Smalt doar putin distrius
De cateva zile ma tot gandesc non stop...am cazut si al dintele din faza mi-au aparut niste fisuri si smaltul e sarit dar nu se observa deloc..As dori sa va intreb daca in timp ce se poate intampla...sau daca ar trebui sa merg la stomatolog..?
2 comentarii
Daca doar smaltul este sarit si este in cantitate mica, atunci probabil ca nu vor exista nici un fel de consecinte.
Daca insa apar dureri la dinte sau acesta isi schimba culoarea, atunci va avea nevoie de tratament.
Dintele ar trebui tinut sub observatie pina la un an de zile de la data accidentului. Ar fi bun si un consult la stomatolog pt teste de vitalitate a dintelui, dar nu este urgent, intrucit aceste teste pot da rezultate false daca sint facute prea repede dupa traumatism.
Daca insa apar dureri la dinte sau acesta isi schimba culoarea, atunci va avea nevoie de tratament.
Dintele ar trebui tinut sub observatie pina la un an de zile de la data accidentului. Ar fi bun si un consult la stomatolog pt teste de vitalitate a dintelui, dar nu este urgent, intrucit aceste teste pot da rezultate false daca sint facute prea repede dupa traumatism.
Am fost la dentist.si mi-a spus ca nu o sa se intample nimic.nus.doar ca simt..ca ma deranjeaza un pic...adica ma deranjeaza un pic la rece cand trag aer..rece ma deranjeaza...nus...dentistul mia spus ca am doar inca din cauza cazaturi..a.r trebui sa cer parerea si altuia...Multumesc...
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Durere la mestecat/rece/cald la coroana provizorie masea
- 1Durere ATM - CT întreg sau doar CT ATM bilateral?
- 6Veruca/Papilom în cerul gurii.
- 2Chist maxilar cu sinuzită
- 3Radiografie dentara
- 0Despre dinți
- 1Puncte alb-galbui pe mucoasa obrazului
- 1Aparat dentar
- 2Molar de minte extracție prin chirurgie.
- 1Cabinet stomatologic pentru proteza totala mobila