Sunt eventuale probleme?

11-05-2009
agnana manole
Nu este medic/terapeut
agnana manole
Buna ziua!!! Dn.dc., Am o problema din copilarie si anume fac zgomote noaptea din dint cind dorm.Am fost la medic si mi s-a spus sa imi pun o proteza din plastic ca sa nu imi distrug dantura.Acum nu am asa marii probleme.Am o singura carie, care este curatata si plombata si am facut detartraj de 3 ori.Fac control de doua ori pe an ca sa evit eventuale probleme.La ultimul detartraj care l-am facut acun 3 saptamini, dantura imi este sensibila la cald -rece si mi se pare ca dintii se inchid la culoare.Folosesc pasta de dint pentru bacterii, pasta care este de albit, si apa de gura pentru albit si pentru evitarea depunerii de tartru.Am o igieda orala destul de buna consider eu. Ma spal dupa fiecare masa, cite sa zic 5 minute, cu o periuta de dinti electica care patrunde in toate colturie, iar dimineata si seara folosesc apa de gura.Apa de gura este de culoare albastra :este posibil sa imi pateze dantura? Gingiile imi sunt strinse pe dinte si nu fac gingivite doar uneori daca schimb periuta de dinti si este mai aspra sau imediat dupa detartraj 2-3 zile imi singereaza gingiile, Vreau sa precizez ca sunt fumatoare.
Credeti ca sunt eventuale probleme?
Va multumesc!!!!!!!!!1
4 comentarii
0
11-05-2009, ora 19:38
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
buna, scrasnitul dintilor este pe fond nervos din cate stiu.
in alta ordine de idei, pastele de dinti ai toate produsele pentru albire sunt cancerigene, nu trebuiesc folosite.
cati ani aveti? ca cred ca stati bine daca aveti duar o plomba, eu sunt la a doua lucrare cu patru dinti pusi si am 33 de ani.
Numai bine
0
11-05-2009, ora 23:00
agnana manole
Nu este medic/terapeut
agnana manole
buna anastasia!! Da pana acum stau bine ;dar am si 24 de ani.Nu stiu cum o fi mai tirziu!!!!?Asta ma ingrijoreaza. E trist daca aveti asa probleme auuu!!!! .Sper ca in curind sa nu mai aveti probleme. Ce sa va spun ;sper sa nu aveti dureri insuportabile si mult noroc data asta cu lucrarea!
0
12-05-2009, ora 23:55
Dr. Olga Guzun
Stomatologie, Pitesti, Bucuresti
Dr. Olga Guzun
"zgomotele" care le faci atunci cand dormi ca si afectiune sunt simptomele bruxismului. cauze:stres, obstacole in pozitia mandibulei fata de maxilar, sau obstacole in miscarile mandibulei. mandibula trebuie sa aiba cat mai multe contacte simultane stanga dreapta, daca apare vreun obstacol atat in pozitia mandibulei fata de maxilar cat si in miscarile ei, ea tinde sa-l indeparteze fprin forte foarte mari, aceste forte aplicate pe dinti duc la atritia lor(se freaca dinte pe dinte). ca si tratament : se face o echilibrare ocluzala, se aplica o gutiera din acrilat(un plastic f dur) astfel incat sa se mai relaxeze musculatura o data si pe de alta parte sa se evite "tocirea dintilor".
cat despre pasta de dinti nu conteaza atat de mult pe cat conteaza miscarile care le faci.foarte important este sa folosesti si mijloace auxiliare de curatare a dintilor ca ata interdentara, periute interdentare, apa de gura.
0
13-05-2009, ora 00:01
agnana manole
Nu este medic/terapeut
agnana manole
Va multumesc foarte mult doamna doctor sunt foarte multumita de raspuns.Multa sanatate!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: