Sindrom Cushing - pielea pleoapelor subțiată

06-07-2019
Si Mo
Nu este medic/terapeut
Si Mo
Buna ziua,
fiica mea are 9 ani, si i-am facut recent de doua ori analize endocrinologice pt ca acum 6 luni, in ianuarie 2019 i-au aparut cateva mici vergeturi pe solduri. Parca au mai aparut 2 liniute in ultimul timp...
Analize:
Cortizol seric=16, 5 μg/dl si a doua oara=18, 5μg/dl
Cortizol urinar pe 24 ore=1, 05μg/24h (de asta am repetat analizele) si a doua ora=7, 65μg/dl
TSH=2, 74 μUI/mL,
FT4=1.03 ng/dL,
TPO=3, 76 UI/mL,

A fost consultata recent de un dr de la Parhon care a programat-o pt INTERNARE peste o luna pt alte investigatii dar diagnosticul lui, de pe foaie, nu ma lasa sa dorm de neliniste: HIPERCORTICISM in observatie, reevaluare in dinamica a axei ACTH-suprarenale. Evident este vorba de celebrul sindrom Cushin!

Privind-o cu alti ochi, acum, pe fetita am descoperit PIELEA TRANSPARENTA pe tot corpul care lasa sa se vada vasele de sange, evident mai ales pe pleoape si in jurul ochilor, am crezut ca este hiperpigmentata in jurul ochilor=neagra dar, cred ca se vad venele de la baza nasului, de fapt. Are burtică, dar nu are membre subțiri, dar burtică are de 2 ani cu toate ca face tenis! Fața a fost dintotdeauna rotundă, in zona claviculei nu are tesut gras dar are pe spate la baza gatului pe o vertebra un pic de grasime (de cel putin 3 ani, sigur, sigur de 3 ani!) Până zilele trecute o certam ca cere mâncare în plus, acum e la regim sever, culmea ca a înțeles si mănâncă doar conform dietei sugerate de dr endocrinolog: gătar, legume, fără pâine, cartofi deloc, etc. A crescut în ultimele 7 luni 3 centimetri dar dr endocrinolog a zis ca e mica, pentru 9 ani are 1, 30m. Chiar a insistat ca e mica.
Aspectele celelalte par a fi în defavoarea ei(grăsime pe abdomen, piele subțiată, striuri=vergeturi care au tras semnalul de alarmă).
Ce șanse are copilul meu să aiba acest sindrom, Cushin? Analizele de sânge chiar nu conteaza?
Stiu de testul cu dexa... care va urma dar, ma întreb, nu există o altă boală care să fie dată de acest CORTIZOL care subțiază pielea?
Dr endocrinolog a fost categoric de părere că nu e pubertate precoce, categoric nu!
Ce șanse are copilul meu să aiba acest sindrom, Cushin?
De ce pare neagră la baza nasului, în jurul ochilor, sau venele da fapt se vad? Pielea de pe pleoape s-a subțiat încât i se vede vascularizația.
Mulțumesc pentru orice părere competentă, trebuie să pot face mai mult pentru copilul meu, dar nu știu ce, în afara regimului sever!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.