Stare de oboseala permanenta si unghii ondulate

27-01-2015
MDcristi
Nu este medic/terapeut
MDcristi
De ceva vreme ma simt foarte lipsit de energie, imi vine sa dorm tot timpul. Starea asta a inceput anul trecut prin mai si si-a a avut apogeul pe la sfarsitul toamnei cand nu mai eram in sare de nimic, pur si simplu asteptat sa vin acasa ca sa ma culc. Nu puteam sa ma concentrez, imi era foarte greu sa invat, pur si simplu parca auzeam muzica in cap si ma simteam drogat, parca eram intr-un film, undeva la granita dintre vis si lumea reala, singura placere fiind somnul.

Inca o chestie care imi da de mult intrebari. De cand am intrat la liceu(acum sunt a XII-a) am inceput sa am unghiile ondulate, dar anul asta au fost mai mult ca niciodata. De la ce poate sa fie?

Am atasat si niste poze cu ungia stanga si cea dreapta: http://imgur.com/nZz2tft, http://imgur.com/gEB0Q3P
5 comentarii
0
28-01-2015, ora 17:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cred ca ai depresie usoara. Analizele de sange ti le-ai facut ? Ai chef sa faci diverse lucruri care altadata iti faceau placere ?

Vezi cate criterii de depresie intrunesti.



Elementul principal este dispoziţia depresivă, tristă, aparent fără motiv, prezentă în cea mai mare parte a timpului. La copii şi adolescenţi, această stare poate fi mai degrabă de iritabilitate decât de tristeţe. Persoana care suferă de depresie se simte tristă, disperată, descurajată, lipsită de putere, "fără chef".

Diminuare marcată a interesului sau plăcerii pentru toate sau aproape toate activităţile. Toate domeniile de activitate pot fi afectate. Unele persoane relatează ca nu mai sunt interesate de hobbiuri, de activităţile pe care anterior le considerau plăcute, distractive. Se retrag social şi neglijează din ce în ce mai mult activităţile obişnuite care anterior erau considerate plăcute. De exemplu: nu mai merg la film, la cumpărături, nu mai citesc, nu se mai joacă cu copiii, nu mai merg la tenis, etc. Frecvent afirmă: "nu-mi mai pasă de nimic acum", "nu mă mai interesează nimic".

Modificarea greutăţii corporale cu mai mult de 5% pe parcursul unei luni. Poate fi o pierdere semnificativă în greutate (deşi nu ţine nici un fel de dietă) sau o creştere semnificativă în greutate. Apetitul este de regulă scăzut, dar unele persoane pot avea un apetit crescut, uneori cu tendinţe spre anumite alimente, cum ar fi dulciurile.

Tulburări de somn. Cel mai des este întalnită insomnia. Persoanele se trezesc din somn în cursul nopţii şi nu mai pot adormi sau se trezesc prea devreme dimineaţa şi nu mai pot adormi sau le este greu sa adoarmă iniţial. Mai rar, dorm mai mult decât de obicei noaptea si le este greu să se trezească dimineaţa sau dorm mai mult pe timpul zilei decât de obicei. Somnul este considerat neodihnitor, indiferent de durata lui.

Modificări ale comportamentului motor: agitaţie sau lentoare psihomotorie. Agitaţia se manifestă prin incapacitatea de a sta liniştit, calm, mersul de colo colo, frământatul mâinilor, frecarea hainelor etc. Lentoarea psihomotorie este prezentă în vorbire, gândire sau în mişcările corpului.

Oboseala sau lipsa de energie. Chiar şi cele mai mici sarcini par a necesita un efort considerabil.

Sentimente de inutilitate sau vinovăţia excesivă sau inadecvată, cum ar fi preocupări excesive referitoare la culpabilitate în legatură cu evenimente minore din trecut sau aprecieri negative excesive faţă de propria persoană.

Diminuarea capacităţii de a gândi sau de a se concentra sau de a lua decizii. Persoanele se plâng în special de probleme de memorie sau concentrare chiar pentru efectuarea unor sarcini uşoare.

Gânduri "negre", de moarte sau de suicid. Acestea apar frecvent la persoanele depresive şi pot fi doar idei tranzitorii de 1-2 minute până la planuri reale pentru comiterea suicidului. La nivel global aproximativ 1 milion de oameni se sinucid în fiecare an, iar un procent însemnat dintre aceştia suferă de depresie. Mai mult, pentru fiecare persoană care comite suicid, există 20 sau mai multe care au tentative de suicid.

Simptome asociate cum ar fi dureri de cap, dureri de stomac, dureri articulare, anxietate, atacuri de panică, preocupări excesive faţă de propria sănătate fizică, fobii, dificultăţi în relaţiile intime, libidou scăzut, abuz de alcool sau alte substanţe.
0
28-01-2015, ora 17:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ MDcristi

Suferiti de psoriazis ?

Cititi acest articol despre anomaliile unghiilor.
Verificati daca va regasiti.

http://www.sursazilei.ro/ce-boli-pot-ascunde-unghiile-tale/
0
28-01-2015, ora 21:32
MDcristi
Nu este medic/terapeut
MDcristi
Da, am observat ca nu mai am energia pe care o aveam alta data, la inceputul anului imi faceam cu scarba si hobby-urile, acum sunt ceva mai bine, dar tot nu este la fel ca pe vremuri.

De psoriazis nu sufar.

Din pacate analizele la sange nu mi le-am facut, dar le voi face saptamana viitoare, sper.

Ma regasesc in majoritatea criteriilor de mai sus. Nu am avut ganduri de suicid, doar un sentiment puternic de inutilitate.
0
28-01-2015, ora 23:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Inseamna ca aveti o afectiune care se numeste depresie.
Cititi despre ea mai multe pe net si apoi va ganditi daca sunteti dispus sa luati tratament sau nu.
0
30-01-2015, ora 11:50
hipoadin
Nu este medic/terapeut
hipoadin
Ar putea fi ceva legat de stres si depresie dar si multe altele. Ati putea sa va faceti un set de analize ptr. tiroida si cortizol(cel salivar nu seric), cel in 4 chei luat intr-un interval de 24 de ore(sau macar in 2chei, luata o proba noaptea la 11 si cealalta dimineata la trezire).Puteti suferii de asa numitul sindrom de oboseala al glandelor suprarenale. De asemenea poate fi ceva legat de metabolismul ficatului(analize Tgp, Tgo). In acelasi timp poate fi si o simpla lipsa de vitamine si minerale(B12, D, Se, Fier, Ca, Mg)ce determina de obicei o usoara anemie cu astfel de manifestari.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oboseala de după-amiază ar putea avea legătură cu sistemul de recompensă de la nivel cerebral
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Mă simt obosit deși am dormit bine - cauze posibile
  • Regiunile din creier care ar putea controla gradul de oboseală
  • Vitaminele, mineralele şi rolul lor în oboseala fizică și psihică
  • Potrivit unui nou studiu, consumul de canabis poate ameliora oboseala
  •