Tata si iubitul meu nu ma inteleg deloc

05-12-2021
Vio89
Nu este medic/terapeut
Vio89
Am o situație complicată. Iubitul meu dorește să plece în străinătate iar ca relatia sa functioneze ar trebui să plec si eu cu el, dar tata se opune si imi spune ca daca o sa plec cu el in strainatate o sa vândă apartamentul în care locuiesc și pe care mi la promis ca o sa mi-l lase mostenire. Dânsul este proprietar in acte iar eu doresc sa imi întemeiez o familie cu acest baiat, dar iubitul meu are alte planuri, zice ca vrea sa lucreze șofer pe camion in strainatate si cred ca nu i pasa de situația mea.Amândoi avem peste 30 de ani si dorim să ne facem o familie dar nu as vrea nici sa raman pe drumuri, sa ini stric relațiile cu familia mea.
Cum este mai bine, sa iti tii familia aproape sau sa te desparți de iubit?
5 comentarii
0
05-12-2021, ora 19:45
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Asa sunt parintii, dar nu o va face iti spun eu. Problema e asa, daca vreti sa va faceti o familie cred ca e timpul sa o intemeiati daca va iubiti si crezi ca va fi de lunga durata, in 3 ani va cumparati voi o locuinta daca tatal o vinde, invers e posibil sa ramii cu casa dar fara barbatul iubit. Dragoste la distanta nu se poate. Eu cred ca e momentul sa va faceti viata voastra si sa participati amindoi la bunurile cumparate, totusi aveti o virsta, la 30 de ani femeile au copii de 10 ani si ina 2-3 mai mici.
1
07-12-2021, ora 08:47
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă dai dovadă de înțelepciune le poți păstra pe amândouă. Explicați-i tatălui că mergeți o perioadă pentru a câștiga bani să vă faceți un rost și apoi vă veți întoarce. Orice părinte se bucură dacă unui copil îi merge bine. Apoi prietenul tău să-i dovedească tatălui că are gânduri serioase cu tine și de ce nu, chiar să vă căsătoriți înainte de plecare. Dacă tot vreți să rămâneți împreună, ori o faceți acum, ori mai târziu, e același lucru. Puteți face numai cununia civilă cu rudele apropiate, dacă sunteți presați de timp.
0
08-12-2021, ora 17:22
Vio89
Nu este medic/terapeut
Vio89
Bună seara,
Vă mulțumesc pentru raspunsurile primite.
Din pacate tatăl nu vrea sa accepte sub nici o forma plecarea mea in strainatate, dânsul este foarte hotărât de a pune la vanzare apartamentul unde eu am locuit peste 10ani daca o sa fac pasul acesta.. Pur si simplu nu ma pot intelege cu dânsul, simt ca imi dorește răul si ca este cel mai mare dusman al meu. A început să consume de vreo câțiva ani alcool foarte mult de cand nu mai locuiește cu mama, au stabilit sa pastreze legatura doar prin telefon dar separarea aceasta la afectat foarte mult. În legătură cu prietenul meu, noi am stabilit ca sa ne căsătorim cat de curând, sa facem o cununie civilă. Prietenul meu este foarte deranjat de faptul că tata se tot bagă în relația noastră având în vedere că a reușit să mă despartă de primul meu prieten după 5 ani de stat împreună iar motivul separării noastra a fost ca daca nu ma despart de
fostul meu prieten o sa imi vanda apartamentul(ambii părinți sunt proprietari in acte) ce mi la promis ca mi-l trece pe numele meu.
0
08-12-2021, ora 18:04
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
El nu poate sa vinda fără acordul mamei, asa ca trbue sa va liniștiți ca nu.l vinde el ușor.
0
11-12-2021, ora 16:08
Psiholog Anghel Lucia Alexandra
Psihologie, Ploiesti
Psiholog Anghel Lucia Alexandra
Buna ziua. Pare ca tatal dvs oricum va spune ca va vinde apartamentul cu oricine ar fi. V-a spus ca il vinde daca nu incheiati relatia cu fostul partener cu care aveati o relatie de lunga durata si v-a spus acum ca face acelasi lucru daca continuati relatia cu actualul partener sau daca plecati cu el in strainatate. Si probabil in viitoarea relatie pe care o aveti, de cuplu, la fel va spune. Discutati cu mama dvs si incercati sa vedeti daca se poate vanzarea acelui apartament doar de catre un singur proprietar sau discutati cu un notar sau avocat, pentru a va linisti. Totodata pare ca tatal dvs nu permite sa aveti o relatie sau sa plecati de unde sunteti, nu suporta sa va distantati de casa si sa va intemeiati propria familie. Practic nu va lasa sa va construiti propria viata, propria familie, sa fiti responsabila si sa luati decizii pentru ca vine cu aceeasi amenintare mereu. Aici e necesar sa cantariti dvs: ce vreti, sa stati amenintata cu acel apartament toata viata sau sa va luati viata in maini si sa lasati deoparte amenintarile dansului? Daca dansul tot se baga pe relatiile dvs si in viata dvs pentru ca pare ca parca ii apartineti nu ca fiica, ci va vede a lui forever, ce va opreste sa va distantati dvs, cu tot cu amenintari? Aveti parte de o alegere, tata sau partenerul (oricare ar fi el) si aici pare ca alegerea e foarte grea de facut nu atat din cauza ca tatal ameninta cu vanzarea apartamentului, ci si pentru ca dvs va lasati cu totul in ceea ce spune el si va opriti din trairea propriei vieti. Cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul