Stari de rau | Forumul Medical ROmedic

Stari de rau

13-09-2024
Ade82
Nu este medic/terapeut
Ade82
Bună ziua. De 2 ani de zile ma confrunt cu tensiune, puls din senin. Mi-am făcut toate analizele posibile. Cardio (de 3 ori), colesterol, tiroida, diabet, anemie, neurologie, orl, rmn-ct, plămâni (sunt fumatoare), urina...toate analizele mi-au ieșit bine, dar eu nu ma simt bine. Îmi creste brusc și din senin tensiune și pulsul, domnul doctor mi-a dat sa iau la nevoie metroporol so captopril. Nu am avut niciodată probleme de sănătate, am 42 de ani. Când mi-a luat sange pt anemie pt ca am și zile cu ameteli, doamna asistenta mi-a spus ca s-ar putea sa fie perimenopauza. Am cumpărat testul Barza pt menopauza și mi-a ieșit pozitiv și cel cu sânge și cel cu urina (sa fiu sigura). Nu am ajuns încă la doctor ginecologic, miercuri am programare...dar ma sperie tensiune și pulsul din senin, stand în pat.Menstruația...spre exemplu luna trecuta mi-a venit pe 16, luna asta pe 3. Mi-a fost foarte rău.. senzati de leșin, dureri de burta pe care nu le, am avut niciodată. Nu mi-a venit mult..normal după mine. Nu am bufeuri, doar stari de.nervozitate pt care iau sedatifpc, megarot
...Nu știu ce sa fac, unde sa m-ai ma duc...Mulțumesc
4 comentarii
0
13-09-2024, ora 22:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna seara.
Posibil mici atacuri de panica (somatizari) daca va stiti cu anxietate.
Mergeti sa va consulte si un psihiatru.
0
16-09-2024, ora 08:26
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!
Din descrierea ta, pare că ai făcut deja o serie extensivă de investigații care au exclus majoritatea cauzelor comune pentru simptomele pe care le descrii. Totuși, perimenopauza poate fi o explicație plauzibilă pentru variațiile tensiunii arteriale și ale pulsului, precum și pentru alte simptome pe care le menționezi. Perimenopauza este perioada de tranziție către menopauză și poate începe cu câțiva ani înainte de menopauza completă, adesea caracterizată prin schimbări hormonale semnificative care pot afecta multe aspecte ale sănătății.

Iată câteva sugestii:
1. Consult ginecologic: Ești deja programată, ceea ce este excelent. Discută despre simptomele tale și posibilitatea tratamentului hormonal substitutiv, dacă acesta este adecvat pentru tine.

2. Monitorizarea acasă a tensiunii arteriale și a pulsului: Poate fi util să îți monitorizezi valorile acasă, în diferite momente ale zilei, pentru a observa orice model sau declanșator specific.

3. Managementul stresului și anxietății: Anxietatea poate contribui semnificativ la simptomele pe care le descrii. Tehnici de relaxare, terapie cognitiv-comportamentală sau alte forme de suport psihologic pot ajuta.

4. Regim alimentar și exerciții fizice: Menținerea unui regim alimentar echilibrat și realizarea regulată de exerciții fizice pot ajuta la stabilizarea hormonală și la managementul simptomelor perimenopauzei.

5. Reevaluare medicală: Dacă simptomele persistă sau se agravează, o reevaluare medicală poate fi necesară. Poate fi util să consulți un endocrinolog, având în vedere complexitatea simptomelor tale și posibilele legături hormonale.
0
19-09-2024, ora 11:40
Ade82
Nu este medic/terapeut
Ade82
Mulțumesc frumos pt răspunsuri. Ieri am fost la ginecolog și mi-a dat sa fac analizele specifice pt premenopauza. Și mi-a dat sa iau Mastrelle 2 de ori pe zi ca și supliment pana sunt gata analizele și sa-i spun cum ma simt după ce iau o sapt. Dacă se ameliorează simptomele sau nu.
Și da, posibile atacuri de panica când îmi creste pulsul sau tensiune ma sperie și amplificator starea de rau.
0
19-09-2024, ora 12:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Atacurile de panica produc somatizari gen puls marit si tensiune. E invers. Adresati-va si unui psihiatru pentru a va trata. Cu o pastila pe zi va reveniti in 2-4 saptamani.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cercetătorii au propus primul ghid pentru tratarea depresiei perimenopauzale
  • Cum să te pregateÈ™ti pentru menopauză
  • Simptomele menopauzei È™i cum îți afectează ele viaÈ›a (la ce să te aÈ™tepÈ›i)
  • Femeile care fac sex mai rar ar putea intra la menopauză mai devreme
  • Cum poÈ›i întârzia menopauza
  • Studiu despre menopauză È™i repercusiunile acesteia în toate aspectele vieÈ›ii femeilor
  •