sughitul

28-08-2012
bibi69
Nu este medic/terapeut
bibi69
am speranta ca cineva ma poate indruma unde sa merg sau la ce medic sa ma adresez cu privire la sughitul de care nu pot scapa si care ma agaseaza de aproape 3 ani. Am mers la medicul de familie si nu a stiut unde sa ma trimita a spus ca se trece de la sine insa nu a trecut. AM 19 ANI si tin sa va spun ca ma doare rau in piept dupa ce sughit.Sughitul se desfasoara pe parcursul a toata ziua si este foarte zgomotos si nici nu pot sa ma abtin.va multumesc si astept un raspuns de specialitate daca se poate.
4 comentarii
0
28-08-2012, ora 13:57
Necsutu Ghe
Nu este medic/terapeut
Necsutu Ghe
Cele mai usoare masuri de tratament ale sughitului sunt cele populare, administrarea unei lingurite de miere cu apa sau mestecarea unei coji de paine. Sau se poate bea un pahar cu apa rece fie rapid, pe nerasuflate, fie incetul, inghititura cu inghititura.

Un alt remediu pentru oprirea sughitului il reprezinta tinerea respiratiei cat mai mult cu putinta. Adica se inspira brusc, apoi nu se expira secunde bune, cat rezista persoana.
0
28-08-2012, ora 20:54
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Tin minte ca am vazut un documentar pe Descovery despre cazuri medicale ciudate. Printre care si o tanara care sughitea de 3 zile incontinuu, era epuizata, nici sa doarma nu putea. Medicii au zis ca e ceva simplu, au inceput cu tot felul de sprayuri in gat, dar degeaba. Ajunsesera in final sa-i faca anestezie generala sa adoarma, dar ea continua sa sughita si sub anestezie, chit ca dormea bustean. De la zambete au ajuns la stres ca era chiar un caz serios.
Atunci, un rezident indian a zis ca la el in tara, pentru combaterea sughitului, se apasa deasupra ochilor undeva inspre nas, sau asa ceva, din ce-mi aduc eu aminte. Bineinteles ca toti au ras de el, dar au facut-o si pe asta. Si dupa cateva minute de presopunctura in aceea zona pe care n-as putea sa o precizez cu acuratete, fata s-a oprit din sughit definitiv.
Toti au fost consternati, dar ideea era ca locul unde declanseaza sughitul are corespondent cu aceasta zona, care daca este presata corect, relaxeaza etc etc.
Sper sa-ti fie de folos ideea, poate acupunctura sau presopunctura la cineva serios, profesionist, sa te ajute.
Succes si sanatate!
0
29-08-2012, ora 20:43
bibi69
Nu este medic/terapeut
bibi69
Am incercat cu apa si miere si zeama de lamaie, am incercat si apa rece si tot ce am auzit insa sughitul meu devine tot mai enervant, o sa merg la facultate si o sa fie un calvar si pt mine si pt colegi si pt profesori.sunt disperata.insa va multumesc tuturor care incearca sa ma ajute.Multa sanatate va doresc la toti.
0
14-11-2012, ora 16:02
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ai reusit sa scapi de sughit?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Intervenţie asupra sughiţului bazată pe ştiinţă
  •