de oxigen este bună, 98%+.
Țin să menționez că senzația de cap greu și amețeala este destul de prezentă pe tot parcursul zilei. Îmi afectează viața foarte tare, nu pot să merg la facultate cum trebuie, nu mă pot antrena cum trebuie, nimic… Uneori când mergeam pe stradă mă apucau aceste senzații și amețeam scurt.
Când vorbesc cu cineva la telefon un timp mai îndelungat (peste 15 minute) parcă mă detașez și dispare până și senzația de cap greu.
Să fie stări de anxietate cum mi-a spus toată lumea și mai exact cum pot lupta cu aceste stări fără medicamente? Ce pot avea?
Încerc să mă automotivez mereu, să am încredere dar atunci când au apărut simptomele la început am citit lucruri pe internet și am fost mereu într-o stare de alertă că aș suferi de vreo boală. Cred că mi-am făcut mai mult rău.
Precizez că atunci când fumez o țigară de la primul fum amețesc foarte rău sau am dificultăți de respirație indiferent dacă e prima, dacă e seara, dacă e oricând și mă simt mult mai rău.
4 comentarii
Simptomele descrise sugerează o stare de anxietate, posibil asociată cu un episod de stres acut prelungit, cum a fost sesiunea stresantă și odihna insuficientă din timpul verii. Acestea pot contribui la ceea ce se numește „somatizare”, adică manifestarea fizică a anxietății sau stresului prin simptome fizice, precum amețeala, neliniștea și senzația de cap greu. În acest context, senzația de palpitare și disconfortul în respirație pot apărea și ele, fiind frecvent asociate cu anxietatea. Fumatul agravează aceste simptome prin efectele sale asupra sistemului cardiovascular și al respirației, contribuind la amețeli și disconfort respirator.
Pentru a gestiona aceste simptome fără medicamente, pot ajuta câteva strategii bazate pe studii și practici de reducere a anxietății:
1. Tehnici de relaxare și respirație
- Practicarea respirației profunde (respirația diafragmatică) poate reduce tensiunea interioară. De exemplu, încearcă să inspiri adânc timp de 4 secunde, să îți ții respirația 4 secunde, apoi să expiri lent timp de 6-8 secunde.
- Tehnicile de meditație și mindfulness, chiar și câteva minute zilnic, s-au dovedit eficiente în reducerea anxietății. Acestea ajută la focusarea pe prezent și reducerea gândurilor negative sau intruzive.
2. Activitate fizică regulată
- Exercițiile ușoare și regulate (ca mersul pe jos sau alergarea ușoară) pot îmbunătăți considerabil starea mentală și reduce simptomele de anxietate. Exercițiile contribuie la eliberarea endorfinelor și îmbunătățesc somnul, ceea ce ajută la reglarea stării generale.
3. Reducerea consumului de stimulente
- Fumatul este un stimulant care poate crește tensiunea arterială și poate declanșa senzația de amețeală și agitație. Este indicat să reduci sau să elimini fumatul. Efectele asupra respirației și ale pulsului ar trebui să se reducă în timp, contribuind la stabilizarea stării tale generale.
4. Gestionarea somnului și a rutinei zilnice
- Respectarea unui program de somn regulat și odihnitor (6-8 ore pe noapte) ajută la restabilirea echilibrului mental și fizic, fiind esențială pentru gestionarea stresului.
5. Consult psihologic pentru tehnici de autoajutor
- Terapia cognitiv-comportamentală poate fi foarte eficientă, chiar și prin exerciții de autoajutor sau aplicații ghidate de specialiști, pentru a recunoaște și gestiona tiparele de gândire care amplifică simptomele de anxietate.
Dacă simptomele persistă sau se agravează, o consultație psihologică sau cu un medic poate fi de ajutor pentru a exclude alte cauze medicale și a identifica un plan adecvat de gestionare.
Pentru a gestiona aceste simptome fără medicamente, pot ajuta câteva strategii bazate pe studii și practici de reducere a anxietății:
1. Tehnici de relaxare și respirație
- Practicarea respirației profunde (respirația diafragmatică) poate reduce tensiunea interioară. De exemplu, încearcă să inspiri adânc timp de 4 secunde, să îți ții respirația 4 secunde, apoi să expiri lent timp de 6-8 secunde.
