sugar 2 luni s-a inecat cu saliva si nu a mai respirat

17-09-2011
EIena
Nu este medic/terapeut
EIena
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai prompt.Astazi fetita mea de 2 luni si 6 zile s-a inecat in somn cu saliva.Era pe spate, nu a reusit sa mai scoata nici un sunet, doar dadea din picioruse cu disperare.Am ridicat-o in sus, dar nu reusea nicium sa-si revina, abia dupa ce apus-o sotul pe umar si-a revenit...totul a durat cateva secunde bune.Avea multa saliva in gurita sub forma de spuma.In spaima aceia, i-am pus repede ser fiziologic in nasuc si am aspirat cu batista bebelusului.S-a albit la fata, si chair parea ca se invineteste...mainile si fata erau reci.dupa ce am linistit-o putin si am mangaiat-o i-a revenit culoarea in obraji si i-a trecut spaima a inceput sa rada si avea chef de joaca.Acum este la fel ca inainte.Ar trebui sa ma ingrijoreze acest episod?Precizez ca am fost ieri la control la pediatru si mi-a zis ca e totul bine..doar ca e putin cam lenesa...pentru tocmai mancase si vroia sa doarma(are 5, 7 kg si 58 de cm).
4 comentarii
0
18-09-2011, ora 00:22
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Daca medicul a spus ca e totul in regula.. Intotdeauna bebelusii se pun doar pe o parte si pe burta. Niciodata pe spate, cu fata in sus. Unii regurgiteaza si le poate fi fatal. Aveti mare grija!
0
18-09-2011, ora 12:45
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
1.
intrebare:
- se pare ca inainte de a adormi..i-ati dat lapte;
- laptele sau ceaiul il dati cand fetita e pe spate?
GRESIT!!!
-intotdeauna copiii primesc laptele sau ceaiul in pozitia "pe o parte"...o tineti apoi putin in sus-asa cum a ridicat-o sotul dvs-...si abia apoi o culcati;
2.
EU, daca as fi in locul dvs...NU m-as linisti DOAR ca a zis dr. de fam ca totul e ok..da, acum e ok...dar, v-ati gandit ca, se poate repeta Doamne fereste! si sa nu fiti aproape de ea????????
ce as face ?
as merge la un specialist (intelegeti, nu?) care sa explice cauza acelei spume abundente din gurita !!
...Nu vreau sa presupun nimic...
Nu va strica o a 2-a parere..
Sa va traiasca sanatoasa si...mai scrieti.
0
18-09-2011, ora 21:19
EIena
Nu este medic/terapeut
EIena
Buna ziua,
Ii dau lapte fetitei doar pe o parte, niciodata pe spate(ceai nu vrea sa bea deloc).Cand mananca o tin de ficare data sus pana cand elimina aerul, pe la mijlocul mesei si la final.Nu a baut lapte chiar atunci cand s-a inecat...nu mai retin exact, dar o ora a trecut sigur.Nu o culc niciodata pe spate doar pe o parte(ii pun un prosop la spate, dar tot reuseste sa se intoarca pe spate) si pe burta(pe burta doar supravegheata).Pe mine ma ingrijoreaza foarte tare ca s-a albit asa la fata.Spuma nu cred ca ar fi o problema...cateodata ara multa saliva in gurita si tot o mesteca pana face balonase mici si isi mai baga si mana in gurita.Ea adoarme singura si de vreo 3 saptamani adoarme doar cu manuta si de atunci ii curge si multe saliva.Voi merge la un specialist cu siguranta.Va multumesc de sfat!
0
18-09-2011, ora 22:23
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Chiar NU doresc sa va ingrijorati, sa VA ingrijorez, DAR, faptul ca totul a fost ok...in ceeace priveste felul in care ii dati lapte, o culcati etc...
TOCMAI aici ar trebui...supravegheata.si poate un control la un dr.de specialitate CAT MAI REPEDE...e de bine si ma rog sa fie de bine.
...sunt si eu mama, cu copii mari...dar, tot mama...
O noapte linistita sa aveti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: