Suspecta de Spondilita anchilozanta

28-04-2019
Parlea Tania
Nu este medic/terapeut
Parlea Tania
Buna ziua am 23 de ani si in urma cu un an brusc intr-o seara dupa multe ore de stat in picioare am simtit o durere in zona ligamentelor in spatele genunchiului cumva a doua zi dimineata am vrut sa merg in genunchi in pat si atunci am simtit o durere la genunchiul drept nu ma puteam lasa pe el la 2 zile dupa nu mai puteam urca scarili decat foarte greu am facit RMN si nu sa vazut decat lichid sinoviat a urmat 5 luni in care mi-a fost scos lichidul de 3 ori respectiv 20 de siringi de 5 ml fiecare, am facut HLB 27 (sper ca am scris bn numele analizei )dar a iesit negativ am fost pusa totusi ca diagnostic suspecta de spongilita anchilozanta in urma acestul fapt iau sulfasalazina de 2 luni am ajuns la 4 pe zi acum 1 sap sa umfalt din nou genunchiul, la o miscare mai brusca de indoire a piciorului am simtit ca genunchiul sa eliberat de lichid de atunci cand indoi genunchiul ma doare mai sus muschiul care este deasupra genunchiului si durerea urca cam 15 cm asta doar cand indoi piciorul, cand merg sau la urcarea sau coborarea scarilor altfel nu doare dar il simt umflat mereu, durerea nu este foarte mare este ca si cum as avea febra musculara alta durea in alta zona a corpului nu am !
4 comentarii
0
29-04-2019, ora 11:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles tocmai esentialul: greutate/inaltime, eforturi fizice domestice/profesionale/sportive practicate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
29-04-2019, ora 14:54
Parlea Tania
Nu este medic/terapeut
Parlea Tania
Am un metru saptezeci 75 de kg eforturi fizice nu am facut de asemenea nici sporturi extreme, stau in picioare 8 ore pe zi fara sa ma misc.
0
29-04-2019, ora 16:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Pai trebuie sa luati lucrurile logic: 8 ore zilnic in picioare la greutatea D-voastra este fabulos de mult.
Genunchii se distrug rapid.
Sigur, nu este exclusa o afectiune reumatologic/inflamatorie (de tip auto-imun), insa nu veti putea afla cat timp continuati cu acest efort fizic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
18-02-2020, ora 00:51
Ataraxie
Nu este medic/terapeut
Ataraxie
Este carte pe amazon Vindeca Spondilita anchilozanta de j king, tradusa si in romana, care zice ca sunt elemente psihologice care duc la delansarea bolii, e cu studii pe sute de mii de pacienti. Stiti despre asta? Ce parere aveti? sunt si doctori aici? Pentru mine functioneaz nu stiu daca e placebo sau prea mult aincantare dar deocamdata functioneaza tot.
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.