Sunt diagnosticat cu schizofrenie paranoida ce să fac?
Bună ziua și la mulți ani!
Sunt diagnosticat de 2 ani de zile cu schizofrenie paranoidă, am două internări în spital iar la a 2-a internare mi.a fost pus acest diagnostic. După care am fost în privat pt scrierea rețetei de schizofrenie injectabil.
Dacă se poate să îmi spună cineva vă rog dacă am voie să conduc cu acest diagnostic? Dacă iau tratamentul? Dacă nu mai iau (îl întrerup)tratamentul am voie să conduc!
Momentan mă simt puțin neliniștit din această cauză a diagnosticului și mai iau Xanax 0, 5 la nevoie (și jumătate de tabletă), cu acest benzodiazepin îmi poate crea probleme in cazul unui control rutier? Sau daca ies pozitiv la drug test din cauza Xanaxului la medicina legală se verifica istoricul sau dacă am întrerupt tratamentul de schizofrenie!!
O zi bună.
Sunt diagnosticat de 2 ani de zile cu schizofrenie paranoidă, am două internări în spital iar la a 2-a internare mi.a fost pus acest diagnostic. După care am fost în privat pt scrierea rețetei de schizofrenie injectabil.
Dacă se poate să îmi spună cineva vă rog dacă am voie să conduc cu acest diagnostic? Dacă iau tratamentul? Dacă nu mai iau (îl întrerup)tratamentul am voie să conduc!
Momentan mă simt puțin neliniștit din această cauză a diagnosticului și mai iau Xanax 0, 5 la nevoie (și jumătate de tabletă), cu acest benzodiazepin îmi poate crea probleme in cazul unui control rutier? Sau daca ies pozitiv la drug test din cauza Xanaxului la medicina legală se verifica istoricul sau dacă am întrerupt tratamentul de schizofrenie!!
O zi bună.
10 comentarii
Buna ziua.
Cu Xanaxul nu aveti voie sa conduceti. Iese la drug test si e caz penal.
Daca aveti carnet puteti conduce pana la urmatorul episod psihotic, cand vi se va lua carnetul.
Daca intrerupeti tratamentul pentru schizofrenie, se reface episodul psihotic.
Tratamentul se ia toata viata. Nu se intrerupe.
Cu Xanaxul nu aveti voie sa conduceti. Iese la drug test si e caz penal.
Daca aveti carnet puteti conduce pana la urmatorul episod psihotic, cand vi se va lua carnetul.
Daca intrerupeti tratamentul pentru schizofrenie, se reface episodul psihotic.
Tratamentul se ia toata viata. Nu se intrerupe.
Trebuie sa faci ce spune medicul, iti iei tratamentul ca la carte, tot medicul trebuia sa spuna daca ai voie sa conduci cu trat pe care-l iei, si ce si cum.
Poti iesi pozitiv la drug test cu xanax, ai grija.
clara_p, si daca face alt episod, nu afla aia de la rutiera ca a facut, poate conduce mai departe daca isi asuma. Ca daca deja are 2 internari si nu au aflat, nu or sa afle nici dupa.
Poti iesi pozitiv la drug test cu xanax, ai grija.
clara_p, si daca face alt episod, nu afla aia de la rutiera ca a facut, poate conduce mai departe daca isi asuma. Ca daca deja are 2 internari si nu au aflat, nu or sa afle nici dupa.
Ba afla ca se interneaza. Orice medic care il trateaza indiferent unde e, e obligat sa declare.
@Florian55
Eu unul nu stiu sa ti dau un raspuns ca nu am avut niciodata permis de conducere. Stiu doar ca medicamentele prescrise de un medic psihiatru afecteaza capacitatea de a conduce in general. Tu trebuie sa te gandesti si la Siguranța Celorlalți Participanți la trafic inainte de a te urca la volan. Vorbeste cu medicul tau..
Eu unul nu stiu sa ti dau un raspuns ca nu am avut niciodata permis de conducere. Stiu doar ca medicamentele prescrise de un medic psihiatru afecteaza capacitatea de a conduce in general. Tu trebuie sa te gandesti si la Siguranța Celorlalți Participanți la trafic inainte de a te urca la volan. Vorbeste cu medicul tau..
Daca nu trimiti rezultatul la med de familie, nu afla nici naiba, ca aduci adev de acolo ca esti sanatos tun. Nu declara ei in Germania, da aici, cica confidentialitate pacient-medic. Asa s-a intamplat cu Lubitz neamtu de a intrat cu avionul in munti, nici un medic nu a spus ca are schizo desi a fost la n medici, pe motivul asta, autoritatile nu stiau.
In SUA e cum zici tu, te baga in sistem si ala esti.
Te interneaza si ? Iti da iesirea si dupa aia daca nu o duci la med de fam ? De aia unii se duc la medici privati sa ia retete, etc, sa nu fie in sistem, iar sistemul de la spital cine-l verifica ? Cel mult are firma psiholog, psihiatru, iti da niste teste acolo si daca le fentezi, aia e.
In SUA e cum zici tu, te baga in sistem si ala esti.
Te interneaza si ? Iti da iesirea si dupa aia daca nu o duci la med de fam ? De aia unii se duc la medici privati sa ia retete, etc, sa nu fie in sistem, iar sistemul de la spital cine-l verifica ? Cel mult are firma psiholog, psihiatru, iti da niste teste acolo si daca le fentezi, aia e.
Nu e asa.
Medicul psihiatru de spital de policlinica sau privat e obligat sa declare ca esti in episod la politie si primesti o hartie de la politie sa depui carnetul.
Au trecut multe persoane de la grup prin asta.
Apoi, dupa ce faci tratament un an, doi, treci printr-o comisie de la IML si ti-l recuperezi daca esti stabil.
Medicul psihiatru de spital de policlinica sau privat e obligat sa declare ca esti in episod la politie si primesti o hartie de la politie sa depui carnetul.
Au trecut multe persoane de la grup prin asta.
Apoi, dupa ce faci tratament un an, doi, treci printr-o comisie de la IML si ti-l recuperezi daca esti stabil.
Dar medicul oftalmolog nu e obligat să declare la poliție că o persoană e oarbă și nu mai are capacitatea de a conduce? Sau poate așa își fac treaba unii medici? Altfel nu-mi explic cum o persoană care are gradul 1 cu însoțitor are dreptul de a conduce. Un vecin are "problema" asta și mereu m-am întrebat cum de polițiștii habar n-au de situație. Se presupune că e orb sau că vede doar umbre...
clara, am inteles, dar da la politie hartia si daca nu se stie ca ai carnet ? Adica orice om in episod are foaie de la medicul ce l-a internat data la politie automat ?
Nu stiu aceste amanunte. Posibil sa da. Te prind oricum.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Schizofrenie paranoida de mai bine de 15 ani
- 15Schizofrenie paranoida - spuneti-mi va rog, ce sa fac?
- 19Psihoterapia cognitiv-comportamentala
- 2schizofrenie paranoida grad II-Orfiril
- 9Persoanele care sufera de schizofrenie au sansa la educatie/loc de munca?
- 18Schizofrenie paranoida
- 4Schizofrenie paranoida rezistenta la tratament
- 0Reajustare Tratament pentru remisie scizofrenie paranoida
- 5Leponex sau Abilify?
- 7Pensie boală schizofrenie paranoidă
- 18Suport grup schizofrenie
- 18Ma simt agitat, nu am rabdare
- 7Nou tratament.Lamotrigina +antidepresiv ptr TOC destul de serios?+Rispolept și Anxiar
- 10Cum sa scap de SF-urile din cap?
Mai multe informații despre: schizofrenia paranoida