Stripezirea dintilor

09-01-2011
sorin_korg
Nu este medic/terapeut
sorin_korg
Cu scuzele de rigoare daca nu m-am exprimat corect, dar sper sa ma fac inteles.Am aceasta afectiune din perioada in care am facut la medicul stomatolog un detartraj cu ultrasunete.Pe langa faptul ca m-am ales cu dintii curati, m-am molipsit si cu aceasta afectiune neplacuta.Nu pot manca sau bea nimic acru ca imediat apare asa zisa stripezire a dintilor.Pana in momentul de fata nu am gasit niciun leac.Mentionez ca nu am alte neplaceri decat la alimentele sau bauturile acre.Igiena orala e la ordinea zilei, folosesc pasta de dinti de calitate fara florura de sodiu, dar nu pot savura cu placere nimic acru ca in urmatoarea zi nu mai pot mesteca mai nimic.In sparanta ca cineva ma poate ajuta, va multumesc anticipat.
1 comentarii
0
09-01-2011, ora 22:02
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Strepezirea dintilor nu e din cauza detartrajului, ci chiar din cauza bauturilor acide! Orice bautura acida determina o demineralizare superficiala a smaltului, si de aici senzatia de strepezire.

Daca dintii sint sensibili, atunci va recomand o pasta de dinti desensibilizanta, gen sensodyne in ambalaj rosu.
Daca nu aveti dureri, ci doar senzatia de strepezire, atunci singurul lucru pe care il puteti face este sa evitati acest gen de bauturi.
Si evitati periajul dentar imediat ce ati consumat bauturi acide. Lasati sa treaca minim 15 minute pina la periaj.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul