Suspiciune poliartrita reumatoida ?

07-11-2012
anuszka
Nu este medic/terapeut
anuszka
Buna ziua,

In primul rand multumiri celor care isi fac timp sa ne bage in seama si sa ne mai lamureasca !
Problema mea ar fi urmatoarea :am 41 ani si de vreo 2-3 luni simt dureri vagi la strangerea pumnilor ambelor maini (articulatii falange ). Articulatiile nu sunt inflamate, nici inrosite. Ma trezesc cu mainile si picioarele nu atat umflate cat cu senzatia ca sunt umflate. Dimineata am ochii foarte inflamati (mai ales pleoapa de sus ). Am facut analize la urina si toate sunt in parametrii normali. Mi s-a indicat si analiza factorului reumatoid si a iesit 122 (val.normala 14). Medicii la care am apelat mi-au spus ca ar fi suspiciune de poliartrita reumatoida, si sa am rabdare sa vedem ce va mai fi.
Tinand cont de simptome : ochi umflati, (destul de rau) maini / picioare umflate dimineata - si durerea difuza in articulatiile mainii, catre ce ar trebui sa ma indrept cu investigatiile ?

Va multumesc anticipat !
3 comentarii
0
07-11-2012, ora 15:18
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Factorul reumatoid are o valoare mare si pledeaza pentru existenta unei poliartrite reumatoide. Consulta un medic reumatolog bun. Exista si un sindrom inflamator( fibrinogen, VSH, proteinca Ce reactiva crescute?)????. Numai bine
0
07-11-2012, ora 15:43
anuszka
Nu este medic/terapeut
anuszka
VSH : 10, proteina C : 0, 09.Fibrinogen nu am facut.
0
22-08-2018, ora 11:07
Dr. Ghiță Adrian-Lucian
Reumatologie, Craiova
Dr. Ghiță Adrian-Lucian
Buna ziua.Diagnosticul de poliartrita reumatoida este complex.Consultati un medic reumatolog.Sunteti alegica la ceva?Aveti si probleme cu rinichii?Radiografie/RMN maini ati facut?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.