Smalt spart la baza dintilor?

11-04-2009
dadaca
Nu este medic/terapeut
dadaca
Buna,
De vreo 3 luni am observat ca ma dor dintii destul de tare in momentul perierii.Am dat cu unghia pe ei si am observat mici denivelari la baza dintilor, (gen gaurele nu foarte adanci, care au culoarea dintelui), care la atingerea lor cu unghia dor ingrozitor.
Am verificat mai multi dinti si la vreo 5 apare aceasta problema.Curios este ca toti au inceput sa ma doara in aceeasi perioada si ma dor tot mai rau.
Sa inteleg ca este deteriorat smaltul?Dar de ce doar la baza dintilor?
Cum se poate trata si daca are vreo legatura ca sunt fumator?
6 comentarii
0
12-04-2009, ora 00:07
Dr. Octavian Fagaras
Identitate neconfirmată
Dr. Octavian Fagaras
Cauza acestor defecte pot sa fie doua: 1. stransul si sgrisnitul din dinti, 2. periajul gresit si cu prea multa forta. In aceste zone smaltul a disparut si dentina este expusa. Fumatul cauzeaza multe daune, dar in acest caz nu este vinovat. Cu o vizita la stomatolog poate fii clarificata geneza si efectuata o terapie corespunzatoare
0
12-04-2009, ora 14:54
dadaca
Nu este medic/terapeut
dadaca
Nu stiu daca m-am exprimat corect (la baza dintilor), acele gaurele mi-au aparut langa gingie, nu cred ca "stransul si sgrisnitul din dinti" ar putea sa deterioreze acea zona.Ar putea ca problema sa fie alta???
0
12-04-2009, ora 16:03
Dr. Octavian Fagaras
Identitate neconfirmată
Dr. Octavian Fagaras
Exact despre asta am vorbit. Stransul si sgrisnitul este chiar cauza principala
0
14-04-2009, ora 11:59
Dr. Olga Guzun
Stomatologie, Pitesti, Bucuresti
Dr. Olga Guzun
leziunile cu pierdere de substanta din zona cervicala (la baza dintilor, langa gingie) se numesc abfractii de smalt si cauza lor principala este bruxismul (scrasnitul stransul din dinti). astefl se pierde stratul de smalt de la suprafata dintelui care protejeaza terminatiile nervoase ale dintilor de variatii termice chimice si mecanice( lichide reci/fierinti, ;dulce/acru; contactul cu periuta, cu unghia). ca si tratament se aplica niste obturatii care sa izoleze dintele.
0
14-04-2009, ora 13:47
Dr. Octavian Fagaras
Identitate neconfirmată
Dr. Octavian Fagaras
Tratamentul cu obturatii(plombe), este numai unul simptomatic, adica nu se elimina cauza si asa cum a sarit smaltul, sar si plombele iar defectele cresc in dimensiune. Tratamentul primar, este pentru bruxism.
Pentru a putea face acest lucruri trebuie intai stabilita cauza, care poate sa fie : lucrari protetice gresite, lipsa de dinti, dinti strambi si diversi factori de stres, sau o combinatie acestora.
0
14-04-2009, ora 19:35
Dr. Olga Guzun
Stomatologie, Pitesti, Bucuresti
Dr. Olga Guzun
asa este Domnu Dr, si prin urmare se indeparteaza cauza in primul rand si apoi se trateaza simptomele. si cauza fiind bruxismul care poate fi cauzat de contacte premature si interferente (obturatii/plombe inalte, dinti migrati, lucrari neadaptate, incorect realizate). prin urmare intai si intai se face o analiza ocluzala functionala care consta dintr-un studiu atent facut in laborator de catre medic, sa se vada cum calca dinte pe dinte, astfel sunt depistate aceste contacte premature si interferente, apoi se realizeaza o echilibrare ocluzala a pacientului sau in dependenta de gravitatea bruxismului se aplica o gutiera ocluzala special facuta sa protejeze smaltul de atritii si sa mai relaxeze musculatura.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Eroziunea dinților
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Fumătorii care consumă prea mult sodiu au risc mai mare de artrită reumatoidă
  • Mă voi îngrășa dacă mă las de fumat?
  • Fumătorii sunt de trei ori mai predispuși la durerile cronice
  • Fumatul deteriorează o parte vitală a creierului
  • Băuturile răcoritoare, asociate cu eroziunea dentară
  •