Sunt bolnavă psihic?

02-09-2018
Kidda636
Nu este medic/terapeut
Kidda636
Bună! Am observat câteva dereglări în ceea ce privește conduita și raționamentul meu și aș vrea să îmi spuneți dacă voi considerați că este posibil să sufăr de vreo boală psihică și care ar fi aceea pe baza următoarelor "simptome"
-Toată viața mea "se întâmplă" în minte; uneori refuz să răspund stimulilor extreni și mă izolez în cele mai adânci gânduri și îmi este extrem de greu să subzist normal (cred că gesticulez și vorbesc doar în minte când, de fapt, fac asta și în realitate).
-Devin paranoică și în cele mai penibile momente ( mă gândesc de 10 ori dacă să trimit un mesaj oricât de penibil ar fi) și am mereu senzația că sunt penibilă și toată lumea se holbează la mine când mă plimb pe stradă.
-Am schimbări bruște de comportament și de percepere a realității: (Am momente când sunt pe punctul de a face un atat de panică, dar brusc încep să zâmbesc și să văd aspecte pozitive în orice), (Într-un moment dezbat subiecte cum ar fi Idealismul din filozofie și puțin mai târziu încep să mă uit la desene pe Minimax și mi se par penibile și absurde toate convingerile mele).
-Prefer să anulez o ieșire în ultima sută de metri doar pentru că îmi imaginez că aș putea fi într-o situație penibilă sau din simplul motiv că vreau să "visez" la o chestie care mi-a trecut întâmplător prin minte.
-Nu mai manifest interes față de obiectele care mă pasionau și nu mai dedic deloc timpul considerabil pe care îl dedicasem odată studiului.
-Găsesc sexualitatea drept singurul subiect care îmi aduce confort.
-Cred că sunt ratata și gunoiul familiei și că le sunt Inferioară în orice aspect membrilor.
-Obișnuiesc să am un zâmbet pe care doar un nebun l-ar putea avea (isteric).
-Uneori spun fraze incoerente și lipsite de substanță pe care nici eu nu le înțeleg și repet aceeași frază de 3-4 ori în minte.
-Am atacuri de panică (mă iau spontan sau când pierd mult prea mult timp în sinea mea).
-Fără alcool nu pot fi fericită cu adevărat.
-Am mișcări extrem de bruște și câteodată le repet de mai multe ori.
-Noaptea am senzația că sunt urmărită și dacă aud și cel mai mic zgomot simt cum inima îmi ia razna.
-Nu pot empatiza cu nimeni mai mult de 10 minute și consider că ar fi imposibil să mă mai atașez de cineva.
-adopt poziții rigide chiar și o oră întreagă fără să conștientizez trecerea timpului.
-găsesc confort atunci când stau de vorbă cu cineva care este distrus psihic (am impresia că suntem la fel).
-Mă gândesc destul de des să mă sinucid
-Nu suport grupurile mari de persoane.
8 comentarii
2
03-09-2018, ora 03:31
Alexander29
Nu este medic/terapeut
Alexander29
Dupa mine esti femeia perfecta. Te inteleg total. Dar ar fi bine sa consulti un psihiatru. El te poate elucida mai mult. La sinucidere sa nu te mai gandesti fiindca pun pariu ca esti o persoana frumoasa si viata merita traita. Mult noroc iti doresc.
0
03-09-2018, ora 15:01
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Diagnosticele nu se pun pe internet, ci într-un cabinet de psihologie. Căutați un psiholog clinician cu experiență, care în urma evaluării vă poate spune dacă aveți o problemă sau nu.
0
03-09-2018, ora 15:37
Kidda636
Nu este medic/terapeut
Kidda636
Nu am pretenția la un diagnostic, eram curioasă să-mi formez o idee în legătură cu posibila "problemă" pe baza anumitor opinii. Vă mulțumesc pentru recomandare!
1
03-09-2018, ora 21:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca va deranjeaza lista de simptome cu care va confruntati, mergeti la psihiatru pentru tratament si la psiholog. Unii merg cu simptomele dv. dv. zeci de ani fara sa ia nici o masura si se considera normali. Depinde de cum va simtiti dv. Medicamentele au si ele efectele lor secundare.
Sanatate multa!
1
04-09-2018, ora 09:32
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă cineva îți spune că ar putea fi o anumită problemă atunci când deja suspectezi ceva, nu face decât să-ți întărească acea convingere. Există pericolul să-ți tot repeți că ai problema respectivă și atunci funcționezi ca atare. Modul de gândire și vorbire îți determină funcționarea.
Și la mine la cabinet vin persoane convinse că au o anumită tulburare și după rezultatele evaluării văd că au anumite simptome, dar nu suficiente pentru a avea tulburarea de care sunt convinși, sau au cu totul altceva. De aceea îți spun că dacă ai impresia că ai o problemă, mergi și faci evaluare, vezi rezultatele, dacă e cazul participi la un program de intervenție personalizat, dacă nu, realizezi că sunt probleme de percepție și e cazul să te informezi mai mult, sau să faci dezvoltare personală să-ți gestionezi mai bine problemele.
0
04-09-2018, ora 12:35
Kidda636
Nu este medic/terapeut
Kidda636
Voi merge la psihologul liceului imediat după ce încep. Vă multumesc pentru timpul acordat și pentru răspuns!
0
04-09-2018, ora 16:54
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Daca unul din parinti are o problema de ordin psihologic/psihiatric, diagnosticata sau nu, atunci e bine sa iei in calcul si mostenirea genetica a simptomelor enumerate mai sus ! Nu ca sa-ti faci autosugestie negativa ci pt o evaluare realista a limitelor biologice ! Nu ne nastem egali decat in ce priveste drepturile, in rest suntem ff diferiti !
Parerea mea este ca poti sa consulti direct un psihiatru !
0
04-09-2018, ora 17:04
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologul școlar de obicei nu are competențe pe clinică sau psihoterapie, el se ocupă doar de problemele ce apar în mediul școlar. Interesează-te dacă are și alte competențe decât consilierea școlară.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul