simptome la care nu gasesc explicatii!

23-10-2011
letitiagheorghe
Nu este medic/terapeut
letitiagheorghe
Buna ziua! Ma numesc Letitia si am 26 de ani. Problemele mele au inceput in urma cu aproximativ 5 ani, la cateva luni dupa ce am nascut. Ma simteam foarte rau si in urma analizelor, a iesit o carenta de magneziu. Am facut injectabil mg cu b1, b6, b12 cred ca 3 luni. Nu asimila organismul deloc. De atunci, viata mea e un cosmar. Nu am mai reusit sa imi revin si sa fiu un om normal. Tot timpul ma simt slabita, ametesc, o stare de agitatie, imi tremura muschii...simt ca si cum s-ar zbate un fluture acolo...intepaturi in cap, insomnii, simt ca imi pierd echilibrul, am palpitatii, mi se infunda urechile, , atacuri de panica, lipsa poftei de mancare, tremurat, parca tot timpul sunt obosita si mi-e somn, desi nu fac mai nimic. Am absolvit o facultate, un master dar inca nu am gasit un job. Cred ca acesta este lucrul care ma macina cel mai tare.Sunt genul de om care se streseaza pt orice si sunt foarte pesimista. Sotul imi spune mereu sa nu ma mai stresez, dar e un lucru pe care nu il pot controla. Am fost la medici, mi-am facut analize. in afara de nelipsita carenta de magneziu si o tahicardie(110 puls) nu imi iese mai nimic. am crezut ca problema vine de la tiroida.Analizele au fost bune. E posibil ca toate problemele mele sa fie doar de la lipsa de magneziu?? injectabil nu am mai facut de 5 ani, insa iau tablete de magneziu forte cu b6. Ca sa fiu sincera, medicul mi-a zis sa iau zilnicccc timp de cateva luni. Eu nu am respectat intocmai indicatiile lui. erau si zile in care uitam sa iau. Acum 2 ani am avut si un sindrom vertiginos...am stat internata 3 zile in care nu m-am putut ridica din pat, am crezut ca mor, se invartea totul cu mine insa medicii nu au fost in stare sa imi puna un diagnostic clar sau sa-mi indice cauza starilor mele. M=au consultat cred ca 10=15 medici.toti imi spun acelasi lucru"pe sistem nervos...de la stress, anxietate...depresie...de la magneziu"...si cam atat. la un momentdat aveam o plasa de medicamente.betaserc...calmogen, sedative pc.dar nu am luat. De asemenea, daca intru intr-un spatiu mare...gen mall, hipermarket...imediat incep sa tremur, imi pierd echilibrul.. Vazand ca vizitele la medici nu dau roade, am inceput sa imi caut singura raspunsuri pe internet. Intr-adevar simptomele mele corespund anxietatii...depresiei.carentei de magneziu..toate au legatura practic. Ceea ce ma doare pe mine cel mai tare, e ca nu gasesc un medic sa imi prescrie un tratament bun. am tot citit pe forumuri situatii similare si oamenii spuneau ca iau plase de medicamente de la care ori nu se simte nici o imbunatatire ori se simt mai rau. Nu vreau sa iau medicamente care sa-mi creeze dependenta...Nu stiu unde sa ma mai duc. E groaznic sa duci o viata cu astfel de simptome. In fiecare zi ma simt rau, mi-e teama sa plec undeva departe de casa de teama ca mi se face rau, Mi-e teama si sa nu am ceva mai grav.Va multumesc de acum pt eventualele sfaturi! O zi buna!
7 comentarii
0
23-10-2011, ora 20:22
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
din ce oras esti ?
0
23-10-2011, ora 22:02
tema
Nu este medic/terapeut
tema
letitiagheorghe, iei cumva anticonceptionale?
Un mg scazut mai poate fi gasit in sindromul de malabsorbtie sau tulburari gastrointestinale, hipoparatiroidism.
Calciul cum il ai - mic sau mare? calciul ionic, calciul lactic.
Daca scade mg, poate scadea si potasiul. Ai controlat potasiul?
Mai poate fi vorba de o insuficienta renala. Ti-ai verificat magneziu urinar, ca sa vezi daca nu cumva este prea mare?
Sau glicemia - daca ai diabet ? Si ar fi bine sa vezi cum stai cu ficatul.
O ecografie 3D sau 4D, poate ar fi utila. Aici se vede bine structura organelor.
Vorbeste despre asta cu doctorul tau, daca suplimentele nu au avut efect.
Eventual sa vada cum stai si cu paratiroidele.
Ai probleme intestinale - diaree? Te dor rinichii ?
Iei diuretice?
Toate acestea pot determina o scadere a magneziului.
Nu trebuie sa stai asa!
0
24-10-2011, ora 16:16
letitiagheorghe
Nu este medic/terapeut
letitiagheorghe
Din curtea de arges sunt! Nu iau anticonceptionale. Am luat pana acum 2 ani! Potasiul nu m-am gandit niciodata sa il verific. Nu am diabet, din contra, de cate ori am luat glicemia era undeva intre 66 si 80, deci nu se pune problema diabetului. Rinichii nu ma dor, am facut ecografii simple la abdomen. mi s-a spus o singura data, cred ca anul trecut ca as avea ceva nisip la rinichiul drept dar ca nu e nimic ingrijorator. iar cu stomacul intotdeauna am avut probleme. am hiperaciditate, am crampe destul de dese, mi s-a spus ca este un inceput de gastrita pentru care am luat omeran o perioada insa problemele tot le mai am. Magneziul urinar nu l-am masurat niciodata. iar calciul a fost mereu bun. ca si fierul de altfel care mereu iesea aproape de limita maxima. Nu sunt niciodata deranjata la stomac...Am incercat sa iti raspund cam la tot ce ai scris tu mai sus. iti multumesc mult pt sfaturi. poate ca ar fi bine sa incerc o consultatie la bucuresti pt ca aici in c de ag.sunt 5 medici cam toti si..nu vreau sa le comentez competentele...Oricum, saptamana viitoare am sa merg sa imi fac analiza potasiului pt oricum, am citit si pe net ca palpitatiile si intepaturile la inima pot fi si din cauza lui.
aaa...vroiam sa te mai intreb ceva.am tensiometru acasa si imi verific tensiunea aproape zilnic. 90% din zile a fost 12 cu 9. de putine ori a fost 13 cu 10 si o singura data 14cu 10. din cate stiu eu, diastolica tb sa fie la jumatate+1 fata de sistolica. de ce oare a mea e asa mare?
0
24-10-2011, ora 17:49
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Analiza care iti trebuie se numeste -Ionograma - si se face la mai multe minerale:
- sodiu, clor, calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu.
Cauta pe net si citeste - deficitul de magneziu -
Dereglarile pe care le ai la inima, inclusiv pulsul rapid, pot fi cauzate de nivelul scazut de magneziu.
La bucuresti... nu mergi si tu asa, oriunde.
Mai bine dai intai telefon, vorbesti cu un medic despre problema ta si vezi ce zice...ca asta cere rabdare si timp.
Ionograma din sange ai putea sa o faci tot asa, sa intrebi la un laborator daca executa aceasta analiza - nu toate o fac.
Daca ai asa probleme la inima si nimeni nu a gasit pe unde se pierde magneziul, poate ar fi bine sa te internezi. Sunt multe analize de facut,
Cred ca ar trebui sa mergi la un doctor specialist in boli metabolice.
Lipsa de magneziu afecteaza inima si ar trebui sa te grabesti. Dar eu cred ca ceva face sa nu se absoarba mg sau sa scoata magneziul din corp, de aceea cred ca nu a functionat aportul de suplimente.
O dieta bogata in magneziu ajuta mai mult, deoarece este natural si corpul il recunoaste si il foloseste mai usor.
Calciul il ai mare? excesul de calciu poate duce la carente de magneziu
Macar, pana gasesti cauza, sa aduci ceva magneziu si potasiu din alimentatie - mananca banane, nuci - iar daca nucile iti dau dureri si gaze la stomac, cauta problema si in sfera asta - stomac - bila- pancreas.
Mai cauta ce alimente contin mg - potasiul nu stii cum este.
Daca spui ca ai probleme la stomac, poate este o problema de metabolism, de absorbtie.
Pot fi si dereglari ovariene.
Ar fi bine sa te vada un specialist in boli metabolice si nutritie. Mai departe o sa te indrume ce sa faci.
0
24-10-2011, ora 19:50
letitiagheorghe
Nu este medic/terapeut
letitiagheorghe
Ok, am sa tin cont de sfaturile tale! iti multumesc si am sa revin aici cu o postare imediat ce am noutati, adica dupa ce am sa efectuez ionograma aceea despre care vorbeai tu! Si daca tot mentionai tu acolo ceva de alimentatie.ai vazut ca am scris mai sus de lipsa mea de pofta de mancare...mai mult ca sigur ca o alimentatie necorespunzatoare nu face decat sa agraveze situatia. cred ca si de aici au aparut problemele cu stomacul. mereu am avut un program agitat si am mancat putin.repede.prost...o sa incerc sa fac ceva in sensul asta. din toate documentarile mele din carti...net...emisiuni...am vazut foarte clar faptul ca alimentatia nesanatoasa, necorespunzatoare, este cauza majoritatii problemelor de sanatate.. problema mea este ca desi teoria o cunosc destul de bine.pun in practica mai greu.mai pe romaneste...si-o mai face omul si cu mana lui.mersi! seara buna!
0
24-10-2011, ora 20:58
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ionograma ii poate fi utila doar doctorului, de aceea spuneam ca trebuie sa te vada intai un doctor, poate chiar Gastroenterolog.
El decide ce analize sa faci. Eu ti-am spus de aceasta analiza, iar tu poti sa il intrebi daca este nevoie de asa ceva, sa nu o faci inutil.
Analiza aceasta mai trebuie corelata cu o serie de alte investigatii. Nu este de ajuns sa vezi ca iti lipseste ceva.
Lipsa poftei de mancare este de asemenea un indiciu si trebuie neaparat sa ii spui doctorului asest lucru.
El stie catre ce sa isi indrepte atentia daca ii spui asta.
Mergi mai bine intai la un gastroenterolog si daca va fi nevoie, la un doctor de boli metabolice.
Daca se mentin problemele la inima, mergi la cardiolog. Ii spui de lipsa de mg, de lipsa poftei de mancare si poate iti recomanda acesta sa faci ionograma.
Cardiologul poate sa iti dea medicatie de sustinere pana gasesti cauza care provoaca deficienta de magneziu.
0
25-10-2011, ora 14:01
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
letitia, esti destul de departe de zona mea,.., vroaim sa-ti recomand un medic de pe aici dar,..., sa stii ca si la mine tot de la stress era,.., acum iau o medicatie in acest sens, se simt ceva imbunatatiri mici intr-adevar dar sunt !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Stresul și sistemul imunitar
  • Scapă de insomnie - 8 sfaturi eficiente
  • De ce apare amețeala?
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Obiceiuri care afectează somnul
  • Insomnia
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  •