- Tehnicile de meditație și mindfulness, chiar și câteva minute zilnic, s-au dovedit eficiente în reducerea anxietății. Acestea ajută la focusarea pe prezent și reducerea gândurilor negative sau intruzive.
2. Activitate fizică regulată
- Exercițiile ușoare și regulate (ca mersul pe jos sau alergarea ușoară) pot îmbunătăți considerabil starea mentală și reduce simptomele de anxietate. Exercițiile contribuie la eliberarea endorfinelor și îmbunătățesc somnul, ceea ce ajută la reglarea stării generale.
3. Reducerea consumului de stimulente
- Fumatul este un stimulant care poate crește tensiunea arterială și poate declanșa senzația de amețeală și agitație. Este indicat să reduci sau să elimini fumatul. Efectele asupra respirației și ale pulsului ar trebui să se reducă în timp, contribuind la stabilizarea stării tale generale.
4. Gestionarea somnului și a rutinei zilnice
- Respectarea unui program de somn regulat și odihnitor (6-8 ore pe noapte) ajută la restabilirea echilibrului mental și fizic, fiind esențială pentru gestionarea stresului.
5. Consult psihologic pentru tehnici de autoajutor
- Terapia cognitiv-comportamentală poate fi foarte eficientă, chiar și prin exerciții de autoajutor sau aplicații ghidate de specialiști, pentru a recunoaște și gestiona tiparele de gândire care amplifică simptomele de anxietate.
Dacă simptomele persistă sau se agravează, o consultație psihologică sau cu un medic poate fi de ajutor pentru a exclude alte cauze medicale și a identifica un plan adecvat de gestionare.
Nu e o mare tragedie daca iei o pastila pe zi de la psihiatru si te pui pe picioare.
Incearca sa fii mai flexibil in gandire si sa nu te chinuiesti gratuit.
Incearca sa fii mai flexibil in gandire si sa nu te chinuiesti gratuit.
Am făcut analize, au ieșit puțin limbfocitele și neutrofilele modificate întrucât am fost răcit dar în rest nu am nimic.
Am făcut tot la sânge.
Am făcut și pentru ficat, rinichi, tiroidă dar tot e în grafic.
Nu înțeleg ce am.
Ce investigații să mai fac?
Am făcut tot la sânge.
Am făcut și pentru ficat, rinichi, tiroidă dar tot e în grafic.
Nu înțeleg ce am.
Ce investigații să mai fac?
Test anxietate online.
Anxietatea e o afectiune psihica. Se trateaza la psihiatru.
Nu mai fuma daca iti face rau! Tigarile sunt tot un excitant.
Anxietatea e o afectiune psihica. Se trateaza la psihiatru.
Nu mai fuma daca iti face rau! Tigarile sunt tot un excitant.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 50Xanax = dependenta?
- 3Slabiciune... atacuri de panica, anxietate
- 28spondiloza sau anxietate?
- 19Schizofrenie?...am sanse sa-mi revin?
- 3Gastrita sau doar anxietate?
- 9Atac de panica? Anxietate? Nu mersi, mi-e bine asa! :)
- 10anxietate, medicatie
- 7Copil de 3 ani o dor urechile
- 7Efecte adverse paroxetina?
- 8Dupa multe analize am fost diagnosticata cu anxietate si depresie
- 16Anxietate cu derealizare si depersonalizare
- 10Anxietate si instabilitate psihica
- 1Grup de suport pentru anxietate si fobii 'Serile de alergat frici'
- 2Va rog sa imi dati un sfat legat de anxietatea asta !
- 2Anxietate, frica
- 1atac de panica
- 6Anxietate existențială
- 5Anxietate sub semnul intrebarii, 20 de ani.
- 0O parere - stressmanager este bun împotriva stresului și a stărilor de neliniște?
Mai multe informații despre: Anxietatea Agitatia Nelinistea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: