Simt ceva în gat de 1 an de zile + chist thornwald

05-12-2023
Cristina92B
Nu este medic/terapeut
Cristina92B
Bună ziua,

Am exact un an de zile de când simt în gat ceva. Mai exact în spatele nasului, parca ar fi mucus ce se scurge pe gat ca o galma dar nu reușesc sa înghit. Din cauza asta înghit foarte mult în sec, tușesc, pentru ca ma jenează rău. Am ajuns la exasperare.

Am fost prin ianuarie la Orl și mi s.a spus ca nu se vede nimic. Am luat un tratament cu pantexyn tonimer, controloc, gaviscon, gripvis și molekin imuno și stresclin ca să mai relaxeze mușchii gatului. În caz de nu trece medicul a spus ca e rec. Endoscopie dar credeam ca pot scăpa fără.

Am luat o luna tratament dar nu am scăpat de simptome. De atunci si Pana acum am simțit nodul ala în gat sau ce o fi, in permanenta dar nu era asa accentuat ca acum. Acum ma doare și stomacul de la cât înghit în sec și mi.e și greata. Menționez ca am și un chist rinofaringian ( chist thornwald scrie pe rmn), poate fi acesta cauza?

Ce sa fac, unde sa merg? Am făcut analize tsh, t4, t3, anti tpo și sunt ok. Toate analizele uzuale sunt ok, am doar anemie și insuficienta de D3 ( 22 ) pt care am început sa iau supliment.
Sa merg din nou la orl, la gastro sau unde? Ce sfaturi aveți pt mine?

Mulțumesc!
4 comentarii
0
06-12-2023, ora 00:32
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Buna seara!! Nu stiu daca ma credeti, dar eu simt exact ca si dvs si nu imi vine sa cred ca ati descris perfect situatia in care ma aflu si eu (cu exceptia chistului). Am facut investigatii peste investigatii de 1 an de zile, inclusiv endoscopie recent unde nu a gasit absolut nimic. Am luat tratamente peste tratamente, sunt satula de tot felul de pastile/siropuri. Cred ca am fost la 5-6 medici ORL si vreo 3-4 de gastro. Degeaba. Nimeni nu gaseste cauza. De la ORL imi ziceau sa merg la gastro ca poate e reflux. De la gastro imi ziceau ca sigur tine de ORL ca e de la sinusuri. Am facut endoscopie, totul in regula, niciun reflux. Am facut fibroscopie nazala, totul bine. RMN craniu, unde se vad si sinusurile am facut, totul curat. RMN de gat, totul perfect normal. Am ajuns la disperare ca nu gasesc nicio cauza pentru acest mucus de 1 an de zile. Si m-am saturat sa incerc tot felul de medicamente. Am incercat pana si inhalator din acela pentru astmatici prin vara. M-am ales cu o pneumonie de la el si cu niste crize de respiratie de am zis ca asa ceva nu mai iau in viata mea. Clar nu era niciun astm altfel mi-ar fi facut bine, nu rau. Credeti-ma ca acum as mai incerca ceva pentru mucusul acesta doar daca ar veni cineva si mi-ar spune ca daca iau medicamentul X de maine nu mai am nimic :))
0
06-12-2023, ora 00:34
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Vreau sa zic ca eu am si probleme cu mancatul.. mananc in principiu doar pasat, piureuri, supe creme.. tot de la faptul ca atunci cand mananc parca se acumuleaza acolo in gat, se strange si am impresia ca si mancarea ramane blocata sau ca aluneca greu. E horror.
0
06-12-2023, ora 09:08
Cristina92B
Nu este medic/terapeut
Cristina92B
Offf, tare urata e senzația asta. Eu încă nu am făcut multe investigații cu excepția consultului orl de cum câteva luni bune. Dar am tot sperat ca trece de la sine. Dar vad ca nu. Și tare mi.e frica de endoscopie, sa merg iar la Orl sau la gastro... habar n.am
În cazul Dvs, ați exclus cauzele fizice, poate tine și de sistemul nervos. Un consult în acest sens cred ca v.ar prinde bine.
Uitați, de ex eu am și alte probleme, cu dureri de cap cauzate de niște protuzii discale cervicale Dar și dureri de picioare. Am fost la neurolog, am.luat trat un antidepresiv și am scăpat de stările alea. Bine,
plus kineto si fizio. Poate nu ar strica un consult la psiholog sau psihiatru dacă ați exclus celelalte afecțiuni.

La mine nu știu, cel mai probabil o sa urmeze drumuri pe la medici. Dar la final mi.e sa nu fie pe sistem nervos ca eu sunt fff anxioasa. Când nu ms doare capul, ma dor picioarele. Când nu ma dor picioarele, simt f rău nodul asta din gat. Cu mâncarea nu pot sa zic ca am probleme, doar ca îmi vine sa ronțăi încontinuu ca să scap de senzația asta...
0
06-12-2023, ora 23:56
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Si eu am probleme f urate cu anxietatea, din pacate. Merg la psiholog de mai bine de 9 luni si de curand am fost si la psihiatru, unde mi-a dat un tratament homeopat, deocamdata, 5-HTP. Sper ss functioneze cu acesta, dar daca nu scap de acest mucus o sa merg in continuare la medici pana gasesc o sa rezolvare pentru ca nu mi se pare deloc normal si nu pot manca la infinit doar supe creme si iaurturi, vreau sa pot manca ca totul omul dar fara sa simt mancarea in gat cu acel mucus si fara sa harai si sa fac ca toti sfintii sa il scot din gat dupa ce mananc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.