Stare generala de sanatate proasta, lista lunga de simptome

07-06-2011
lipton
Nu este medic/terapeut
lipton
Buna ziua! Sunt un tanar de 21 de ani si in urma cheltuirii unei sume de peste zece milioane de ron pentru analize si diferiti doctori, cu rezultate zero, am decis sa apelez la acest forum.

Am ales categoria simptome "generale", deoarece prezint o serie lunga de simptome si prefer sa le scriu pe toate aici, decat sa fac topic separat la fiecare categorie.

Mentionez ca incerc sa duc o viata sanatoasa, depun efort fizic de cel putin 3 ori/saptamana (sala), si pe cat se poate mananc la ore fixe si variat. Nu fumez, iar alcool beau rar.
Anul trecut in octombrie 2010, am avut o operatie la nas cu anestezie generala. In urma acestei operatii mi s-au cam agravat toate simptomele si de atunci nu am vazut nicio imbunatatire.

Simptomele ar fi urmatoarele:
Oboseala cronica, ce dureaza de cativa ani.
Dimineata ma simt GROAZNIC, indiferent de cat de mult sau putin dorm.
Somnul meu este foarte tulbure, chit ca nu as dormi 3 zile la rand, pe parcursul noptii tot m-as trezi de 2-3 ori.
Tuse cronica, ce devine uneori violenta insotita de dureri in piept.
Mucus in spatele gatului (flegma)
Imi creste pulsul foarte usor si am deseori palpitatii.
Cand ma ridic din sezut sau culcat, ametesc si am vedere in ceata pentru 3-4 secunde.
Usturime la fiecare urinare, iar urina are un miros neplacut.
Limba imi este incarcata si crapata, arata din punctul meu de vedere foarte rau.
Dimineata am un gust si miros foarte neplacut in gura (deasemenea si cand am stomacul gol).
Imi amortesc membrele (mainile si picoarele) foarte usor.
Uneori cand sunt in pragul de a adormi ma trezesc repetat fara aer (senzatie de sufocare).
In ultimul timp uneori ma inteapa inima daca depun efort.
De cateva zile ma doare in zona stanga joasa a abdomenului.
Dureri dupa scaun si stare generala de disconfort in zona anusului.
Libido FOARTE scazut, ceea ce este ciudat avand in vedere varsta mea.
Imi este greu sa capat si sa mentin on erectie, iar sperma imi este predominant transparenta.

Desi nu sunt specializat, tind sa cred ca una din problemele mele ar fi o circulatie proasta a sangelui (asta ar explica ametelile cand ma ridic, dificultatea cu care obtin o erectie, amorteala mainilor si picioarelor etc).

In urma acestor simptome, am fost banuit de urmatoarele boli/infectii: BTS-uri, diabet, helicobacter pylori, streptococ/stafilococ, infectii urinare etc. Nu am nimic din toate acestea, conform analizelor.

Toti doctorii mi-au spus ca sunt sanatos tun, dar simptomele sunt in continuare prezente.

Am facut analize de la a la z, voi pune o parte din ele, pe cele care au iesit in afara parametrilor normali + cele pt BTS etc:

(acestea au iesit prost)
MCV 96.5 80 - 96 fL
RDW 14.8 11.5 - 14.5 %
WBC 12.00 4.8 - 11.0 *10^3/mm3
NE 7.85 2.54 - 7.48 *10^3/mm3
EO % 0.96 2 - 4 %
Bilirubina totala 1.21 1.20 mg/dl

Ac Anti-HIV 1/2 Nonreactive(0.12)
VDRL NEGATIV
Ac Anti-Ch trachomatis IgA NEGATIV (0.24/0.61)
Ac Anti-Ch trachomatis IgM NEGATIV (0.15/0.70)
Ac Anti-Ch trachomatis IgG NEGATIV (0.40/0.56)
Ac Anti Helicobacter Pylori cantitativ 0, 646
Exsudat lingual CULTURA FUNGI NEGATIVA
Urocultura cu antibiogr. NEGATIVA
Exsudat faringian STREPTOCOC BETA HEMOLITIC - ABSENT
STAPHYLOCOCCUS AUREUS - ABSENT
CULTURA FUNGI - NEGATIVA
Deasemenea sumarul de urina este in parametrii normali.

Testosteron liber 9.22 4.5 - 42 pg/ml (mi se pare o concentratie relativ mica, chit ca este in parametrii normali, poate de aici libidoul scauzt, problemele de erectie si sperma transparenta ?)

Pot pune orice alta analiza daca mi se solicita sau pot trimite buletinul complet pe email.

Singura afectiune de care stiu ca sufar este HPV, virus ce l-am contactat acum cativa ani buni, insa in ultimii 2 ani nu s-a mai manifestat (cel putin nu sub forma de veruci). Iar verucile care le-am avut atunci au fost toate cauterizate si nu au revenit/aparut altele noi.

Multumesc anticipat pentru cei care au avut rabdarea sa-mi citeasca tot postul.
12 comentarii
0
07-06-2011, ora 20:47
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
De la distanta as sugera, daca n-ai facut deja, o ecografie abdomen superior si inferior. Daca si acestea sunt bune, tensiunea buna, EKG bun, endocrinologice bune, ar trebui sa te adresezi unui psihoterapeut. De multe ori stresul fizic, emotional, chiar inconstient sau subconstient, deci nu constientizat (oricat de obiectiv iti doresti sa fi) se poate manifesta fizic! Iti poate confirma/infirma si da sugestii si o doamna dr. care e de specialitate si mai intra aici pe forum.
Sanatate si cauta si rezolvarea asta, te va ajuta poate nesperat de mult si sper ca, fiind din generatie mai "destupata", n-o sa consideri sugestia ca fiind una nepotrivita, , , , Te poti repune pe picioare!
Sanatate!
0
07-06-2011, ora 21:48
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Buna seara,
Simptomele dvs se pot grupa in cateva categorii:
- oboseala cronica, cu dificultati de adormire/de mentinere a unui somn linistit si oboseala matinala, la trezire, impreuna cu palpitatii, ameteli, membre amortite, senzatie de sufocare, libido scazut- acest grup de simptome au drept cauza disfunctionalitati ale sistemului nervos (anxietate, depresie sau tulburari psiho-somatice) si aici aveti nevoie de consult psihiatric si tratament specializat- va pot ajuta si eu, daca doriti, gasiti detalii la www.romedic.ro/carmen-vochescu
-usturimea la urinat si urina tulburare arata o infectie urinara sau o uretrita secundara unei infectii contactate sexual; posibil si durerile abdominale inferioare sa fie din aceeasi cauza
-limba incarcata, mirosul neplacut in gura si alte simptome abdominale pot avea drept cauze o hidratare insuficienta sau alta cauza ce tine de medicina interna.

Sfaturi:
-consult psihiatric
-consult boli interne cu sumar urina si urocultura, eventual si ecografie abdominala
0
08-06-2011, ora 08:53
497121
Nu este medic/terapeut
497121
buna ziua
sint mariana si am si eu o serie de probleme cu care ma confrunt si la care sper sa ma ajuta-ti
sa incepem cu inceputul Incepind cu iulie 2010 am inceput un tratament cu welbrutin 1 pastila dimineata, frontin 1 1/2jumate la 12 si 1 pastila seara si mirzaten 1 pastila seara la ora 20.toate au fost ok mi-am revenit din starea proasta care o aveam (nu puteam sa maninc ca i-mi era greata nu faceam nimic in casa stam si ma gandeam numai ce am de ce nu-mi revin, aveam furnicaturi in aproape tot corpul si tresaream din somn speriata ca sufletul i-mi paraseste corpul, si nu puteam sa adorm)Paralel cu acest tratament am avut si tratament naturist (gel aloe vera, gin chea, calciu, garlic, royal jeli) toate aproximativ 3 luni.Tratamentul mi-a fost recomandat de dr TIUGAN di CRAIOVA.
Dupa o luna de zile dupa un nou control domnul dr mi-a scos welbrutinu urmand sa ma prezint la control peste 6 luni.
Intre timp simtinduma mai bine singura am inceput sa-mi scot singura din tratament treptat cite putin ajungand la 1 decembrie 2010 doar cu 1/4 pastila de mirzaten seara. In luna decembrie am incercat sa renunt si la acea particica pentru 1 saptamina si practic de aici a inceput problemele iar. Am inceput iarasi sa slabes ajungand in prezent de la 67kg la 62kg au aparut probleme de tranzit intestinal (diaree) am facut o gramada de analize si testari hormonale toate in limite normale singurul care este scazut calciu ionic 3.9.Am inceput din ianuarie sa iau iarasi 1/4 din pastila de mirzaten dar problemele cu tranzitul nu au disparut. in ultima luna avand probleme mai des am renuntat iarasi la mirzaten. am facut din nou analize la stomat si colon si mi s-a spus ca am colon iritabi sa fiu atenta la ce manac. Toate bune numai ca de luni au inceput aceleasi probleme ca in 2010 (lipsa pofta mincare, furnicaturi in corp si frica ca mi se poate intimpla ceva rau, oboseala permanenta, nu pot sa adorm)
Nu stiu ce sa fac sa incep sa iau din nou 1/4 din mirzaten ? Sin programata la control pe 14 iulie iar acum domnul doctor nu este in tara ca sa pot sa-l intreb. Va rog mult ajutatima cu un sfat bun pentru ca am nevoie mare trebuie sa-mi revin sa pot sa-mi sustin copilul la examenul de capacitate.
multumesc mult
0
08-06-2011, ora 09:53
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
E prea putin 1/4 mirzaten, nu are nici un efect. Combinatia pe care ati avut-o prima data a fost foarte buna, dar ati luat tratamentul prea putin timp si de aceea au reaparut starile. E posibil sa va fie suficient 1 cp Mirzaten, dar se poate si sa fie nevoie din nou si de Wellbutrin. E timp mult pana vine medicul dvs, nu puteti sa stati asa. Cel mai bine este sa reincepeti tratamentul cu 1/2 Mirzaten, apoi unul intreg si daca nu va simtiti suficient de bine, sa va programati la alt medic sa va consulte pana cand vine in tara doctorul dvs.
1
08-06-2011, ora 10:49
497121
Nu este medic/terapeut
497121
Va multumesc mult
Acum si eu i-mi dau seama ca am facut o greseala lund decizii singura dar eram disperata sa nu devin dependenta de el pentru ca era singurul la care nu putem sa renunt asa cum am facut cu frontinul. Am uitat sa va spun ca mirzatenul era de 30 mg. Multumesc mult sper ca aceste simptome sa dispara cind mirzatenul va incepe sa-si faca efectul.Am sa va tin la curent.
0
08-06-2011, ora 12:20
lipton
Nu este medic/terapeut
lipton
Buna ziua, va multumesc pentru raspunsul prompt.
Eclectica, cu tensiunea stau bine, iar ultimul EKG l-am facut inainte de operatie si cred ca a iesit bine deoarece medicii cand s-au uitat pe el nu au spus ca ar fi ceva in neregula. O sa imi fac un nou EKG zilele acestea si cele doua ecografii, dar sa fac rost de bani mai intai.

In legatura cu analizele de endocrinologie, au iesit bine si acestea:
T3 1.18 0.58 - 1.59 ng/ml CMIA
T4 7.65 4.87 - 11.72 microg/dl CMIA
Testosteron 6.00 1.66 - 8.77 ng/ml CMIA
Testosteron liber 9.22 4.5 - 42 pg/ml ELISA
TSH 3.1351 0.35 - 4.94 microUI/ml

Doamna Doctor Carmen Vochescu, va multumesc si dvoastra pentru raspuns. Cred ca in mare parte aveti dreptate cu starile de anxietate, depresie etc.. sunt o persoana care ma stresez din cele mai mici lucruri, iar acum 2 ani am trecut printr-o depresie cam urata.

In legatura cu infectia urinara/sumarul de urina:
GLU ABSENTA
PRO 0.2 g/L
URO NORMAL
BIL ABSENTA
CRE 3.0 g/L
PH 6.5
BLD ABSENTI
KET ABSENTI
NIT ABSENTE
LEU ABSENTE
P/C NORMAL
Densitate 1.026
COLOR YELLOW
Sediment urinar: RAR MUCUS, ABSENTA FLORA BACTERIANA

A iesit si acesta bine, alte BTS-uri nu mi-au fost descoperita, chlamydia negativa, iar de gonoree nu s-a pus problema pt ca nu am niciun fel de scurgeri. Chiar nu inteleg de unde vine usturimea aceasta...

Ramane deci sa fac ecografiiile de abodmen superior/inferior si ekg-ul. Daca si acestea ies bine o sa va urmez sfaturile si voi merge si la un consult psihiatric.
0
08-06-2011, ora 12:26
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Fa-ti eco, poate ai nisip la rinichi, poate da usturime.
Nu amana nici partea "psihologica" a problemei, la fel ca orice suferinta, daca o lasi neinvestigata/tratata se poate croniciza. Ai incredere in ce ti s-a spus. Esti tanar si e pacat sa-ti duci zilele ca-n transa, in loc sa te bucuri de fiecare zi!
Sanatate!
0
14-03-2014, ora 12:40
Anna_V
Nu este medic/terapeut
Anna_V
In primul rand, legat de starile de oboseala cronica, as spune ca analizele hormonale ar fi trebuit sa includa si investigarea glandei suprarenale.
O limba incarcata se spune ca inseamna un colon incarcat. E bine macar ca nu ai diaree sau constipatie sau cel putin nu ai precizat. Bacteriile "bune" care populeaza flora intestinala sunt deseori distruse de tratamentele cu antibiotic din trecut, iar aceasta flora buna este foarte legata de insusi sistemul nostru imunitar. In cazul in care ai toxicitate la nivelul colonului, ai putea tine o cura cu niste suplimente de culturi probiotice.
Legat de usturimea la urinare, daca s-au eliminat de pe lista chlamydia si infectia urinara, cauza ar mai putea fi si o uretrita non-gonococica cauzata eventual de o infectie banala, des intalnita, in general dezvoltata in vagin ca urmare a unui dezechilibru local la femeie si care se mai intampla sa "prinda" si la barbat; printr-o cultura de secretie uretrala la urolog (plus, separat, cultura pentru ureaplasma) se verifica si acest lucru.
0
01-04-2014, ora 05:18
donica
Nu este medic/terapeut
donica
pt inceput ar fi bine sa citesti pe net tratamentele naturiste ale lui Valeriu Popa si mai ales cea in care se bea apa din fantana ta si izvoarelele putului tau, pe linga asta poti incerca propolisul in cazul in care nu esti alergic. Orice metoda naturista vei alege trebuie sa renunti la medicamente si sa incepi sa bei apa naturala si nu cea de la robinet.
0
03-04-2014, ora 11:39
hipoadin
Nu este medic/terapeut
hipoadin
Buna, daca intre timp nu nu ati gasit vreun remediu la problemele dumneavoastra v-as sugera sa va faceti un control de specialitate privind apneea in somn. Majoritatea simptomelor pe care le descrieti sunt tipic caracteristice apneei obstructive in somn, de la senzatiile de sufcare pana la lipsa libidoului. Cautati un centru de specialitate in orasul dvs sau un centru de penumologie/somnologie care, "se stie cu asa ceva"(ptr ca la noi putina lume este in tema cu o astfel de afectiune) si solicitati sa va faca o polisomnografie iar daca se confirma ca aveti apnee atunci aceasta se corecteaza relativ usor cu un aparat CPAP. Succes.
0
16-01-2018, ora 01:28
Dsq10
Nu este medic/terapeut
Dsq10
Salut am aceleași simptome, îmi poți spune dacă ai rezolvat sau dacă ți-ai dat seama ce ai ?
0
16-01-2018, ora 20:48
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Sincer, in locul tău aș trage o beție crâncenă. Poate ai noroc și scapi de paraziții ăia pe care îi ai. Fă-ți niste examene parazitologice. Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apare amețeala?
  • De ce apar palpitatiile?
  • Somnul din timpul zilei combate efectele lipsei de somn din timpul nopții
  • Primul test de screening pentru depistarea oboselii cronice
  • Tulburările de somn cresc riscul unui accident vascular cerebral (meta-analiză)
  • Tulburările de somn pot duce la pierderea densității osoase
  • Tulburarile de somn afectează diferit bărbații și femeile
  • Tulburările de somn în sarcină aproape dublează riscul de naștere prematură
  • Somnul agitat ar putea fi un simptom timpuriu al bolii Parkinson
  • Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.