Stare de rau permanenta

08-02-2015
C.Andreea
Nu este medic/terapeut
C.Andreea
Buna ziua!Am o matusa care de mai bine de 6 luni prezinta dureri de cap zi de zi, destul de insuportabile iar de curand, de cateva zile, vomita in fiecare zi, chiar daca ia doar o gura de cafea dimineata si atat.Nu mai este in stare sa faca nimic, ar dormi tot timpul, sta numai in pat, cu dureri de cap si stari de greata care la un moment dat, varsa.Problema este ca acum 10 ani a suferit un accident grav de masina, a stat in coma, a suferit mai multe operatii printre care si la nivelul capului dar si a fetei.Spune ca o inteapa in cap, la operatie, este umflata la fata, uita foarte repede, vrea sa spuna ceva dar nu stie sa se exprime, ceea ce inainte nu era asa.Acum arata 80% cum arata atunci cand incepea sa isi revina dupa accident.Refuza orice consult la medic sa mearga in urgente(a fost acum ceva timp, si asteapta un rezultat in urma unei investigatii la nivelul capului, TAC se numeste), dar parca situatia se inrautateste pe zi ce trece.Din cate o vedem noi, suntem de parere ca a cazut in depresie pentru ca spune mereu ca ii este teama, ca nu vrea sa intre in spital pentru ca ceva rau i se va intampla si ca asteapta sa moara, intr-un cuvant nu mai are chef de viata, se inchide in ea.As dori va rog, sa ma ajutati cu un sfat, o parere, ce ar putea fi, pana o vom convinge sa mearga la un medic sa vedem clar ce se intampla cu ea.Va multumesc anticipat!
4 comentarii
0
09-02-2015, ora 19:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Si nisipul sau pietrele la bila pot da dureri de cap.
O radiografie abdominala macar accepta sa faca ?

Sigur a facut depresie dar cu batranii e mai greu sa te intelegi sa ii duci la doctor. Sunt convinsa ca nici nu vrea sa auda de psihiatru.
Mergeti la un farmacist cunoscut, povestiti-i situatia si rugati-i sa va dea o folie de xanax sau un antidepresiv usor. Daca o scoateti din depresie, se va simti mai bine si va merge singura la restul medicilor.

Medicul de familie are ziua lui saptamanala in care e obligat sa vada pacientii acasa.
Nu accepta matusa dv. sa o consulte ?
0
09-02-2015, ora 19:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru greata aceea, ati incercat sa ii faceti un ceai de anghinare ? Ii dati macar cateva lingurite care ii stimuleaza bila si ficatul. O sa vedeti ca o sa se simta bine.
0
09-02-2015, ora 22:55
C.Andreea
Nu este medic/terapeut
C.Andreea
Am uitat sa mentionez ca are 39 de ani.Din pacate continua sa refuze orice consult.Voi incerca cum ati spus dvs, numai sa o stim bine.Va multumesc din suflet :)
0
11-02-2015, ora 10:49
mihaeladorina
Nu este medic/terapeut
mihaeladorina
Ar trebui convinsa sa consulte un medic
!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: