Sunt foarte speriata

04-08-2022
Sorina09
Nu este medic/terapeut
Sorina09
Buna ziua! Ma numesc sorina si am 19 ani vreau sa va spun ca am ganduri intruzive sunt constienta ca le am si nici nu mie frica de ele doarece ele nu sunt dorinta ta reala de a face acel lucru dar nu asta e problema.Acum ceva m am interesat ce ar putea fi si am vazut ca e toc(tulburare compulsiv obsesiva) dar am citit mai multe si am vazut ca pacientii cu toc dau in depresie se sinucid si chestii de genul asta.De atunci am o frica obsesiva ca o sa dau in depresie si ca o sa imi doresc sa fac un lucru necugetat, dar eu nu vreau sa ma sinucid am acest gand si stare de frica ca o sa cad in depresie.Este posibil asa ceva? Va rog astept un raspuns. Multumesc anticipat!!
2 comentarii
1
04-08-2022, ora 17:43
Psiholog Patru Monica Daniela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Patru Monica Daniela
Bună ziua.
Vă recomand să mergeți la un psiholog clinician pentru evaluare psihologică, apoi sa începeți un proces psihoterapeutic, care să vă ajute sa înțelegeți originea acestor gânduri și cum să le combateți.
1
05-08-2022, ora 20:03
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Normal ca e posibil asa ceva, du-te de urgenta la medic ! Ai TOC, se trateaza, nu e problema, nu mai sta asa, ca cine stie ce faci.
Du-te la medic, ca el decide daca e de psihoterapie sau medicatie, ca daca pierzi timpul si nu iei tratament, ai pus-o.

Gandurile alea sunt fabricate de boala, de acolo cam vin, ca tema lor poate veni din inconstient, e alta, dar ce are, e manisfestarea bolii, si daca nu se trateaza mai repede, nu stiu cum e, se poate face si psihoterapie, dar medicul precis va decide de urgenta tratament, ca pana intelege ea ca boala ii fabrica alea, cine stie ce tampenie face.
Boala fabrica gandurile, ca sa apara frica, si tot asa. Toc are la baza anxietatea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul