sufar de hipotiroidism de 6 ani

25-05-2011
alexia83
Nu este medic/terapeut
alexia83
Buna ziua va rog sa imi spuneti si mie daca aceste valorii sunt bune sau nu, eu sufar de hipotiroidism de 6 ani, si am si un nodul de 3 cm.TSH 1, 030uUI/ML
FT3 3, 00pmol/l FT3 13, 80 pmol/l
va multumesc!
6 comentarii
0
25-05-2011, ora 15:56
maria-targoviste
Nu este medic/terapeut
maria-targoviste
Dar pe buletinul de analize nu sunt trecute si valorile in care trebuie sa se incadreze in mod normal? Si eu am facut analize de acest gen si erau trecute alaturi valorile normale.Pentru nodulul tau ce ti-a recomandat medicul? Te intreb pentru ca si eu sunt in aceasi situatie. O zi buna.
0
25-05-2011, ora 17:16
alexia83
Nu este medic/terapeut
alexia83
buna
pentru nodul, mi-a fost extras lichidul din el, biopsie sau ceva de genu, apoi mi s-a spus sa renunt la eutirox pentru o perioada, vineri merg iar la doctor pentru ecograf.scrie valorile normale dar nu prea reusesc sa inteleg...
tsh -eutiroidism 0, 25-5.0
-hipertiroidism-0, 15 si dat fiind k eu am hipo sunt in acea categorie, iar eu am 1, 030
-hipotiroidism-7.0 asta nu inteleg, este buna sau nu valoarea?
eu cred ca este prea mica...celelalte valori sunt in norma.
multumesc pentru raspuns o zi buna!
0
26-05-2011, ora 11:54
maria-targoviste
Nu este medic/terapeut
maria-targoviste
Din ce imi spui tu eu inteleg ca: TSH are ca limita minima 0.25 si maxima 5, 0, iar rezultatul tau este 1, 030. asta inseamna ca te incadrezi in limite normale. In continuare iti da limita minima pentru hipertiroidism care este 0, 15 si minma pentru hipo, adica 7.0. Dar din moment ce tu ai 1.030 nu se pune problema de hiper sau hipo pentru ca nu ai valorile atat de mici. Intelegi?
De exemplu, pe analizele mele Valorile limitele normale pentru TSH sunt: 0, 490 - 4.670, iar rezultatul meu a fost 1.34 Deci se incadreaza in limitele normale. Sper ca ai inteles. E un lucru bun ca analizele sunt in limite normale.
Imi poti spune, te rog cat te-a costat biopsia si unde ai facut-o. Nu am gasit pe nimeni sa-mi dea un raspuns la aceste intrebari si trebuie sa ajung si eu la Bucuresti sa o fac.
Daca mai ai intrebari iti raspund cu cea mai mare placere, in cazul in care stiu.
Sa-mi spui ce raspunsuri iti da medicul vineri.
Sa ai o zi minunata. Multa sanatate. Poop
0
26-05-2011, ora 14:40
alexia83
Nu este medic/terapeut
alexia83
multumesc muuult!eu biopsia am facut-o in italia, ptr ca aici stau de o vreme, aici m-a costat 50 euro cu trimitere de la medic de familie, dar sunt sigura ca acasa e mai ieftin, ptr k aici tot ce tine de sanatate e exagerat de scump. ei imi spun ca am hipotiroidism. ma simt rau, aceleasi simtome specifice, par aspru, piele, depresie, nervozitate, apa o beau fortat ptr ca nu imie niciodata sete, ectapoi am avut preeclamsie, in timpul sarcinii si dupa am stat mult in spital, si am citit, se zice k de la hipotiroidism, si insarcinata fiind se face, foarte rar.e greu de intelers, si aici doctorii vor doar bani si atat, nu isi dau interesul deloc.Nu stiu ce as putea sa am, oare de la nodul m-am ingrasat?sunt asa de 6 ani.si nimic nu s-a rezolvat.oricum m-ai facut sa inteleg, iti multumesc mult.SI sa ai parte de foarte multa sanatate!pooop.
0
19-08-2011, ora 03:02
anabita2005
Nu este medic/terapeut
anabita2005
Cineva imi poate spune care este specialitatea doctorului care imi poate face un consult la tiroida? si daca imi puteti recomanda pe cineva in bucuresti.Multumesc
0
20-08-2011, ora 14:19
alexia83
Nu este medic/terapeut
alexia83
se numeste endocrinolog, doctorul care se ocupa cu glandele...
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sindromul de oboseală cronică ar putea fi dat de scăderea nivelului de hormoni tiroidieni
  • Terapia cu levotiroxină și calitatea vieții la pacienții cu hipotiroidism
  • Viața cu hipotiroidism
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.