SOS
Buna!
Am 21 de ani, sunt din Deva iar in urma cu 2 ani m-am ingrasat 12kg, mentionez k am luat aniconceptionale(acelea cu Fe sau Mg ultimele 7), acum un an le-am schimbat(Exluton) si nu am mai pus decat 2kg.In urma cu o luna si ceva am fost la un medic endocrinolog, nu ma consultat absolut deloc(am mai povestit cu alte pers cu aceeasi problema iar ei au zis k au fost consultati la coate, genunchi..), ma trimis de am facut TSH-ul care a iesit 9, Am fost din nou la doctor iar el mi-a dat euthyrox 100, l-am luat o luna dar acum nu-l mai iau deoarece povestind cu mai multe persoane care au luat acest medicament si spunandu-mi k le-a crescut par pe gat am decis sa renunt.
CE SA FAC?
Am 21 de ani, sunt din Deva iar in urma cu 2 ani m-am ingrasat 12kg, mentionez k am luat aniconceptionale(acelea cu Fe sau Mg ultimele 7), acum un an le-am schimbat(Exluton) si nu am mai pus decat 2kg.In urma cu o luna si ceva am fost la un medic endocrinolog, nu ma consultat absolut deloc(am mai povestit cu alte pers cu aceeasi problema iar ei au zis k au fost consultati la coate, genunchi..), ma trimis de am facut TSH-ul care a iesit 9, Am fost din nou la doctor iar el mi-a dat euthyrox 100, l-am luat o luna dar acum nu-l mai iau deoarece povestind cu mai multe persoane care au luat acest medicament si spunandu-mi k le-a crescut par pe gat am decis sa renunt.
CE SA FAC?
2 comentarii
De la euthyrox nu creste par pe git, daca TSH a iesit mare, fireste ca aveti hipotiroidie si trebuie un hormon tiroidian. Tratamentul este corect, evident daca analiza este corecta. Bineinteles ca medicul endocrinolog are experienta sa depisteze un hipotiroidism si la prima vedere, fara un consult foarte amanuntit, aceasta pt ca diagnosticul este f simplu de obicei, iar TSH vine doar sa confirme ipoteza clinica. Daca aveti senzatia de frig, astenie fizica, carotenodermie(coloratie galbuie a pielii), obezitate, este vorba cel mai probabil de un hipotiroidism.
Multumesc pt raspuns!
Am renuntat de o saptamana la euthyrox, pot sa incep sa iau din nou?
De ce cand am luat pastila dimineata am avut senzatie de voma?
Multumesc anticipat!
Am renuntat de o saptamana la euthyrox, pot sa incep sa iau din nou?
De ce cand am luat pastila dimineata am avut senzatie de voma?
Multumesc anticipat!
Alte subiecte recente din această secțiune: