stare subfebrila de multi ani | Forumul Medical ROmedic

stare subfebrila de multi ani

22-09-2008
moshu69
Nu este medic/terapeut
moshu69
Buna seara!

Asa cum am scris in titlu ma confrunt cu urmatoarea problema: de vreo 6 ani cred am aceasta stare subfebrila ( intre 37, 1 si 37, 7)! Acum 5-6 ani din acest motiv mi-am facut multe analize (sange, plamani, exudat faringian, boli infectioase) si toate au iesit ok! De atunci m-am operat de 3 ori (tendon ahilean rupt + de 2 ori pt chist pilonidal - ultima interventie s-a petrecut acum o luna). Evident ca iar mi-am facut analize insa strict legat de ceea ce interesa interventiile respective - totul ok. Starea subfebrila persista... in general in intervalul 17:00 - 21:00 am o perioada de maxim o jumatate de ora (zic eu) in care am aceasta temperatura.
Eu fiind alergic la praf, polen, schimbari de temperatura, par de animale, m-am gandit ca ar putea fi si aceasta o cauza insa este greu de crezut pentru ca nu sunt expus mereu seara la un anumit factor de risc (dpdv al alergiei)
Alte simptome nu par sa am insa recunosc ca imi este frica... mai ales ca recent am povestit unei cunostiinte medic problema mea si m-a intrebat printre altele daca mi-am facut testul HIV... ceea ce m-a inspaimantat teribil (desi NU am nici un motiv sa cred asa ceva)

Imi este fooooarte frica si ma gandesc numai la chestii teribile... v-as fi recunoscator pentru orice sfat!
Va multumesc anticipat!

PS: oricum dupa ce imi revin dupa ultima interventie chirurgicala ma duc sa-mi repet toate analizele. poate trebuie sa caut ceva anume...
3 comentarii
0
23-09-2008, ora 00:00
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
cand sistemul imunita lucreaza "cu motoarele " la maxim pot aparea stari febrile sau subfebrile.te-ai gandit ca poate esti alergic la latexul prezervativului ?Posibil sa fi facut numai teste cutanate pentru alergie, teste mai putin precise decat testul RAST(testarea radioabsorbtiei alergenului)care, masoara cresterea dinamica si cantitatea de anticorpi specifici pentru diferiti alergeni.(testul este mai scump decat testul cutanat !) Axeaza-te intai, atat ca investigatie cat si tratament pe domeniul alergologiei.Si apoi pe teste HIV, HPV, PET-CT(tehnologie imagistica de varf care combina tomografia pe baza de emisie pozitronica cu tomografia computerizata -tehnica ce poate diferentia modificari de natura benigna de cele de nat. maligna ).SI MAI INAINTE DE TOATE, DOMINA-TI FRICA, !!!Gandeste-te la ala care-i este frica sa iasa din casa ca sa nu-i pice o caramida in cap !! Pa, si mai lasa prostiile !!
0
01-09-2010, ora 13:58
angelboy
Nu este medic/terapeut
angelboy
Salut! am o stare subfebrila de 2 luni...la inceput a debutat dupa ce am mancat mici a 2a zi mi-au aparut urticarie pe mine, am crezut ca e intoxicatie alim apoi m-am simtit mai rau am tinut regim si am luat antihistaminice degeaba.la o saptamana insa am inceput sa fac febra...37, 4-38 oscilanta...am fost investigat in 6 spitale si dupa 6 saptamani mi s-a descoperit trichineloza! Am inceput sa iau albendazol 2 sapt timp in care temp mea varia... dimineata nu aveam apoi cum ma ridicam din pat crestea la 37 si apoi la 37.6, 7 primele 5 sapt...apoi sub tratament a inceput sa scada pana la 37.2, dupa ce am lasat albendazole a inceput iar sa creasca pana la 37.6 insa f rar atinge aceasta valoare...am luat si azitromicina ca ma durea capu si mi-a scazut la 37.2-4 acum. E posibil sa fie de la trichineloza inca? sa mai fac pana se inkisteaza?sau sa fie altceva...restul analizelor sunt perfecte...singura investigatie care n-am facut-o este colonoscopie pt ca acuz dureri de colon in partea dreapta..insa si alea nu sunt mereu...mai mult pe stress si balonare.daca ma puteti lamuri as fi f recunoscator! Va multumesc anticipat
0
03-05-2011, ora 21:37
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
moshu si angelboy

conteaza si cum va masurati temperatura. folositi termometrul sub limba sau la subrat? valorile normale difera in functie de loc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Temperatura ideală pentru organismul uman
  • Temperatura corporală a înregistrat o scădere în ultimele două secole
  • Temperatura corporală a scăzut în ultimele decenii
  • Posibilă legătură între temperatura corpului È™i depresie
  •