Stare subfebrila / durere dinte

17-06-2020
Hey Dude
Nu este medic/terapeut
Hey Dude
Salut, sunt Marius, am 17 ani și vin aici pe forum cu așa o dilemă. Acum 1 an de zile înainte de a pleca la studii în America, am fost la stomatolog pentru a-mi repara niște carii, apărute în urma purtării aparatului dentar. Atunci, după câteva zile de la stomatolog, a început să mă doară o măsea reparata, din partea stângă jos, durerea era surdă și involuntară față de lichide sau dulciuri. Am fost înapoi la medicul stomatolog și mi-a spus că nu vede nimic, am făcut până și o radiografie pentru a depista "posibile" carii ascunse, dar nu a fost cauza. Am plecat în State cu durere surdă, periodica, dar după o lună de zile a dispărut complet. Acum după aproape un an, cu câteva zile în urmă a început să mă doară iar măseaua, chestia e că mă doare teribil la atingere, nu e umflată gingia sau falca, iar durerea se simte ca o zmuncitură. Țin să menționez ca port și cape, tratamentul post-bracket. Mai nou, astăzi dimineața am făcut și febră subfebrila de 37.5. Poate oare să aibă legătură cu dintele? Poate oare fi din cauza măselelor de minte care încearcă să răsară?
3 comentarii
0
17-06-2020, ora 22:40
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Probabil ca maseaua foarte dureroasa la atingere ''pregateste'' un abces dentar- de obicei este foarte dureros pana se umfla obrazul si apoi moderat. Trebuie tratat cu drenaj/ eventual antibiotic, comprese reci, clar trebuie sa mergeti la medic dentist. Stare subfebrila poate fi si de cauza stomatologica/BMF, dar trebuie investigat.
0
19-06-2020, ora 23:31
Hey Dude
Nu este medic/terapeut
Hey Dude
Bună seara, am fost la stomatologul meu și mi-a zis că nu vede o problemă cu molarul în sine, așa că m-a trimis la un chirurg. Am făcut o radiografie panoramică, am fost la chirurg și mi-a spus că măseaua de minte apasă asupra molarului, iar marți o să fac intervenția chirurgicală de extracție. E o intervenție grea, trebuie să fiu neliniștit?
0
21-06-2020, ora 10:35
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Extractia de masea de minte inclusa este o manopera chirurgicala, dar facuta in conditii optime si de personal specializat, lucrurile sunt bune in general. Se realizeaza cu anestezie locala ( uneori si cu generala, sedare, nu stiu cum ati stabilit cu medicul), nu doare, dar se simte presiune, senzatie cu care este necesar sa va obisnuiti. Urmati sfaturile medicului de dupa intreventie si o sa fie bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  • Subfebrilitatea (febra 37-38°C)
  •