Sinusul spart la o măsea :(

01-09-2015
Valentinasindilaru
Nu este medic/terapeut
Valentinasindilaru
Bună, am şi eu o întrebare... Am o problema cu o măsea şi anume primul molar din dreapta sus, am ajuns la stomatolog cu o banala carie şi o uşoară durere la rece şi cald, mi s-a spus ca trebuie scos nervul şi obturat..zis şi făcut, sa făcut anestezie şi mi sa scos nervul..aici a început, când mi s-a scos nervul mi-a perforat sinusul trecând de rădăcină, când a trebuit sa cureţe canalul cu aceea soluţie (cu gust de clor) mia ajuns pana dincolo de sinus provocându-mi o durere la jum de cap :(...după câteva zile a început sa aibă 'miros' ea fiind închisă temporar...si durere încontinuu..cand am mers din nou la medic mi s-a spus ca e ok şi o sa obtureze maseaua...(eu am citit pe net un pic ca nu ar fi bine sa fie închisă dak am dureri şi mai ales dacă miroase), deci la insistentele mele mi s-a făcut o extracţie şi mi s-a dat tratament cu antibiotic pt 7 zile...e trecuta 1 săpt de când am scos maseaua şi am aceeaşi durere chiar dacă iau şi antiinflamator câteodată. Ce e de făcut? Va rog sa ma îndrumaţi! E normal sa am această durere?
7 comentarii
0
01-09-2015, ora 15:29
Dr. Sandita Dan
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Sandita Dan
Daca este cazul, cura partiala/radicala de sinus dupa o radiografe corespunzatoare. Sau ct.
Cum as proceda eu de acum in colo in schimb este sa las medicul curant sa imi faca planul de tratament si nu sa iau eu deciziile in baza a ce scrie pe net. Mai puteti cere si o parere secundara daca nu sunteti in totalitate de acord cu el.

Pana atunci antibiotic, eu personal prefer Klacid/Klabax pentru genul acesta de afectiuni.

Multa sanatate!
0
01-09-2015, ora 16:48
Valentinasindilaru
Nu este medic/terapeut
Valentinasindilaru
Va mulţumesc pentru răspuns în primul rand. Am fost la un alt medic stomatolog când încă mai aveam maseaua şi mi s-a spus ca sa produs o inflamaţie la nivelul osului (radiografie am făcut şi prima de scos nervul, şi după, şi la celalalt doctor) dar el nu se apuca sa mi-o trateze deoarece necesita mult timp, ţin sa precizez ca eu am fost în România doar 1 luna (şi a mai rămas 1 săpt sa o trateze) eu locuind în Italia. Şi când am mers la medicul care mi-a făcut bucuria mi-a spus ca miroase deoarece a coborât în jos aceea soluţie care a trecut de sinus şi nu e nici o problema...atunci eu l-am întrebat dacă îmi garantează ca nu o sa am probleme dacă mi-o obturează asa în graba şi el mi-a răspuns ca nu garantează nimic (deci de aceea am luat decizia de a face extracţia)...tratament mia dat augmentin la 12 ore+antiinflamatoare dacă ma doare tare. Aseara am luat un beţişor de urechi care l-am înmuiat în ser fiziologic ca sa curat poate sunt resturi de mâncare de asta ma doare şi în locul unde a fost maseaua tot se simte un miros ciudat. Eu mai am 1 zi de luat antibiotic, după tratamentul dat de el...si ma doare îngrozitor.
0
01-09-2015, ora 19:13
Prof. Dr. Giuseppe Scandale
Stomatologie, Bucuresti
Prof. Dr. Giuseppe Scandale
Opinia mea personala e ca s-au facut doua erori: daca s-a intrat cu instrument la sinus (s-antampla ca a iesit din radicina pana la membrana de Schneider si s-a perforat) si a intrat medicamentatia la sinus (solutie de clor?), in aceast caz nu se inchide canalul. In al doi rand, nu se face extratie la molar daca ai membrana perforata, sau trebuie sa se repara membrana sinusale in timpul extratiei. Acuma natura poate sa repar singura, doar procesul este foarte lung. E necesar sa vada o CT sinus pentru un respuns cat mai corect. In care parte de Italia locuiesti?
0
04-09-2015, ora 15:02
Valentinasindilaru
Nu este medic/terapeut
Valentinasindilaru
Eu locuiesc în oraşul Asti la aproximativ 40 km de Torino. Am aşteptat sa termin tratamentul cu antibiotic, dar tot am dureri...deci trebuie sa merg neapărat la medic ca nu pot suporta mult. Unde anume pot face CT sinus? Şi în ce consta, nu am mai auzit acest termen :( şi da a intrat aceea soluţie pana la sinus, când a introdus seringa cu acul sa spele asistenta trebuia sa stea cu aspiratorul sa aspire sa nu îmi vina în gură...cu tot cu anestezie când soluţia a trecut sinus am simţit-o pana la dinţii din fata şi mia venit tot în gura, scuipam şi cum mişcam capul tot curgea de undeva...aceea soluţie se numea ceva de genul "clorohidrat..."
0
04-09-2015, ora 20:45
Prof. Dr. Giuseppe Scandale
Stomatologie, Bucuresti
Prof. Dr. Giuseppe Scandale
Buna seara, CT sinus se face orice cabinet radiologic ca face TAC (si la spital de Asti). E bine sa faceti o consult la ORL. Eu am locuinta la Roseto degli Abruzzi (Te). e mai departe... Imi pare reu pentru limba Romana: secretara a plecat... :-)
0
09-09-2015, ora 09:48
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
NU, nu e normal sa mai aveti aceasta durere si ideal ar fi sa va vada cat mai urgent un medic chirurg. In astfel de cazuri in care maseaua are raport cu sinusul se face neaparat inchiderea sinusului maxilar, ceea ce daca nu s-a facut sau nu s-a vindecat va poate cauza sinuzita cronica pe viata sau multe alte probleme si la ceilalti dinti. Va rog faceti o radiografie de control si va asteptam cat mai curand sa veniti la un consult. Nu stati, e vorba de sanatatea dumneavoastra!
0
15-10-2021, ora 18:10
VictorSD
Nu este medic/terapeut
VictorSD
Buna ziua, ma preocupa raspunsul dat de dvs si vreau sa stiu daca se poate daca ma aflu in aceeasi situatie daca se poate.

Am fost la o clinica din bucuresti pentru extractia unui molar la care am avut un abces netratat mult timp si am aflat ca alt dentist cand mi-a curatat canalele, mi-a impins ceva ciment dincolo de radacina si la CT mi-a iesit sinuzita maxilara.

In timpul interventiei de extractie la aceasta clinica au observat ca am avut parte de o infectie foarte mare care mi-a afectat foarte mult osul si posibil premolarul de langa sa trebuisca extras si el. Tot in timpul interventiei mi-a gaurit putin sinusul, s-a pomenit ceva de un mucocel, mi-a dat cu ser prin zona respectiva si mi-a ajuns prin gat, a zis ca a iesit o parte din mucocel dar nu foarte mult, ca nu mi-a pus nicio membrana acolo sa se vindece, m-au inchis si m-au cusut.

Acum a treia zi iau antibiotic si tador, imi mai curge putin nara dreapta si simt slabe intepaturi la doua degete sub ochi, avand zona putin inflamata.

Ar trebuii sa ma ingrijorez pentru ceva? Cum si cand pot sa fac un test o radiografie ceva ca sa vad daca mi s-a vindecat sinusul ?sau sa mi se vindecat osul mancat de infectie ? Aveti orice fel de indrumare va rog, am fost la 4 dentisti in craiova si 3 in calarasi care mi-au ignorat infectia si mi-au luat banii pe tratamentul pe canale, pivot si plombarea maselei si asa am ajuns la clinica din bucuresti in speranta ca o sa se rezolve totul. Mai precizez si ca abcesul a aparut acum 7luni de zile si l-am tratat doar cu antibiotic si acum 4 luni am facut tratament la radacina si mi s-a impins "cimentul" dupa radacina deci am stat destul de mult cu el
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: