sufar de hipersalivatie severa

22-11-2014
NICUNICKY
Nu este medic/terapeut
NICUNICKY
Buna seara, am 30 de ani, va deranjez cu o intrebare, sper sa ma puteti ajuta, sufar de hipersalivatie severa, de vreo 10 luni, aveti idee la ce medic sa ma duc? orl..gastro...Precizez ca nu am dureri sau vreo pb la dinti/gingii.Multumesc
2 comentarii
0
21-01-2015, ora 14:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut!

Hipersalivaţia (aşa numita sialoree (se mai numeşte şi ptialism)), atât la tine, cât şi în general (la alte persoane), poate avea una sau mai multe cauze, de la consumul unor anumite medicamente (în acest caz, hipersalivaţia fiind un efect advers), până la existenţa unor condiţii medicale (afecţiuni hepatice, BRGE, pancreatită, etc.) şi nu numai. Chiar şi unele intoxicaţii pot produce hipersalivaţie (intoxicaţiile cu arsenic şi mercur, de pildă). NU te speria, mai există şi alte cauze care nu sunt atât de invazive şi/sau grave.
Îţi sugerez, dacă încă mai ai această problemă medicală, să consulţi medicul de familie, ca să fii îndrumat către conduita medicală corespunzătoare. Trebuie să faci şi nişte analize serologice, în mod clar, pe care ţi le va indica medicul, în funcţie de consultul medical fizic, ca de altfel şi în funcţie de anamneză (istoricul medical).
Dacă nu poţi să mergi la medicul de familie sau nu vrei, consultă unul sau toţi medicii următori: un medic gastro-enterolog şi un neurolog, eventual un medic generalist. Dacă vrei părerea unui medic generalist, înainte de consultul propriu-zis (părere exprimată via telefon), poţi să contactezi medicul următor: Dna Dr. Ţigănişteanu Constanţa, medic generalist (tel. mobil personal: 0725.524.672 şi/sau 0751.030.553).
Acestea fiind spuse, îţi doresc multă sănătate. Ai grijă de tine. NU uita de Dumnezeu, îngrijeşte-ţi şi sufletul, prin rugăciune, credinţă, spovedanie, împărtăşanie, ş.a.m.d. Sănătatea trupească are o relaţie de dependenţă cu cea sufletească, în majoritatea cazurilor.
...

Dumnezeu să te binecuvânteze!
Cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-ţi toate cele bune,
Mr. Nick
0
21-01-2015, ora 17:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Hipersalivatie poti avea si daca iei unele medicamente zilnic.
E un efect secundar de la ele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: