Sinucidere.

27-10-2019
Sebike
Nu este medic/terapeut
Sebike
Am luat supradoza de 10 cutii de Zolpidem si 10 cutii de Xanax + antivomitive si antidiareice, astept sa mor :)
14 comentarii
1
27-10-2019, ora 10:22
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Sună la 112. Viața este cel mai bun dar pe care l-am primit și nu avem dreptul să ne jucăm cu ea.
1
10-12-2019, ora 03:10
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Mergi la cel mai apropiat spital când mai faci asa ceva, sa nu riști să mori aiurea. Dacă ai o problema psihică, cu te la control sau interneaza te o perioadă. Ti se oferă tratament antidepresiv si in timp se rezolva toate.
1
05-07-2021, ora 01:36
gabriel11111
Nu este medic/terapeut
gabriel11111
Oare a scapat
?
1
05-07-2021, ora 13:48
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Catre admin - cred ca ar fi util sa fie stearsa aceasta postare.
Din pacate social media are una dintre cele mai nefaste influente asupra sinuciderii
Uneori viata poate fi foarte grea...tocmai de aceea e important sa nu ignori psihoterapia

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
1
07-07-2021, ora 20:51
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
A scapat sigur, metoda lui e cat se poate de tampita si inutila in ce a vrut sa faca.
Dar nu a mai venit sa zica, ca se facea dublu de ras, ca a si ratat, pe langa ca s-a facut de ras ca nu a incercat intai sa rezolve problema.
A luat antidiareica si antiemetice ca sa fie sigur ca alea pot sa-i distruga rinichii sau creierul eventual.

Si de ce ne zici noua don Sebike ? E treaba ta ce faci, atat timp cat nu ne-ai intrebat cum sa-ti rezolvi problema sa nu mai fie nevoie sa te sinucizi. Daca atata te duce mintea, iti urez drum bun catre acolo unde vrei sa te duci, ce sa zic.

Nu mori, deci astepti degeaba, aia e, ghinion, ptr ca ce ai facut tu nu duce unde vrei, asta e. Risti sa-ti nenorocesti creierul sau rinichii, atata tot.

Ca daca erai baiat destept, veneai intai aici, spuneai problema, se incerca sa fi ajutat, erai indrumat poate catre un medic, un psiholog, faceai asta, puteai sa scapi de probleme.
Dar ai venit sa te faci de ras, sa zici ce prostie ai incercat sa faci.

Rares, de ce sa fie stearsa postarea, lasa asa vedem cum arata un om fara minte, avem dreptul la libera exprimare. Lasa oamenii sa spuna ce gandesc. Ca de aia am luptat ptr democratie, nu sa fie cenzura, omu nu a insultat, nu a injurat, deci nu a incalcat bunul simt.
El are nevoie fie de tratament, fie de psihoterapie, dar na, un om cu cap vine si cere ajutor, nu zice "uitati-va ce fraier suuuunt", ca asta a facut practic.
0
08-07-2021, ora 06:32
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Astfel de postari din pacate ii pot incuraja si pe altii sa incerce ceva asemanator. E drept ca comentariile descurajatoare pot avea uneori un efect benefic insa e riscant.
Uite mai jos ce spun studiile, de fapt o metaanaliza, o analiza a mai multor studii. E drept ca in cazul de fata nu vorbim de o celebritate dar nu stim care e efectul discutiilor publice despre sinucidere.asta e motivul sugestiei mele.

Au fost identificate și analizate 20 de studii cu risc moderat de părtinire. Riscul de sinucidere a crescut cu 13% în perioada după ce mass-media a raportat moartea unei celebrități prin sinucidere (raport rata 1, 13, interval de încredere 95% 1, 08-1, 18; 14 studii; urmărire mediană 28 zile, interval 7-60 zile ). Când a fost raportată metoda sinuciderii folosită de celebritate, a existat o creștere asociată cu 30% a deceselor prin aceeași metodă
0
08-07-2021, ora 09:54
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Sunt cu totul de acord cu colegul meu. Sunt situații în care anumite persoane au sentimente contradictorii dacă să o facă sau nu. Dacă în aceste momente sunt ajutați să iasă din starea respectivă își pot reveni și găsesc motive să-și continue viața. Am avut clienți care ajutați au reușit să depășească momentul și peste ani spun că a fost o prostie să se gândească la sinucidere când viața le-a oferit atâtea momente frumoase.
Cei care refuză ajutorul și tot citesc despre sinuciderea unor personalități și mai ales despre modul în care au făcut-o, pot vedea în sinucidere un mod de-a scăpa de suferință și sunt înclinați să o facă și ei.
0
08-07-2021, ora 14:40
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Rares, sincer ? E ok sa ne exprimam liber orice ar fi, de ce sa nu ne exprimam de frica ca niste oameni fara minte fac chestia asta aiurea ?! Sa o faca, sa se duca tare, mai scapa lumea de ei. Pana la urma cu ce ne deranjeaza pe noi, ca ei fac asta ?

Doamna Niculina, oamenii cu cap, intreaba, se documenteaza, consulta specialisti daca nu le e bine si au o suferinta, nu sar imediat la suicid, asa ca sincer avem nevoie de mai multi inteligenti decat de tractoristi, iar faptul ca s-ar face o selectie si mai scade nr de tractoristi, nu ne prea deranjeaza.

Exista si persoane ale caror probleme nu se pot rezolva, iar acolo e normal ca omu ala sa iasa din suferinta asa, si de categoria asta nu prea discuta nimeni.
Insa aia nu asa usor, asta dupa ce s-a incercat tot ce se putea si n-a mers, nu aiurea.

Eu am respect si imi este de oamenii cu cap care incearca sa rezolve problema intai.
0
09-07-2021, ora 07:44
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Tocmai ca exista multe persoane cu probleme ce par de nerezolvat, ce aleg sa incerce sa se impace cu viata cu sprijinul psihoterapiei.In randul celor ce sufera de tulburare borderline, pe care ii vad la cabinet, gandurile la sinucidere sunt ceva comun. Ori psihoterapia ii sprijina sa duca o viata ce sa merite sa fie traita, chiar in conditiile in care obstacolele ce i-au adus acolo nu de schimba.
2
09-07-2021, ora 13:07
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Costy2008, nu suntem toți la fel. Pentru mine omul e valoros indiferent de profesie, nu știu ce ți-a venit cu tractoriștii. Poți fi inteligent în orice profesie, și tractoristul gândește dacă-și face munca cum trebuie. Oricine se poate găsi la un moment dat în impas, unii sunt mai puternici și se ridică singuri, alții au nevoie să fie ajutați.
Știu destui care la un moment dat au avut nevoie de sprijin și acum se descurcă de minune și nu se mai lasă doborâți de greutăți. Până la urmă greutățile ne sunt date pentru a fi depășite și a ne dovedi că suntem mai puternici decât credem.
0
11-07-2021, ora 20:01
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Rares, perfect spus ce ai spus, asa este.

Doamna Niculina, ati inteles gresit, nu am nimic cu tractoristii ca oameni, e f okey fiecare cu ce pregatire are si munca, insa am cu astia care au mintea slaba si una doua "ma sinucid", am scris acolo, in sensul asta i-am facut tractoristi.
De multe ori nici aia cu 4 clase nu apeleaza la suicid, se duc la doctor asa instinctiv, cer ajutor, o sa zica "domnu doctor parca-s nebun, vreau sa ma omor, nu stiu, ce fac ?". Adica automat li se pare o prostie de nefacut adica suicidul cam orice probleme ar avea.
Deci aia care una doua hop, sunt sub nivelul nivelului.

Si daca ai o depresie si ai gandul asta, te duci la psiholog, medic si incerci sa faci ceva, nu te lasi prada unor ganduri capcana false. Ca acuma sunt surse de informare pe tot netul, afli ca e capcana acel gand.
1
12-07-2021, ora 07:31
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Sunt oameni cu structură fragilă, ei chiar nu pot face față. Aici intervine familia sau cunoscuții. Am avut cazuri aduse de familie care la început repetau că vor să fie lăsați în pace, că vor să moară și refuzau orice ajutor și acum sunt bine, își cresc frumos copiii și au altfel de gândire. Nu suntem toți la fel.
0
25-07-2021, ora 13:27
Kifzar
Nu este medic/terapeut
Kifzar
Domnule Costy ar trebuii sa va abtineti de la astfel de comentarii, nu aduc nici un plus diferenta pentru a ajuta acesti oameni care nu sunt rationali. Oamenii nu sunt nici puternici nici slabi sunt doar oameni care fiecare reactioneaza diferit la obstacole. Nu fiecare reuseste sa fie puternici asa cum doresti tu sa vezi oamenii. Unii fac gesturi tampite altii mai rationale, altii nu stiu ce sa faca. Nimeni nu ne invata cum sa traim viata.
1
25-07-2021, ora 16:18
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu e vb de rational, e vb de inteligenta aici, nu conteaza obstacolul, intai incerci sa-l depasesti cumva, si apoi te sinucizi daca nu poti trece de el orice ai face, si daca-ti face viata imposibila.
Nu hau bau gata ma omor.

Tocmai ca un om de o inteligenta medie nu face gesturi tampite ca-si da seama ca ala ar fi un gest tampit, un inteligent e rational, un instinctiv e irational uneori tocmai ca NU gandeste.
Nu poti fi destept irational, decat daca esti beat sau drogat, atunci da, ca nu iti mai dai seama.
Poti fi slab dar destept, si sa actionezi ca atare.

Inteligenta ne spune cum ne traim viata, analizam, citim, ne informam, comparam, invatam si din ce traim noi, si din experienta altora (ca na, de ex nu e nevoie sa bagi mana in foc sa vezi ca arde, e deajuns sa cunosti despre, si sti sigur ca arde fara sa treci prin aia, vezi pe altu ca s-a ars si inveti din asta), vedem ce si cum, si in functie de asta prindem experienta si vedem cum ne traim viata, nu asa aiurea.

Plus ca daca ai luat alea sa mori, nu vi aici sa-ti afisezi prostia ! Ai luat, gata, nu mai zice si la altu sa te faci de kakao, ca dupa aia nici nu i-a iesit, si a cazut de tot rasul in fata la toti. Ca nu i-a iesit, vezi ? Ca tot vb de inteligenta, nici asta nu stie sa faca ca lumea, facand abstractie ca nu avea motive. Cu ce a luat nu a reusit. Asta chiar ca tine pur de inteligenta.

Iar daca stia sa o faca ca lumea, NU o mai facea, ptr ca inseamna ca-l duce mintea si realiza ca nu e cazul sa faca asta.
Cum te joci cu asta fara sa sti despre ce e vorba ?!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: