Spondilită anchilozantă

06-02-2024
Ano1050
Nu este medic/terapeut
Ano1050
Buna seara ! Am 52 de ani și acum 9 ani am fost diagnosticata cu spondilită anchilozantă hlab27 negativ. RMN-ul de atunci indica următoarele : ușoară îngustare a spațiului articular sacroiliac de partea dreapta, fără arii edematoase la nivelul versanților articulari.
Arie de edem osos de 0, 9/0, 3 cm versant iliac articulație sacri iliaca stg și de 1/0, 4 cm versant savurat al aceleiași articulații.
Astăzi, rezultatul unui alt RMN arată așa : - spatii articulare pastrate, fara ingustari sau eroziuni ale suprafetelor articulare. - fara modificari patologice de semnal osos sacrat sau iliac.
- fara acumulari fluide intra- sau periarticulare.
Fara modificari de semnal in partile moi periarticulare sacro-iliace.
Concluzii:
Aspect IRM normal.
Nu știu ce sa mai cred. Sa fie real acest rezultat ?Precizez ca momentan nu fac tratament decât cu antiinflamatoare la nevoie. Am luat sulfasalazina o perioada dar mi-a intrerupt medicul reumatolog tratamentul datorită unor reacții adverse.
3 comentarii
0
07-02-2024, ora 09:24
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!
Diferențele între cele două rezultate RMN pot fi influențate de mai mulți factori, inclusiv de evoluția bolii, de tratamentele urmate de-a lungul timpului, precum și de precizia și tehnologia RMN folosită la momentul efectuării fiecărei investigații. Este posibil ca, în urma tratamentului cu antiinflamatoare și modificărilor de stil de viață, să fi avut loc o ameliorare a unor semne de inflamație sau edem pe care RMN-ul inițial le-a identificat.

Faptul că cel mai recent RMN arată un aspect IRM normal este încurajator și indică faptul că, în prezent, nu există semne active de inflamație sau deteriorare la nivelul articulațiilor sacroiliace pe care examinarea RMN să le poată detecta. Cu toate acestea, absența modificărilor la RMN nu exclude neapărat prezența bolii sau a simptomelor clinice. Spondilita anchilozantă poate avea o evoluție variabilă, și este posibil să existe perioade de remisie, când inflamația este mai puțin activă.

Este important să discutați aceste rezultate cu medicul reumatolog care vă cunoaște istoricul medical complet și evoluția bolii. Medicul poate interpreta rezultatele RMN-ului în contextul simptomelor dumneavoastră actuale, istoricului medical și al răspunsului la tratamentele anterioare. De asemenea, medicul poate decide dacă sunt necesare investigații suplimentare sau ajustări ale planului de tratament.

În cazul spondilitei anchilozante, managementul bolii include, pe lângă medicația antiinflamatoare, și exercițiile fizice regulate, terapia fizică și, în unele cazuri, tratamente biologice sau modificări ale tratamentului de bază, în funcție de activitatea bolii și de simptomele pacientului. Menținerea unei comunicări deschise cu medicul dumneavoastră și urmarea recomandărilor acestuia sunt esențiale în gestionarea eficientă a bolii.
0
07-02-2024, ora 16:54
Ano1050
Nu este medic/terapeut
Ano1050
Va mulțumesc !
0
18-02-2024, ora 09:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Atitudinea terapeutica in cazul bolilor de sange reumatologice nu depinde de rezultatul scris a RMN, ci exclusiv de examinarea clinica directa si nemijlocita.
Este evident ca trebuie sa consultati un reumatolog, in vederea reevaluarii tratamentului actual.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.